Vi ser dessa saker ur en helt annan vinkel än vad din läkare kanske skulle göra. Vi ser nämligen din depression och sorg som en fysisk brist.
Det kan gott och väl vara så att du upplevt ett trauma i ditt liv, saker som verkligen påverkat dig. Kanske har du växt upp i en familj vari sorg och depression var någonting som dina närmaste kände till?
Detta har påverkat dig. För det första kommer du från samma genetik, och därför liknar du din familj. Därtill har det varit med till att prägla dig som människa, och därmed även präglat dina val och mönster.
 
Det är viktigt att vi erkänner att u är en hel människa med känslor, behov, tarmsystem, lyckohormoner och drömmar. Vi ska alltså erkänna alla sidor av dig och det betyder även att du ska arbeta på både ett fysiskt och psykiskt plan för att nå i land.
 
De flesta som kommer med dessa problem för behandling i vår klinik har fått behandling förr – och ofta har de besökt psykologer. Det är det absolut inget fel med och de flesta har också kommer till en annan plats än var de var, men det saknas fortfarande någonting. De har inte riktigt nått i land själva efter många års terapi, och här är det viktigt att vi kommer in!
 
Vi tror på och erkänner att dina upplevelser under ditt liv har påverkat dig både positivt och negativt. Har du varit utsatt för övergrepp, förlorat en närstående – ja, då har det tärt på ditt psyke!
 

Titta på de fysiska elementen i kroppen

Din kropp har behov av byggmaterial för att skapa nya celler, muskler, nervtrådar och också lyckohormoner. Hormoner som bidrar till att ge dig känsla av välmående, lycka, glädje, tillfredsställelse, stolthet, självrespekt m.m. Hormoner som din kropp kanske producerar mindre av om du lider av ångest eller depression.
 
Har du upplevt trauman i ditt liv så har de tärt på dina byggmaterial varför du kanske kan känna att du blivit mer depressiv med åren.
 
Kommer du från en familj med alkohol (eller annat) missbruk, så är du säkert bekant med start begär och sorg.
 
Var även din mor deprimerad så vet du att det finns vissa saker som du ska göra extra för att din vardag ska fungera och inte bryta ihop.
 
Det finns helt klart relationer mellan det som vi kommer ifrån och den som vi är i dag. Och det finns och relationer mellan det som vi har upplevt i livet och den som vi är i dag. Frågan är bara: Är det tillräckligt för dig? Ska det få bestämma över dig?
 
Genom att stötta din fysiska kropp kan du alltså vända på det på alla sätt. Vi har sett det många gånger och du har verkligen ingenting att förlora. Vi vet, du har gått igenom en hel del!
 

Byggsten i kroppen

Din kropp har olika byggstenar – byggstenar som du får från den näring du äter dig till samt även näring som din kropp själv kan skapa. För att detta ska fungera optimalt måste ditt tarmsystem fungera, och chanserna för att det redan gör det är dessvärre mycket små. Därför har vi utvecklat en bra tarmflorabakterie som heter curra · me flora, som
Innehåller över 12 biljoner bakterier, som alla bidrar till att upprätthålla din tarmfunktion och som stöttar ditt upptag och ditt immunförsvar. Du hittar den här: www.currame.nordicvms.com.
 
Visste du att du har fler nervceller i tarmen än i huvudet? Det är så att du inte kan känna med ditt huvud, men du kan känna med din mage. Och ja – dina känslor sitter också i din tarm!
 
Serotonin är ett av de viktigaste lyckohormonerna i din kropp. Det är en signalsubstans som till 95 procent skapas i din tarm. Denna signalsubstans säkrar att du är lycklig och kan känna glädje i ditt liv. Utöver detta påverkar serotonin funktionen i din tarm, dina känslor, tankar, aptit, ditt immunförsvar samt din sömn.
 
För att du ska bilda serotonin krävs det att du äter en aminosyra som heter tryptofan. Detta finns i bland annat kött, mjölkprodukter, fågel, pumpafrön och bananer. När du äter och upptar tryptofan ska detta ombildas till 5-hydroxytryptofan (5 HTP), för att senare ombildas till serotonin.
 

Andra byggstenar

I din kropp finns det över 200 aminosyror, kanske till och med ännu fler. Vi kan kartlägga de 28 och vi kan testa 20 av dem. Aminosyror är byggstenar i din kropp. De har en del i varenda process som din kropp har och är därför avgörande för förnyelse och uppbyggnad av celler. Aminosyror är viktiga för produktion av energi, för ditt hormonsystem, immunförsvar, tarmsystem, muskler och skelett samt även ditt nervsystem samt lyckohormoner i din kropp.
 
Aminosyrornas roll i din kropp:
  • Energiproduktion i cellerna
  • Kontroll och transmission av nervsignaler (nervsystem)
  • Reglering av muskelaktivitet
  • Reglering av hormoner, även lyckohormoner
  • Bildande av antikroppar
  • Bildande samt reglering av enzymer samt blodets transport av proteiner
  • Bildande av RNA och DNA
  • Stabilisering av din tarm
  • Bildande av viktiga fetter

Du hittar aminosyror på många platser i din vardag

Aminosyror bildas från protein, och protein hittar du i allt ätbart – det finns extra mycket av det i rött nötkött och mindre i grönkål, men det finns där.
 
Det finns naturligtvis en orsak till att vi berättar allt detta för dig. Det är nämligen så att under perioder av akut stress så bryts proteinerna i kroppen ned 20 procent snabbare än normalt och på grund av det kan du känna trötthet och sorg under sådana perioder av ditt liv.
 

Stoppa den onda cirkeln och gör någonting åt problemet

Vi ser större framgång när vi testar kroppens aminosyror under depression, sorg och ångest. Det är nämligen så att aminosyror fungerar som kedjor i kroppen och det är på så sätt som de samarbetar. Har du brist på aminosyror kan det alltså påverka hela kedjan.
 
På grund av detta rekommenderar vi alltid ett aminosyratest – alltså ett laboratorietest som mäter dina amino-reserver och brister i din kropp. Utifrån resultaten sätts det ihop ett specialdesignat aminopulver åt dig, som hjälper till att bygga upp ditt fysiska och psykiska jag!
 
Vill du veta mer om testet, skriv då till oss på: info@currame.com
 
Vill du göra någonting extra för din kropp? Boka en tid hos Friederich för en hälsokonsultation, som kan göras i Centro Sanum eller hemma hos dig. Skriv till: friederich@currame.com eller ring tel. +4527207723
 
På återseende! 🙂
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
 
Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, författare, utbildningsledare och Master Health Mentorer.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.