När vi pratar om naturens krafter är det jordbävningar, tsunamis och liknande som vi tänker på. Ofta är det dock helt andra naturliga krafter som vår kropp reagerar eller till och med överreagerar på. Raw Food på tallriken, ingefärsshot i glaset och citron i håret är bara några av dagens trender, som sprids från first movers till allmänheten med stormsteg via sociala medier. Det är visserligen inget fel med varken råa livsmedel, ingefära eller citroner men sådan kost kan vara mycket hårda för vår kropp. Det är inte heller säkert att din kropp mår bra av det bara får att några av dina Facebook-vänner tål det.
 
Det är inte sällan som det under BodyTalk-sessioner framkommer att våra kroppar reagerar mot de kurer, dieter, kosttillskott och hälsoteorier som vi slaviskt följer i bästa välmening och i hopp om att leva ett långt och hälsosamt liv. För visst är det någonting som vi kan tänka oss!
 
På det mentala planet har hälsoteorierna bara den biverkningen att de gör oss stressade och missnöjda med oss själva.
 
Vi är utrustade med en enormt stark kropp och vi tål det mesta, så länge som den är balans och vi har en bra kommunikation mellan oss själva och vår kropp – och inte minst inuti kroppen. Och så är det avgörande att du tar reda på vilken natur du egentligen är. Vad är det optimala levnadssättet för just dig? Vad är det som får fram det bästa i dig både fysiskt, intellektuellt och andligt? Mår du bäst med en viss portion egentid varje dag? Ett par cigaretter? Veganmat? Stora biffar? En timmes hård träning varje morgon? En stor kopp svart kaffe innan läggdags? Jamen då är det så du ska leva just nu.
 
Det är i grunden det som BodyTalk kan göra för dig! Att återskapa kontakten mellan dig och din medfödda förmåga att förstå och förbinda dig med din egen, unika natur.
 
Medan du arbetar dig fram mot att återskapa förtroendet för din kropps signaler och behov är mitt bästa råd: Allt med måtta!
Om råa livsmedel är ena och fria från giftiga ämnen och kemikalier är de för många människor bra att komplettera den vanliga kosten med. Men det är också hård kost för matsmältningssystemet, så vänj din kropp med det lite åt gången.
 
”Drick massor av ingefärsshots med gurkmeja”, rekommenderas det käckt från olika hälsogurus, men även här är det en bra idé att göra det med måtta. Ingefära har inte bara en stark smak och gurkmeja inte bara i färgen. Meddelar din kropp att den har behov av ingefärsshots så vänj den vid det, långsamt, – ett par droppar i lite vatten till att börja med. Därefter fyra, sex, åtta etc. droppar. Det är inte alltid mängden som gör det – tvärtom.
 
Detta gäller inte bara ingefärsshots utan även superbär, trendiga fröer och vitaminer. Använder du superbär i din smoothie så välj en sort åt gången, så att din kropp inte blir stressad av allt det nya som den ska ta ställning till. Och respektera varifrån din kropp kommer: förvänta dig inte att din kropp kan klura ut hur den ska ta upp näring från t ex chiafrö, som kommer från Mellan- och Sydamerika, om du är europeisk. Använd fröerna med måtta liksom vitaminer och andra kosttillskott. Att man bara ”kissar” ut de vitaminer och mineraler som kroppen inte har behov av är en skröna. Även någonting som verkar så harmlöst som stora c-vitamintillskott kan vara besvärligt för en kropp som inte har behov av det.
Det allra viktigaste är att få reda på vad kroppen har brist på – om det är någonting alls.
 
Efter allt att döma stressar alla sorters fanatism både vår mentala och fysiska kropp. I min BodyTalk-klinik är det inte ovanligt att klienter som uppsöker mig med symptom som depression, fertilitetsproblem, allergi, livströtthet eller hyperaktivitet får bukt med dessa när kroppen blir hörd, och klienten släpper sitt fastlåsta tankemönster om att en bestämd hälsoteori måste följas till punkt och pricka.
 
Det är dock inte alltid så lätt att släppa det eftersom vi älskar både vanor och manualer (här: hälsoteorier, dieter etc.) varför vi med BodyTalk ger oss in till det svårtillgängliga undermedvetna planet för att få till ett skifte. Det är oerhört viktigt att vi lyckas lyfta av locket från vår intuition och återigen lära oss att lyssna på samt förstå vår kropp. Gör vi det kommer vår inre pendel, vår inre visdom, nämligen att berätta för oss vad kroppen behov av. Och så har vi vår alldeles egna hälsoguru tillhands med vägledning som passar just vårt egna, unika behov. Lyssnar du ordentligt kommer du aldrig att tvivla!
 

WorkShoppen Förbind dig med Naturen – och var den Natur du är

i maj är nu helt fullbokad men den hålls återigen den 14-16 september 2018 på fincan vid Álora.
Du kommer att lära dig praktisera ickeverbal kommunikation och därmed fånga upp signaler samt förstå budskap från din kropp, djur, träd, växter, Moder Jord, Universum… Vi tillbringar dagarna i den vackra sydspanska naturen, umgås tillsammans med härliga människor och djur, äter färgglad mat, svalkar oss i poolen, går långa promenader i bergen i det andalusiska inlandet, skrattar, mediterar, tittar på stjärnorna, fördjupar oss – och förbinder oss med oss själva och varandra.
 
WorkShoppen är även en introduktion till BodyTalk för människor och djur, och vi tittar på de grundläggande idéerna bakom denna spännande, enkla och kraftfulla behandlingsform, som kan förändra ditt liv genom att öppna upp för ett bredare perspektiv och större potential. Deltagarna kommer att lära sig effektiva tekniker för att stärka immunförsvaret, balansera känslor, sovmönster, stresstriggare m.m. samt till att ge mental klarhet och lugn.
Att förbinda sig med medvetenheten, att vara medveten i livet i stället för att existera ”omedvetet” (i hamsterhjulet) är en magisk upplevelse. Och alla kan göra det!
 
WorkShoppen kostar 750 euro inkl. fyra övernattningar på fincan (torsdag till söndag) och helpension samt undervisning med många spännande och praktiska övningar med djur, växter och människor.
Vill du boka en BodyTalk-session eller veta mer om workshoppen? Skicka då ett meddelande eller e-mail till Helle Espensen, Aukt. BodyTalker – www.bodytalk-torreblanca.com
helle.torreblanca@gmail.com – tel. +34 607 62 91 06
Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker – både människor och djur är välkomna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.