Veras Veranda: English muffins
Jag älskar English muffins – de passar utmärkt till frukosten med bacon, ost och stekt ägg i. Men de passar även till eftermiddagskaffet/-teet med smör och marmelad.
 
Dessa muffins är goda när de är nybakade men passar också utmärkt dagen efter till morgonkaffet, då skurna mitt itu och rostade.
 
Receptet kan tyckas vara lite underligt för de ska gräddas i stekpanna, men det fungerar utmärkt. Jag fick testa mig fram lite för att komma på hur varm min stekpanna skulle vara, men tillslut gick det galant.
Var försiktig med att ha en alltför varm stekpanna – de ska ju inte bara få fin färg på ytan utan även vara färdiga i mitten.
 

English muffins

Detta behöver du till 14 muffins:
2,5 dl mjölk
50 g smör
1 ägg
1/2 tsk salt
2 tsk socker
525 g vetemjöl
25 g jäst
Lite durumvetemjöl
 
Gör såhär:
Värm mjölken och smöret till fingervarmt.
Lös upp jästen i smör-mjölken.
Tillsätt ägg, salt, socker och vetemjöl.
Knåda ihop allting ordentligt, gärna i en assistent.
Låt degen jäsa i 1 timme.
Rulla degen till en lång rulle och skär den i 14 delar.
Rulla bollar av delarna och tryck till dem lätt så de blir lite platta varefter du strör durumvetemjöl på under- och översidan.
Låt jäsa i 30 minuter.
Grädda i stekpanna (utan fett i pannan!) på medelvärme i 5-7 minuter på vardera sidan eller tills de får fin, gyllenbrun färg.
Av Veras Veranda – Natalina Atlanta Bramsted

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.