En dag med Agneta Grill

Det finns många föreställningar om hur svenskarna lever på Costa del Sol. Är deras liv en enda lång semester med vin och fest hela nätterna eller kliver de upp tidigt på morgonen för att gå till jobbet? Pratar de spanska och är de nöjda med sin vardag? I detta nummer har En Sueco följt med Agneta för att ta reda på hur en typisk dag ser ut för henne Det finns många föreställningar om hur svenskarna lever på Costa del Sol. Är deras liv en enda lång semester med vin och fest hela nätterna eller kliver de upp tidigt på morgonen för att gå till jobbet? Pratar de spanska och är de nöjda med sin vardag? I detta nummer har En Sueco följt med Agneta för att ta reda på hur en typisk dag ser ut för henne

Av: Mikaela Rudolfsson

Agneta var bara fyra år då hon kom till Fuengirola första gången. Hon gick på Svenska Skolan i Fuengirola men tog studenten på textilgymnasium i Stockholm. Efter studenten flyttade hon till Marbella men 1991 bar det av till Argentina. Hon flyttade dit med sin sambo Björn som även han har vuxit upp i Fuengirola. Paret drev ett värdshus i en liten by utanför Córdoba i Argentina under tolv år och de stormtrivdes verkligen med livet. ”Det var ett riktigt äventyr, från första till sista stund”, berättar Agneta. I början var det svåra tider och deras drömmar verkade långt ifrån att bli uppfyllda. De jobbade hårt och till sist ”lossnade” allt. Den argentinska ekonomin svajade förvisso och efter ett stort överlagt inbrott hemma bestämde sig paret för att flytta. De for tillbaka till Spanien men tyckte att Fuengirola hade ändrat sig så mycket att de istället flyttade till Sverige. Agneta har alltid bott på landet så de bosatte sig utanför Leksand som de tyckte var ett trevligt litet ställe. Där utbildade hon sig inom ekonomi, inredning och dekoration. När längtan efter ett soligare klimat blev för stark flyttade paret tillbaka till Fuengirola. Agneta fick jobb som inredningsarkitekt på Cocina Invita där hon stortrivs med att ta hand om kunder och sitta framför datorn och skapa ultramoderna inredningar för både kök och badrum. Hon har lång erfarenhet av kundservice och trivs med de täta kundkontakterna. 

”Jag är så glad att jag har ett bra jobb, annars hade jag inte befunnit mig på kusten nu. Det är väldigt kreativt vilket är det viktigaste för mig. Det är svårt att hitta utvecklande jobb här, men jag är helnöjd, både med jobbet och med mina arbetskamrater, Heidi, Peter, Antonio och Mikael. Alla har sina egna projekt men vi hjälper varandra. Projekten kan bestå av hela husrenoveringar som utbyggnader, terrasser, fönster, nya golv, garderober, hela kök, badrum med kakel och sänkta tak” säger Agneta.

FAKTA BOX
Namn: Agneta Grill
Ålder: 43 år
Familj: Min pappa och sambon Björn
Stjärntecken: Skytt
Hobby: Keramik och vara ute i naturen
Smultronställe: Tycker om bergsbyarna i Málagaprovinsen
 

 

Min dag

7.15 Går upp, klär på mig och går ut på promenad på paseon med Björn. När vi kommer hem gör Björn frukost medan jag fixar iordning mig.

9.30 Åker till Cocina Invita i La Cala de Mijas där jag jobbar.

10.00 Tar fram min dator och ser över de inkommande mailen. Ringer kunder och planerar dagen med Heidi och Antonio.

11.30 Ringer kunder och gör ärenden. När jag är klar börjar jag med att rita och färdigställa mina pågående ritningar som ska presenteras under dagen. Jag ska hitta vitvaror, kranar och eventuellt kakel, göra kostnadsförslag på vad det hela kommer att kosta. Sedan ringer jag och tjatar på glasmästaren, byggarna och diverse hantverkare.

14.30 Går på lunch. Äter lätt och åker sedan upp till golfdrivingen där jag övar min sving under cirka 40 minuter.

15.30 Jag förbereder mig för att ta emot ett kundbesök. Idag har jag en svensk kund som ska köpa ett specialdesignat kök för cirka 15.000 euro. Vi gör lite ändringar i ritningarna samt tar fram de rätta färgerna och kakel. Han ska ha spiselhällen med vask i mitten av köket med en matt vit vägg i bakgrunden. Han ska även ha en fläkt som kommer att sitta utanpå taket så jag måste räkna ut att utsuget av oset blir rätt.

17.30 Klar med kundbesöket. Gör ändringarna efter kundens önskemål medan jag har det färskt i minnet.

18.00 Kollar på nyheterna på datorn och ser över mina mail.

19.00 Åker till keramikkursen och drejar, målar och pratar med de andra kursdeltagarna. 

21.30 Hem till Björn som även har gjort middagen.

22.00 Fikar på paseon med Björn.

22.45 Går och lägger mig och funderar på hur morgondagen kommer att se ut. 

Några dagsfrågor…

Hur ser en perfekt ledig dag ut för dig?
I dagsläget betyder en perfekt ledig dag att jag får sova ut på morgonen och äta en lång frukost på terrassen med Björn. Sedan tar jag gärna för mig av kulturella intryck eller äter en riktig långlunch med vänner.

Hur kan en dag på jobbet gå till?
Den kan börja med att kunden kommer in med en arkitektritning på hur köksutrymmet ser ut. De kan också ha en egen skiss. Sedan åker jag ut och mäter upp köket… längd, höjd, var el och vatten är installerat… det är mycket man ska tänka på. Efter det åker jag till kontoret och börjar rita upp hur det nya köket kommer att se ut.

Räcker dygnets 24 timmar till för dig?
Det skulle vara skönt om jag hade lite mer tid.

Vilken tid på dagen är den bästa för dig?
Det är absolut på morgonen. Jag är en morgonmänniska och är alltid trött efter klockan 22.00.

Vilken är din bästa dagsutflykt?
Jag tycker om att upptäcka nya ställen och göra spännande saker. Det spelar inte så stor roll vart det bär hän, det viktigaste för mig är att minnena och upplevelserna sitter kvar under lång tid. Jag vill kunna berätta om det när jag sitter på en parkbänk och matar duvorna med mina pensionärsvänner om 30 år.

Företaget Cocina Invita 

I Danmark har företaget närmare 40 butiker men finns även i Sverige, Norge, Luxemburg och Spanien.
Cocina Invita är med i Nobia Koncernen som är Skandinaviens största köksproducent.
Företaget har funnits i La Cala de Mijas i fyra år och under det sista året har det gått riktigt bra för oss.
Förutom att vi har förstklassiska produkter ger vi även våra kunder personlig service. Kunderna rekommenderar oss till andra personer och det är den bästa marknadsföringen vi kan få.

För mer information om hur du kan få ett specialdesignat kök, badrum eller garderober – besök oss i Centro Comercial Cala del Sol eller kontakta oss på tel. 952 587 684
www.invita.com/lacala
785__MainPicture__WAUyVXqDOENRigiYMFfAZ.jpg Agneta Grill 785__FooterPicture__abMzeUumpbAcUOvVHVwtt.jpg Agneta Grill

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.