Var den natur du är – och lär dig att kommunicera med den!
Jag har alltid använt min fantasi aktivt och redan som barn, alltså långt innan jag hörde talas om ”the Law of Attraction”, Tankens Kraft och andra liknande teorier, visste jag att jag kan skapa min egen verklighet – och därmed min framtid. Jag säger inte att jag var ett speciellt ”coolt” barn med låtsasvänner och spännande talanger, jag var nog ganska normal; inte speciellt bra på någonting utan lite sådär ”all round”. Att vara tillsammans med djur och utvecklas ihop med dem var inte någonting ”övernaturligt”. Så var det bara, och jag tyckte om alla sorters djur – och alla de människor som jag kände, och jag gav inte mina ”observationer och förnimmelser” någon särskild betydelse.

 
Som de flesta andra i västvärlden uppfostrades jag till att vara konkret, logisk, progressiv, vetenskaplig och intellektuell. Utöver några skeva lerskålar utförda inom ämnet hantverk och en mycket ful skärbräda gjord i träslöjden var min skolgång fylld med bokstäver och siffror, historia (inte historier) och vetenskapliga teorier, som jag inte skulle ifrågasätta. Religion var ett av de ämnen vari jag upplevde historieberättelse, fantasi och ”övernaturlighet”, och det tyckte jag om… fram till dess att läraren bad mig sluta upp med att ställa frågor till texterna. Jag skulle bara lyssna, inte gå in på detaljer.
 
Många år gick åt att primärt uppleva livet genom min vänstra hjärnhalvas logiska och intellektuella uppfattningsförmåga och det var först när jag satt i en cederträdskog i Kanada, bland vilda hästar, som jag återkopplade mig med min sanna natur. Jag har hela tiden använt mig av min fantasi och kombinerat den med min intuition för att förstå vilken väg i livet jag skulle gå när det handlade om företagande, jobb, ekonomi och andra liknande saker. För att guida mig har jag använt mig av önsketänkande och dagdrömmeri. Men det är först nu, efteråt, som det har gått upp för mig att jag hela tiden varit ”min sanna natur”. Jag har bara haft den inpaketerad i samhällets normer.
 

Icke-verbal kommunikation

Jag kommunicerar icke-verbalt med djur, bebisar, människor som förlorat talförmågan (handikapp, alzheimer osv.), växter och träd, ja, med alla väsen som har medvetenhet – och det har också våra organ, körtlar och celler.
 
Vi är alla födda med förmågan att kommunicera icke-verbalt med varandra. Den mest erkända formen av denna koppling är den mellan mor och barn. Ofta ”vet” mamman att det är någonting fel med barnet. Vi känner också till det där med att man bara vet vem det är som ringer i samma ögonblick som vi hör telefonen. En del kallar det för ”en gåva”, och sanningen är den att vi alla har sådana upplevelser. Många av oss erkänner det bara inte för vad det är: icke-verbal kommunikation.
Precis som vi kan träna upp en muskel som inte använts på länge, eller ett språk som vi lärt oss men inte använt oss av på länge, kan vi, med önskan om att göra det och genom att träna det, åter-förbinda oss med förmågan att kommunicera icke-verbalt med alla människor, djur, natur, insekter… både när vi är tillsammans med dem liksom även på distans. Tillskillnad från mobiltelefoni har denna kommunikationsform nämligen inga ”döda zoner”. Så även om barnet är vuxet och flyttat för länge sedan till andra sidan jorden vet mamman fortfarande om det är någonting fel med hennes barn.
 

Föreställningsförmåga och fantasi

När vet du om ett icke-verbalt meddelande från t ex ett djur är fantasi? Någonting som du inbillar dig? Det vet du inte – i första omgången. Föreställningsförmågan är möjligheten att skapa mentala bilder, uppfattningar och koncept när de inte fångas upp via vår sinnesapparat: syn-, hörsel-, lukt-, smak- och känslosinne.
Föreställningsförmågan utvecklas genom sinnet och hjälper till att ge mening till upplevelser och kunskapsförståelse. En fundamental form av träning av föreställningsförmågan är att lyssna till historier (det som jag växte upp med – min mamma var oerhört duktig på att berätta historier – och som jag förlorade kopplingen till under min skoltid), i vilket ordvalet är avgörande för lyssnarens möjlighet att ”se”, ”känna”, ”lukta” och/eller ”smaka” historiens element. Vi har alla nästan kunnat smaka brödet genom att bara höra bagarens recept – eller kunnat se semesterparadiset för vår inre blick när en väninna beskriver en semesterdestination.
Allteftersom den icke-verbala kommunikationsförmågan tränas upp igen blir du allt bättre till att ”veta” och känna att det faktiskt är kontakt. Det kommer jag att skriva mer om nästa gång.

Den berömda indianen, Cheif Dan George, sa en gång: ”Om du talar med djuren kommer de att tala med dig – och ni kommer att lära känna varandra. Om du inte talar med dem lär du inte känna dem – och det du inte känner är du rädd för. Det man är rädd för förstör man”.

 
Vill du återkoppla dig med din föreställningsförmåga, skapa din egen verklighet och därmed din egen framtid – och kommunicera icke-verbalt med människor, djur, växter och träd, så anmäl dig till min nästa WorkShop. Se nedan.
 
WorkShoppen Förbind dig med Naturen
– och var den Natur du är
hålls den 14-16 september 2018 på fincan vid Álora.
 
Du kommer att lära dig praktisera icke-verbal kommunikation och därmed fånga upp signaler och förstå budskap från din egen kropp, djur, träd, växter, moder jord, universum… Vi tillbringar dagarna i den vackra sydspanska naturen, umgås med härliga människor och djur, äter färgglad mat, svalkar oss i poolen, går långa promenader i bergen i det andalusiska inlandet, skrattar, mediterar, tittar på stjärnorna, fördjupar oss – och förbinder oss med oss själva och varandra.
 
WorkShoppen är också en introduktion till BodyTalk för människor och djur, och vi tar en titt på de grundläggande tankarna bakom denna spännande, enkla och kraftiga behandlingsform som kan förändra ditt liv genom att öppna upp för ett bredare perspektiv och en större potential. Deltagarna kommer att lära sig effektiva tekniker till att stärka immunförsvar, balansera matsmältningen, sömnmönster, stresstriggare m.m. samt till att ge mental klarhet och lugn.
Att förbinda sig med medvetenheten, att vara medveten i livet, i stället för att existera ”medvetslöst” (i hamsterhjulet) är en magisk upplevelse. Och alla kan göra det!
 
Det kostar 750 euro inkl. fyra övernattningar på fincan (torsdag-söndag) samt helpension och undervisning med massa spännande praktiska övningar med djur, växter och människor.
 
Vill du boka en BodyTalk-session eller veta mer om workshoppen, skicka då ett meddelande eller ett e-mail till Helle Espensen, Aukt. BodyTalker -www.bodytalk-torreblanca.com
helle.torreblanca@gmail.com – tel. +34 607 62 91 06
Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker – både människor och djur är välkomna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.