Till vardags tänker du kanske inte speciellt mycket på din tarm men den dagen när du har svårt att göra det du ska på toaletten, ja, då får den lite extra uppmärksamhet. 

och det är ju faktiskt ganska många! Speciellt när hela vårt system är beroende av tarmfunktionen!
 
De dagar som du inte kan gå på toaletten kanske du går runt och känner dig som en ballong! Dina slaggprodukter kommer inte ut och får därav möjlighet att köra runt i kroppen en gång till. Det belastar både din tarms slemhinnor, din lever, ditt immunförsvar, ditt hormonsystem och din energiproduktion.

forstoppelse2Varför uppstår förstoppning?

Ja, låt oss ta reda på det! Din kropp är inte skapad till att skapa förstoppning från bara en dag till en annan. Den är skapad till att få en massa fibrer från grönsaker, vilket förbygger just förstoppning, och utöver det är den även skapad till att ha en balanserad tarmflora.
 
Är du en person som ofta stressar, använder kemiska mediciner, äter mer raffinerad mat än ”naturlig mat” och har för bråttom för att tugga din mat? – Då bör du veta att allt detta påverkar din tarm.

Låt oss använda pastabilden

Föreställ dig att du kokar pasta som du därefter låter stå och svalna. När vattnet är svalt nog till att stoppa ned fingrarna i det känner du på konsistensen av vattnet – där är lite slemmigt. Därefter tar du upp pastan och kastar den på väggen (lättast med spagetti), vad händer? Jo, det fastnar och du kan bara få bort det med tvål och vatten.
 
Nästa fråga: Vad tror du händer i din tarm? Din tarm är mycket lång, mycket slingrig och mycket smal – hur tror du att du kan få ut klistret ur ditt system utan att det störs?
 
Om du inte får i dig dina grönsaker, dina nyttiga näringsämnen från grönsaker, fett och protein, och därför har obalans i din tarmflora – ja, då är det synd om din kropp.
 
75 % av ditt immunförsvar sitter i tarmen, 85 % av dina neurotransmittorer skapas i tarmen. Så tarmens viktighet ska inte underskattas! Det är helt enkelt vägen till allt bra och vägen till allt ont.
 
Du är vad du äter – men ännu mer vad du upptar!
 
Tycker du att det går lite utför; din kropp knakar, lederna gör ont och du saknar energi?
Att förebygga sjukdom är avgörande för ditt välmående. Går det så går det, men vad händer när det inte går längre? Stanna upp och känn efter och ta hand om din kropp.

Låt oss vända på situationen

Din tarm klagar när du har gjort så att den inte längre mår bra – ofta är det någonting som du har gjort under en längre tid. När tänkte du senast på vad din kropp behöver för att fungera på bästa sätt?

forstoppelse3Vad behöver min tarm?

Du bör se till att äta en mängd bra oljor. Du bor i Spanien – ett land där detta verkligen är möjligt. När du går ut och handlar bör du se till att bara köpa olja i mörk glasflaska. Den ska vara kallpressad och gärna ekologisk. Stek endast i gammeldags smör i paket eller i kallpressad kokosolja. Din tarm kommer att älska dig för det, då du smörjer den invändigt (du smörjer även dina leder och nervceller).
 
Till detta ska det serveras grönsaker. Återigen är du förunnad att leva i ett land med fina grönsaksavdelningar och marknader. Tänk på att du inte kan bryta ned de fibrer som finns i grönsaker varför dessa går direkt till tjocktarmen, som tar sig an din avföring, och här hjälper fibrerna till att få ut avföringen.
 
Tarmflorabakterier eller probiotika är goda vänner som du har längst ned, alltså i tjocktarmen. De flesta av dem är dina hjälpare som hjälper dig med att hålla koll på de utifrån kommande bakterierna, de hjälper dig med att uppta din mat och de hjälper dig med att bli av med ditt avfall. Dessvärre är det många av oss som har en obalans i tarmen. Ofta har vi för många ”onda” bakterier. Vi ska helst ha en fördelning av 85 % goda bakterier och 15 % dåliga, så har ditt immunförsvar också någonting att träna på. Vi har skapat vår egen Flora som du hittar på här!
Den innehåller 25 biljoner bakterier vid tolv olika sorter – precis det som din tarm behöver.
 
Som du nog kan läsa är tarmregionen inte bara någonting som vi ska låta passera – nej, det är faktiskt basen för hela vårt välmående. Därför är det viktigt att du tar hand om din tarm!
 
Vill du göra någonting lite extra för din kropp? Boka då tid hos Friederich för en hälsokonsultation, som kan hållas i Centro Sanum eller hemma hos dig. Boka här: friederich@currame.com eller på: +45 272 077 23
 
Hos curra • me arbetar vi med helheten, kosttillskott, kost och laboratorietester. Det är nämligen så att du kan göra en hormonanalys och få reda på precis var dina obalanser finns samt för en preciserad behandlingsplan baserad på dina obalanser, din kropp och dina behov.
 
Vi ses snart! 🙂
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun

Chloe och Friederich är holistiska behandlare som ser på dig som en helhet och ser på dig som att din livsstil, ditt sinne, ditt psyke och din kropp hör ihop. Tillsammans har de mer än 20 års erfarenhet i behandling av hormonella obalanser samt kroniska sjukdomar. De har skapat currame-metoden, Health Mentor utbildningen samt skapar naturlig (hormon)balans. 

Har du frågor är du alltid välkommen att skriva till oss: info@currame.com, via www.currame.com eller via instagram @currame0.
Se mer: www.currame.com, https://www.facebook.com/currame/ och @currame0
Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, författare, utbildningsledare och Master Health Mentorer

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.