Att ha ett sexliv är viktigt för både vår hälsa och vårt välmående. Enligt mig är det kärle som gör sex till ett stort nöje för vår själ. Vi är alla skapade ur sex, det är grunden till vår existens.
Medan jag skriver denna artikel märker jag att jag emellanåt måste stanna upp och andas djupt då och då. Att prata officiellt om sex och sexualitet är fortfarande ett hett och känsligt ämne för många, trots att vi lever i 2017. Jag skriver artikel för att jag vet att ämnet är ett problem för många men att det ofta bara sopas under mattan.
Sex betyder mer än vi ofta vågar erkänna för oss själva. Det är viktigt att vi accepterar vår sexualitet och vet att vi är värda att älska. Vi får lov till att vara sexuellt aktiva och älska hela livet. Det finns många fördelar med att ha ett bra sexliv och då är det värt att göra en insats för att njuta av den kreativa och passionerade kraft som ett bra sexliv ger.

Några fördelar med ett bra sexliv:

Sex minskar stress.
Sex förbränner massa kalorier.
Sex gör att man sover bättre.
Sex hjälper till att stärka bäckenmuskulaturen.
Sex förbättrar närheten mellan dig och din partner genom att skapa glädje och kärlek mellan er.
Sex kan vara en bidragande faktor till att reducera risken för prostatacancer.
 
Jag tror att alla män vet vad impotens är. Ofta är det ett övergående problem som går över ganska snart. Men är det ett konstant problem måste det behandlas och då kan det många gånger ge många onödiga trauman.
 
Orsaken till impotens kan vara både psykisk och fysisk. Oftast är det mycket tråkigt för en man att förlora sin potens och många gånger ser han det nästan som någonting av det värsta som kan hända. Många män har skapat en identitet i att vara en bra älskare och vill gärna skänka sin kvinna glädje och njutning.
 
När du är impotent bör du prata öppet med din partner om det och använda bägges humoristiska sinne i stället för att låta det bli en stor tragedi. Ett bra skratt tillsammans kan förlösa många spänningar. Ta en titt på ditt liv och se om det är någonting som inte stämmer, som kanske påverkar din potens. Sådana orsaker kan t ex vara sömnbrist och/eller motionsbrist – här vill jag lägga till att om du bestämmer dig för att motionera och om du kan, välj dansen. Låt din partner dansa för dig, dansa själv, dansa tillsammans. Dans skapar fantastisk energi. Andra saker som kan ha negativ effekt på din potens är för mycket alkohol, för mycket mat, för mycket tv, stress, dåligt humör och irritation.
 
Kanske finns det fysiologiska orsaker till din impotens. Det kan t ex vara diabetes, alkoholism, syntetiska läkemedel mot högt blodtryck samt antidepressiva läkemedel eller t ex problem med ländryggen. Många gånger orsakar ryggproblem faktiskt potensproblem.
 
Många urologer uppskattar att hela 50 procent av impotens orsakas av organiska orsaker. Precis som vi förändras rent allmänt när vi åldras förändras som regel även vår sexualitet, men det kan den sexuella akten bara bli bättre utav. Massage är ett fantastiskt supplement till älskogsakten. Du behöver inte vara utbildad massör för att ge massage. Låt din intuition leda dig och använd dina händer i en blandning av lätta smekningar och lite djupare tryck. Skulle du vilja veta lite mer om massage och dess effekter finns det ett helt hav med litteratur kring det. En bok som jag själv har haft mycket glädje av heter ”Massage” och är skriven av Clare Maxwell Hudson.
 
Rent generellt är beröring någonting mycket viktigt. Bara en lätt smekning längs armen, en kram, en kyss, en kärleksfull blick och en liten flirt kan vara en mycket viktig del i vardagen om ni båda två bara är för trötta för att orka mer.
 
Om ett samlag inte kan äga rum på grund av en organisk orsak finns det många andra spännande sätt till att njuta av ett skönt sexliv, och det är bara fantasin som sätter gränserna. Har du och din partner varit tillsammans i många år kan det många gånger vara en bra idé att spendera lite tid var för sig, kanske ge sig iväg på en egen lite minisemester till favoritplatsen. Själv tror jag att det är en bra idé att ha separata sovrum, om man har möjlighet till det. På så sätt kan ni besöka varandra, eller ännu bättre; ha ett rum där ni älskar. Hur som helst så tror jag att många mår bäst genom att ha en egen privat plats.

Stämning och omgivning

Har du och din partner möjlighet att ha ett älskogshörn så är det ju riktigt bra. Jag tycker i alla fall att det är bra den platsen där man har sex är en riktigt mysig plats, där det känns bra och tryggt, utan böcker, tidningar, tv eller mobiltelefoner. Låt belysningen vara lite dämpad och tänd gärna några levande ljus och spela eventuellt lite låg stämningsmusik. Ha eventuellt även en flaska champagne på kylning samt en bukett med din partners favoritblommor.
 
En gång hade min partner varit bortrest ett tag och när han kom tillbaka hade jag gjort allt jag kunde, för jag vet att han är så romantisk. Jag hade just blommor, levande ljus och champagne i kylen. När han fick syn på champagnen frågade han mig torrt om jag inte hade en whisky i stället. Det fick mig att skratta – och som tur var fanns det en whisky i gömmorna, och så blev stämningen perfekt igen.

Vardagskost och levnadsvanor

Du kan förhöja din potens genom att följa några enkla hälsoregler: ät mycket grönsaker, olivolja, fisk, nötter och fullkornsprodukter. Var lite försiktig med för stora mängder rött kött. Var på vakt gällande din vikt och se till att få daglig motion, men du behöver naturligtvis inte bli elitidrottare. Se till att din livsstil är livgivande utan för mycket stress samt se till att du sover tillräckligt.

Kosttillskott

Se till att få en bra vitamin- och mineraltablett dagligen.
Koreansk röd ginseng är känd för sin läkande och stärkande kraft.
Det finns även alternativa naturmedel som hjälper mot impotens, som t ex Ginkgo Biloba.
L-arginine är känd för att hjälpa många fall av impotens.
Prelox, som är ett världskänt patenterat tillskott, består av Taurine, L-arginine samt pycnogenol.
Ta extra A- och E-vitamin, som arbetar riktigt bra tillsammans i kroppen.
E-vitaminer har en viktig funktion för kretsloppet och kallas för ungdomsvitamin.
Tillskott av lättupptagliga B-vitaminer.
Ta även lecitin, som är viktiga för hjärnan och nervsystemet.
Eventuellt selen och zink.
Juice av granatäpple, finns även som kapslar.

Tips

Vill du och din partner ha hjälp med ert sexliv så finns det många bra och erfarna sexologer. Prata eventuellt med några stycken och se vem som vinner ert förtroende innan ni går vidare och börjar med konsultationer. Sexologen kommer att prata med er om hur situationen är, om det eventuellt går att hitta en orsak i känslor som t ex ilska eller sorg, eller någonting annat. Sedan kommer denne att vägleda er för att få bukt med situationen. Dessutom finns det många bra, informativa böcker som kan bidra med mycket kunskap. En del av böckerna som jag varmt kan rekommendera är ”Vägen till orgasm” av Mantak Chia & Maneewan Chia samt Douglas Abrams och Rachel Carlton Abrams M.D., samt ”The Multi-Orgasmic Man” av Mantak Chia och Douglas Abrams Arva.
 
Jag har också talat med en läkare som arbetar holistiskt och han sa att det finns exempel på många bra resultat med kelatterapi.
Av Anni Dahms, Sjuk-& Hälsosköterska, Biopat och Näringsvägledare. Ägare till butikskedjan Annis Vitalshop

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.