Bodytalk – om huruvida dina celler upptar den vätska som du dricker
När en BodyTalk-session visar att en klient är uttorkad är den första reaktionen normalt ett försvar: ”Jamen, jag dricker massa vatten!” Och det kanske klienten också gör, men om kroppens celler inte tar upp vätskan hjälper det inte att vi dricker allt det vatten som damtidningar och hälsoprofeter dikterar.
 

Majoriteten av den mänskliga kroppen består av vatten (70-80 procent), och ingenting fungerar utan: Om det inte finns vatten sker ingen cellkommunikation, inga biokemiska reaktioner, inget liv!

 
Det är vanligt att uttorkning kommer upp under en BodyTalk-session – antingen i kroppen generellt eller t ex i ett specifikt organ eller i ett av kroppens system som t ex i matsmältningssystemet. Uttorkning minskar kommunikationen mellan olika kroppsdelar, organ och körtlar vilket kan orsaka allvarliga fysiska och/eller mentala tillstånd.
 
Det kan t ex handla om att nervtransmissioner påverkas av cellernas brist på förmåga att delvis uppta näring genom vätska och delvis bli av med slaggprodukter. Om vätskan inte upptas ligger den i stället och skvalpar runt i kroppen, varför det ofta händer att klienten blir av med så mycket vätska dagarna efter en BodyTalk-session att det kan märkas på vikten. Detta i kombination med The Veltheim Method of Lymphatic Drainage (VMLD), BodyTalks egen, särskilt effektiva lymfdränage, kan en BodyTalk-session öppna upp för rätt så dramatiska resultat – ofta inom bara några få timmar, och klienten kan se svullnader försvinna, känna smärta reduceras samt känna energin strömma tillbaka i kroppen. Tekniken visar vilka vägar i cellkommunikationen som behöver återetableras, om det behövs en ny väg, kanske det behövs en omväg om det är det hälsosammaste för klientens BodyMind vid den bestämda tidpunkten. Kroppen vet alltid och konsten ligger i att uppfatta dess budskap så att processen kan ske i lämpligaste takt och i den mest optimala ordningen (vi arbetar t ex med några specifika organ, körtlar, fysiologiska system m.m. innan andra tillkommer).
 
Kronisk smärta, som t ex ledinflammationer, gikt, fibromyalgi etc. kan minskas eller helt försvinna med hjälp av vätskebalanstekniken och vid mentala sjukdomar, som beror på hjärncellsuttorkning, upplever klienten vanligtvis en omedelbar förbättring, ett hälsosammare sömnmönster och en klarare hjärna med bättre koncentrationsförmåga och bättre minne.
 
Muskelfunktion, föryngrad hud och frisk celldelning är andra system i kroppen som drar fördel av en god vätskebalans, som återigen har stor effekt på t ex lymfatiska och immunförsvarsproblem.
 
Vid matsmältningsproblem är effekten av tekniken fantastisk, och jag har flera gånger upplevt att en klient som lider av förstoppning rensat ut så mycket dygnen efter behandlingen – på ett naturligt och hälsosamt sätt – att den svullna magen försvunnit helt och hållet, huden och ögonen har klarnat och strålar och även att hår och naglar ser bättre ut. Och det är bara behagliga biverkningar, för det viktigaste är naturligtvis att få tömma tarmen helt – varje dag – så att man inte går runt och förgiftar sig själv.
 
Det kan också handla om uttorkning av en specifik kroppsdel, en körtel eller ett organ, och här ses effekten mycket snabbt. Det kan t ex vara att lungorna är uttorkade, vilket är en viktig faktor vid luftvägssjukdomar. Vid bland annat astma och kronisk bronkit ses bra och snabba resultat med vätskebalanstekniken.

Fria radikaler, känslor och energi

När kroppens väv är uttorkad produceras fria radikaler som antas ha samband med degenerativa sjukdomar och cancer. Effektiv hydratisering rensar bort fria radikaler snabbare än någon annan terapiform. Är kroppen uttorkad hjälper inte kosttillskott mot fria radikaler. Om kroppen däremot är hydrerad behöver man inte ta så många antioxidanter och man kan nöja sig med dem som kroppen får genom hälsosam och varierad kost.
 
Känslor påverkar alla kroppens cellmembran så är inte känslorna i harmoni genom vattnets aktivitet har det stor betydelse för transporten av näring genom membranen och in i cellkärnorna.
 
I bioenergi associeras vatten med glädje och acceptansen av glädje i ens liv. Uttorkning symboliserar alltså brist på glädje. Människor som inte tillåter glädje i sina liv är ofta uttorkade och bär på tankemönster som minskar glädjen för livet. Och så är vatten en vital energiledare i meridianerna och andra av kroppens energisystem.

Ge dina celler nytt liv

Precis som att jag har diabetespatienter som vägrar att låta bli den dagliga godispåsen har jag även klienter som kommer till min klinik som inte dricker vatten. En del för att de inte tycker om vatten och andra för att de inte har tid. Jag har till och med haft en klient som inte drack vatten för att hon alltid hade så brottom att hon inte hade tid att gå och kissa. Vid sådana fall är det självklart att ”uppförsbacken är ganska brant”. Vätskebalanstekniken behöver ju lite vätska att arbeta med.
 
Så naturligtvis är det viktigt att dricka tillräckligt med vatten – mängden beror på en persons aktivitetsnivå, klimat, vikt, ålder, generella hälsotillstånd m.m. Kom ihåg att det också finns hälsosam vätska i mycket av den mat som vi äter – och naturligtvis även i den luft som vi andas. Om vätskan sedan upptas av kroppens celler och därmed tillför dem näring och syre, det är en annan sak. Och det är det som vi kan nå fram till genom BodyTalk.
 
Tillslut vill jag också bara säga att; som tur är kan ett envist sinne, uppburet av fastlåsta tankemönster balanseras med BodyTalk, så att diabetespatienter slutar motarbeta sig själva genom att svulla godis, medan vi återetablerar kroppens förmåga att sända ut rätt mängd sockerämnen i blodet – och att en stresströskel kan balanseras så att det ges tid till att gå på toaletten. Uttorkning stressar kroppen, så genom att inte göra någonting åt det tvingar man fast sig själv i en ond cirkel.
 
Alltså; vill du försäkra dig själv om att dina celler får ut optimalt av den vätska som du intar, att de får näring och energi – och rensar ut sina slaggprodukter, ring då mig för mer information om BodyTalk eller för att boka en tid på tel. +34 607 62 91 06 – eller läs om behandlingarna på: www.bodytalk-torreblanca.com
 
Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker – både människor och djur är välkomna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.