Det låter som ett val mellan två resformer som kan ta med oss ut på vår sommarsemester. Och så är det naturligtvis också. Men just här handlar det om de två mest grundläggande elementen för liv, nämligen vätska och syre.

 
I min BodyTalk-klinik arbetar jag med detta varje dag tillsammans med klienter vars celler inte tar upp tillräckligt med vätska eller syre – eller bägge delarna: två av kroppens viktigaste näringsämnen – kroppens bränsle, energin som hjälper alla fysiologiska system, organ, körtlar osv. med att utföra deras jobb.
 
När jag arbetar med detta i kliniken smittar det allt som oftast av sig lite på mig och jag känner mig också både frisk och kry – i balans. Därför blev jag faktiskt förvånad när det gick upp för mig att pumparna som ska föra in energi, som t ex vätska och syre, i mina celler och leda ut slaggprodukterna, inte fungerade optimalt.
 
Trots att jag arbetar med icke-verbal kommunikation med kroppen varje dag och därför har en hel del erfarenhet, fick jag behov av någon typ av bevis för att den information som jag får av min egen kropp är korrekt. En validering.
 
Varför lyssnade jag inte själv på min kropp, eller kanske mer exakt: varför upptäckte/reagerade jag inte på signalerna som min kropp ger mig och varför litade jag inte på min tolkning av dem när mina system började att sakta ned lite?

 

Mer om icke-verbal kommunikation

Alla medvetna väsen kommunicerar via fysisk handling och det språk som varje art lär sig att använda – men gemensamt för oss alla är den icke-verbala kommunikationen som jag beskrev i förra månadens artikel. Icke-verbal/intercellulär kommunikation är en viktig del av vår verklighetsuppfattning. Människor tar emot icke-verbala meddelanden hela tiden och beroende på i vilken grad vi lyssnar, ställer in och är mottagliga för det är vi uppmärksamma/medvetna om beskeden.
Vi bör komma ihåg att vi har en mängd mentala filter som t ex tankemönster, övertygelser, förväntningar och attityder som skapas som cellulärt minne genom livet i kombination med en livslång påverkan från vår omgivning (aktiviteter, känslor, händelser, människor, djur, platser, växter, objekt, pengar, tid, arbete…), som förvränger och en del gånger även blockerar vår medfödda förmåga att medvetet skicka och ta emot icke-verbal kommunikation.
 
Förmåga till icke-verbal kommunikation är någonting som normalt kan återupptränas och den ger dig möjlighet att lyssna och ”tala” med alla medvetna väsen: djur, bebisar, människor som förlorat sitt tal (på grund av handikapp, alzheimer m.m.), växter och träd etc. Medvetna väsen som inte har ett verbalt språk blir ofta frustrerade över deras brist på förståelse av deras tankar, känslor och förgäves försök till att kommunicera med oss – det känner vi t ex igen hos bebisar som gråter upprepade gånger trots att vi tror att vi gjort allt för att tillfredsställa deras behov. Vi känner även igen det från husdjur som upprepade gånger gnager på våra skor eller alzheimerpatienter som skriker och slår efter personen som han/hon försöker visa vad som är fel, vilket behov som inte möts, vilka känslor som det handlar om osv.
 

Kommunikation med egna celler

Och så är vi tillbaka vid kommunikation med våra egna celler som naturligtvis inte gnager på våra skor, skriker eller slår. Däremot skickade de signaler till oss om att någonting är fel – först kanske sublimt, t ex en oro i kroppen, trötthet, matsmältningsproblem, humörsvängningar m.m. Senare blir det mer tydligt: smärta, utmattning, håravfall osv. Och om vi inte heller tar det på allvar sätter kroppen in det tunga kavalleriet i form av allvarlig sjukdom.
 
Liksom alla andra medfödda och lärda färdigheter bör man träna sig i icke-verbal kommunikation och det är helt normalt att man i början tvivlar på om det man snappar upp verkligen är ett meddelande eller en föreställning.
 
Säkerhet kring detta kommer med tiden – när meddelandena/svaren börjar attkomma snabbare, när det som du tar emot är så ”underligt” att du bara vet att din egen fantasi inte räcker till för att hitta på det, när du har en orubblig känsla av att meddelandena stämmer, eller när informationen passar precis mitt i prick.
 
Meddelandena/svaren kommer ibland med så svagt ljud att du ”måste skruva upp volymen”, bilden kan vara så otydlig att du ”måste putsa glasögonen” – bilderna kan komma som 3D-bilder, en känsla i kroppen, ord, meningar, historier, lukter, tankar, ren kunskap…
 
Kom också ihåg att alla medvetna väsen kan ha en komisk talang – det upplever jag speciellt ofta med djur, som kan vara både roliga och retfulla.
 
Vartenda medvetet väsen har sin alldeles egna personlighet, sin egen agenda och sitt eget syfte.
Och det har även våra celler.
 

Tillbaka till luft och vatten

Efter validering av mina cellers rop om obalanser i både vätske- och syreupptaget har jag nu gett dessa två områden mitt fulla fokus och jag arbetar både med mitt luftvägssystem, min andning (massa bergsluft), de röda blodkropparna, cellmembranen, pumparna, cellernas förmåga att uppta vätska – och här är jag extra noga med att erbjuda dem det bästa vattnet, bra mineraler och salter (från havet) – och ännu en gång: Lugn och ro!
 
www.helle-kan-allt.com har en tendens att poppa upp om och om igen. Jag kanske måste stänga ned domänen helt 🙂
 
Vill du boka tid för en BodyTalk-session eller veta mer om vad icke-verbal kommunikation kan föra för dig, ring eller skicka då ett meddelande/e-mail till: Helle Espensen, Aukt. BodyTalker – www.bodytalk-torreblanca.com
helle.torreblanca@gmail.com  – tel. +34 607 62 91 06
 
Glad sommar!
Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker – både människor och djur är välkomna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.