Fokus på vanor – och förberedelser till MindScape Del 1

Mitt januarifokus dedikeras till vanor. För är det inte vanorna som nyårslöftena ska ändra på? Om det handlar om vikt, rökning eller träning spelar ingen roll. Det är vanan i sig själv som det handlar om och det att det bara tar ett ögonblick att ändra vanor.

Hur exakt dina vanor kan ändras vet bara du. Vill du ha hjälp att få reda på det så ska du fortsätta att läsa – och förbered dig samtidigt inför vårens mest efterfrågade helgkurs: MindScape, som nu kommer till Spanien (Fuengirola) för första gången.

bodytalk jan1Öppna dörren till din intuition och lyft upp den till en helt ny nivå

Det finns ingen standardlösning på varken övervikt, stress eller rökstopp, men det finns en lösning för alla. Den lösningen är individuell och du kan hitta den med hjälp från en högre medvetenhetsnivå. Denna serie riktar sig till både intuitionsnybörjare och alla dem som redan använder intuitionen som en guide i livet varje dag. Och läs vidare även om du är van att använda din intuition. Här kommer du ledas igenom några enkla steg och processer som skapar struktur för din intuition så att du vänjer dig till att lita på den samt aktivt använda det som den visar dig.
 
Tillgång till intuitionen har vi genom hjärtat, pannchakrat och, som vi här kommer att arbeta med: höger hjärnhalva.
Då vänstra hjärnhalvan, som innehåller vårt intellekt, erfarenheter, logiska och analytiska sida, är i konstant konflikt med höger hjärnhalva, där intuitionen trivs bland kreativitet, utanför-boxen-tänkande och föreställningsförmåga, kan det vara svårt att få kontakt med den. Konflikten orsakar stress, bekymmer, sömnproblem, rädsla och depression – precis som alla krig. Hjärnhalvorna kämpar om dominans – om vem som har rätt.
Genomsnittsmänniskan är faktiskt ganska förvirrad och har svårt att träffa rätt beslut, vilket behövs för att bryta vanor, fastlåsta tankemönster och överbevisningar.
Hjärnbarksbalansen, som alla mina BodyTalk-klienter får lära sig, fungerar som djupandning i hjärnan – mitt i kriget, då den balanserar de båda hjärnhalvorna. Och detta är nödvändigt, för de två behöver varandra. Informationen som samlas in av höger hjärnhalva behöver den vänstra så att det kan ”översättas” till någonting användbart. Vi ska också få ut stressen ur hjärnan så att den kan arbeta balanserat samt optimalt, och det sker med hjärnbarksbalansen.
 

Månadens uppgift

Du kan göra hjärnbarksbalansen (som är den mest effektiva vägen till att ge hjärnan en paus), men du kan även nöja dig med att vara helt stilla och ta ett par djupa andetag medan du låter tankarna vandra utan att stoppa dem, utan att analysera. Du är stilla, neutral och uppmärksam. Du har inga förväntningar.
 
Vänster hjärnhalva ska nu hållas sysselsatt så att den inte blandar sig i den information som samlas in via höger hjärnhalva. Filtren har nämligen en tendens till att säga ifrån sig det viktigaste. Här kan ett bra verktyg vara att skriva för hand för då koncentrerar den vänstra hjärnhalvan sig på att ”föra pennan” (skriva läsligt, stava rätt m.m.), så att högra hjärnhalvan kan arbeta intuitivt, helt ostört. Det kallas strukturell intuition.
 
Föreställ dig nu att du har nått målet för ditt nyårslöfte, t ex att gå ned i vikt fem kg.
Se dig, känn dig fem kg smalare.
Och skriv så svaret (inte tanken, bara svaret) på frågan: Hur gjorde jag det?
Det kan vara i form av korta noter, det kan vara poetiskt, detaljerat… Det beror på hur din sinnesapparat är hopsatt; hur du upplever det.
 
Efteråt frågar du: Vad betyder det för mig att ha uppnått mitt mål? Kom ihåg att svaret kanske inte alltid är det som du förväntat dig. Och det är intressant, för det vi tror att vi gärna vill kanske inte alls är vår egen, innersta önskning, utan en samhällsnorm, vår partners dröm, veckotidningarnas anvisningar… Viktig information till DIG!
 
Nyckeln till intuitionen är ordvalet i din fråga. Var försiktig med vad din fråga antyder, t ex: Ska jag sluta röka en dag till en annan eller ska jag ”trappa ned”? Det är bättre att fråga: Vilken väg ut ur rökvanan är bäst för mig? Kvaliteten på frågan är viktig. Vill du överhuvudtaget höra svaret? – och är du villig att göra det som är nödvändigt för att bryta vanan? Allting börjar det med ”rätt” fråga.
Din fråga kan även vara: Vad är det näst bästa steget för att få det bättre? Ha mer roligt, dansa, rörelse, sex, BodyTalk…

Öva!

Kanske är du inte redo till att lösa uppgiften förrän i slutet i månaden men öva dig för att bli redo till den.
Det räcker inte att sätta sig ned och vänta på att hjärnan ska ta en paus. Måla i en målarbok, teckna krusiduller, ta en promenad eller lyssna på instrumentell musik för att hålla vänster hjärnhalva upptagen genom sinnesapparaten.
Andas in djupt och säg någonting enkelt, men överraskande nytt: Jag älskar mig själv! Andas ut och upplev budskapet som kommer.
Vänster hjärnhalva är upptaget med att säga: Jag älskar mig själv, så högra är fri till att sända budskapet. Om det är ditt subtila synsinne som översätter det (clairvoyance), ditt subtila hörselsinne (clairaudience) eller ditt subtila känslosinne (claircognizance), beror på om du är en mest visuellt, auditivt eller kinestetiskt uppfattande människa. Var uppmärksam på att budskapet även kan översättas genom lukt/smaksinnet.
Genom att övning blir du uppmärksam på hur just din intuition kommer att tala till dig. Vi är alla olika.
 
Öva! Kanske har du tid att göra det två gånger i veckan, men ju mer du använder det desto mer får du ut av det. Gör det så gott du kan.
Inom loppet av våren, under vilken du kommer att kunna följa denna serie, väcker vi din intuition, så användandet av den blir ”First nature”.

MindScape

Vill du ta det ytterligare ett steg kan du redan nu anmäla dig till MindScape-kursen den 7 och 8 april i Fuengirola. En av de bästa MindScape-instruktörerna i världen tar med oss på en upplevelse som kommer vara en viktig del av ditt liv för alltid, oavsett om du är egenföretagare, idrottare, konstnär, förälder, behandlare, student eller bara en nyfiken själ som vill ha ut det bästa av livet.
Kontakta mig för mer information om MindScape, eller boka en BodyTalk-session, vari vi använder MindScape för att hitta in till det som är viktigt för din kropp för att få det bra både mentalt och fysiskt. Det är alltid en spännande, rörande och fin upplevelse.
 
Du är välkommen att ringa till mig på tel. +34 607 62 91 06, skicka ett e-mail till: helle.torreblanca@gmail.com – eller läs mer om BodyTalk på: www.bodytalk-torreblanca.com
 
bodytalk jan2
Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker – både människor och djur är välkomna

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.