Välkommen tillbaka till BOSTADSBLOGGEN i En Sueco

Välkommen tillbaka till BOSTADSBLOGGEN i En Sueco

Det är en stor glädje för mig att återigen varje månad få medverka i En Sueco och skriva om ämnen som är relevanta för er som funderar på att köpa bostad eller redan har gjort det och vill veta mer. Besök gärna www.svenispanien.se där ni får ytterligare fakta och information inom olika ämnesområden eller köp min nya bok DRÖMMEN OM ATT LEVA OCH
BO I SPANIEN.
 

Köpa bostad i Spanien

Hur börjar du ditt letande efter bostad i Spanien? I de flesta fall har intresset för Spanien börjat med en eller flera semesterresor till landet. Många har vänner som har köpt och som rekommenderar ett visst område. När man väl har bestämt sig för i vilken del av Costa del Sol man vill bo, så börjar undersökningar om vad som är till salu. Det i särklass bästa sättet är att söka på internet. Se också till att du bestämmer dig för vilken budget du har för ett köp. Glöm då inte bort att räkna in kostnaderna i samband med köpet som läggs ovanpå priset.

Välja rätt mäklare

Valet av mäklare bör bestämmas på grundval av flera saker. Det kanske allra viktigaste är att du anlitar en mäklare som är väl etablerad och med ett gott rykte. Om du har möjlighet att få rekommendationer så är det utmärkt. Har du bestämt dig för att köpa i ett speciellt område bör du söka efter en mäklare med kontor där. När du har börjat få kontakt med olika fastighetsmäklare så är mitt råd att du väljer ut ett mindre antal företag, eller kanske bara en mäklare som du får förtroende för. Anledningen till att du bara ska välja ett företag är att nästan alla mäklare är anslutna till ett mäklarsystem, som innebär att alla kan sälja inte bara sina egna intagna objekt utan även de andra mäklarnas objekt. På Costa del Sol betyder det att en enda mäklare har tillgång till över 20 000 lägenheter, radhus eller villor från Nerja till Estepona. Det finns gott om bra svenskägda mäklarkontor och rådet är att välja någon av dem. Och då har du bara en mäklare att förhålla dig till.

Mäklarna arbetar annorlunda än i Sverige

Mäklarna i Spanien arbetar helt annorlunda än i Sverige. Här lämnar säljaren ofta ut sina fastigheter till fler mäklare vilket innebär att du kan hitta samma objekt till salu från ett antal olika mäklare. Oavsett vilken eller vilka mäklare du väljer för att hjälpa dig med köpet så är det viktigt att alltid har en advokat vid din sida som bara arbetar för dig och inte för mäklarföretaget. Det finns flera advokatkontor på Costa del Sol som har svensktalande personal.
Av Sven Källström, Alamo Costa del Sol Real Estate

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.