Bodytalk – om att begära någonting av hjärnan som den inte kan – med STRESS som följd

Bodytalk – om att begära någonting av hjärnan som den inte kan – med STRESS som följd

Människans första reaktion på problem, utmaningar, smärta eller konflikter är att sända saken för genomgång i hjärnan. Vi ställer hjärnan frågor som: Varför händer det mig? Vad har jag gjort för fel? Vad betyder det? Varför älskar personen inte mig längre? Vad gör jag nu?

Vi pressar hjärnan till det yttersta för att hitta svar. Men ingenting händer!
Frågorna förblir obesvarade. Och resultatet är bekymmer, rädsla, sömnlöshet och inte minst stress.
Hjärnan stressar för att vi försöker tvinga den att lösa uppgifter som den inte är designad till att göra, och därmed tar vi ifrån den möjligheten att lösa de uppgifter som den faktiskt kan klara av och också har ansvar för.
Det är alltså inte svårt att förstå att en stressad hjärna kan leda till en sjuk kropp.
 
Nyligen uppsökte en klient min BodyTalk-klinik då en lång rad sjukdomstillstånd efterhand hade slukat all hennes energi samt livslusten. Medicin, ångest, smärta och trötthet hade blivit vardag. Inom loppet av sessionen visade hennes kropp att hon under sina barns svåra uppväxt (de sista nästan 20 åren) hade överarbetat hjärnan i stor skala i försök att hitta svar och lösningar, som hjärnan, just på grund av dess intellektuella inställning, inte kan hjälpa till med. Resultatet var att stresshormonerna hade förstört många av kroppens celler, immunförsvaret äventyrades och klienten upplevde en kedjereaktion i form av olika sjukdomar, en del autoimmuna.

Hur hittar vi svaren?

Vår medvetenhet är uteslutande uppbyggd genom de fem sinnena; allt det vi vet är någonting som vi antingen har sett, hört, luktat, smakat eller känt. Sinnesintrycken behandlas i hjärnan, men hjärnan klarar inte av att skapa en grundtanke – med andra ord kan den inte ge oss svar på de frågor som dyker upp i livet.
 
Hjärthjärnan däremot samlar upp ofiltrerat material och information via bland annat sitt mycket starka elektromagnetiska fält. En del kallar detta för det sjätte sinnet, eller intuition. Jag kallar det ”förbindelsen till den gemensamma, universella medvetenheten”. Och svaren, grundtankarna kommer härifrån.
I alla de frågor som vi inte kan besvara genom erfarenhet (alltså via de i hjärnan lagrade upplevelser uppfångade via sinnesapparaten) är det lämpligt att konsultera hjärthjärnan – en hjärna som till och med konventionella läkare tvingats erkänna, bland annat för dess mycket sofistikerade hjärnceller och det nämnda elektromagnetiska fält, som är SÅ mycket större än huvudhjärnans.
 
Genom att konsultera hjärthjärnan och därmed aktivera den frigörs signalsubstanser som gör det lättare att klara av aspekter från t ex kärleks- och familjelivet, där känslor bidrar till att komplicera lösningar på problem. Hjärtat använder ett mycket mer ”logiskt” mönster grundat på djupare mening, medan panik (stress) skapas i hjärnan (amygdalakomplexet).
 
Beslut ska vi låta maghjärnan (magkänsla) ta hand om. Maghjärnan, den enteriska hjärnan, bor i vår mag-tarmkanal och är ett neurologiskt komplex, som leder från svalget hela vägen ned till anus.
Så när man säger: ”Jag ska bara smaka på det”, eller ”låt mig smälta det” bör det faktiskt tas bokstavligt.
 
Baserat på upplevelserna fångade av sinnesapparaten i huvudhjärnan och den djupare meningen (följ ditt hjärta) från hjärthjärnans sofistikerade komplex kan maghjärnan fatta rätt beslut, och via sinnet samt de stora kroppsnerverna, t ex vagusnerven, skicka besked till huvudhjärnan samt de kroppsdelar/funktioner, som ska utföra beslutet. Action!
 

Magen lider

Allt fler människor lider av matsmältningsproblem som t ex IBS, intolerans, förstoppning, diarré m.m. Många tror att det bara har någonting att göra med maten, och pressar hjärnan (samt Google och diverse kostgurus) för att få reda på vad de ska och inte ska äta, när och hur mycket. Detta mönster speglar ofta deras tillgång till livets andra utmaningar. Maghjärnan konsulteras inte överhuvudtaget. Dess funktion blir därför allt svagare, mikrofloran i tarmsystemet lider och därmed skadar man sitt immunförsvar.
Och så har den negativa spiralen startats och snurrar på för fullt.

En del stora beslut ger magont. Ja, men bara om inte maghjärnan får lov att fatta dem!

Det är en balansgång som ska fungera, och mitt arbete med att just balansera dessa tre hjärnor till sinnet blir en allt viktigare del av BodyTalk-behandlingarna. Resultaten är fantastiska – och ja, till och med dramatiska.

3 hjärnor är coolare än 1!

Dessvärre pressar vi huvudhjärnan alldeles för hårt och drabbas då av stress. Stress förstör våra liv och vår hälsa. Vi gör det av vana – och för att vi inte visste bättre. Det gör vi nu!
De flesta av mina klienter gör redan hjärnbarksbalansen varje dag för att accelerera sin kropps förmåga till att läka sig själv, samt för att förebygga och reparera.
Jag rekommenderar att tekniken breddas till att: KLAPPA PÅ MAGEN (maghjärnan markeras med att klappa över naveln) under utandning, precis efter den vanliga klappningen på hjärtat. Vi klappar fortfarande på huvudet under inandning.
Maghjärnan absorberar livet och ibland behöver den rensas så att mer kan komma in. Och här hjälper du den genom att inkludera den i den viktigaste BodyTalk-tekniken av alla: Hjärnbarksbalansen.
Se min video som visar hur du utför hjärnbarksbalansen på:
www.bodytalk-torreblanca.com

Vill du boka tid för en session eller ha mer information om BodyTalk? Då är du välkommen att ringa mig på tel. +34 607 62 91 06 – eller läs mer om BodyTalk på: www.bodytalk-torreblanca.com
 
Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker – både människor och djur är välkomna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.