Chloe och Friederich är holistiska behandlare som ser din kropp som en helhet och erkänner att din livsstil, ditt sinne, ditt psyke och din kropp hänger ihop! Tillsammans har de mer än 25 års erfarenhet i behandling av hormonella obalanser och kroniska sjukdomar. De är grundare av currame-metoden, Health Mentor utbildningen och Skapa naturlig (hormon) balans. De kan hjälpa dig att uppnå välmående i vardagen, både i kropp och själ.

 
Oavsett vad du vill uppnå i ditt liv – om det är att få bukt med ditt eksem, tarmproblem, ätstörningar eller om du drömmer om att bli gravid, leva hälsosamt, göra upp med ditt förflutna eller förstå kroppens inre dialoger kan de hjälpa dig att nå dina mål.
 
I deras behandlingar använder de laboratorietester, kostjusteringar, kosttillskott, homeopati och mycket mer.
 
Läs mer eller ställ frågor på: www.currame.com, www.facebook.com/currame/ och instagram: @curra.me, eller maila: info@currame.com
 
Det har blivit sommar på riktigt och bikinisäsongen är här – vilket dock också innebär att många av oss möter våra komplex och annat som generar oss. Det är dags för badkläderna och det är någonting som inte alla är glada över.
 
Att kroppen bär på överflödiga kilon kan det finnas många orsaker till. För det första är det naturligtvis alltid viktigt att vara ärlig mot sig själv. Sitter du med extra kilon på grund av dålig livsstil eller är du en av dem som har otur?
 
Din kropp är biologisk och ska därför behandlas som sådan. Det innebär att ett överdrivet intag av raffinerade kolhydrater höjer din insulinnivå och om du inte rör dig under loppet av dagen kommer levern att ta hand om glykogen (ombildat socker) och dess kapacitet kommer att fyllas liksom att ditt intag av socker kommer att lagras i kroppen som fett – fett som sparas till sämre tider, som du troligtvis inte kommer att möta.
 
Allstå är det avgörande för din viktnedgång att ha ett stabilt blodsocker. Med ett stabilt blodsocker kan du styra suget bättre och därmed även styra intaget av snabba kolhydrater.
 
Det kan naturligtvis vara så att du sitter i en situation vari du har svårt att känna hunger eller mättnad och detta kan också leda till att din kropp bär på överflödigt fett. Våra hunger- och mättnadshormoner heter leptin och ghrelin, och dessa aktiveras när du äter. Det sätt som vi allra bäst kan balansera dessa hormoner är genom ett stabilt blodsocker – alltså genom att äta 5-6 mindre måltider om dagen, så att din kropp har någonting att arbeta med. Det är även viktigt att du får rätt fetter genom det du äter, då det reglerar och aktiverar leptin samt gherlin – och på så sätt kommer du att kunna känna hunger och mättnad bättre.
 
Fett ska vara av bra kvalitet. Det finns två sorters fett: dåligt fett och bra fett. Dåligt fett finns i bland annat i friterade produkter som pommes frites, chips m.m. och bra fett är kallpressad och ekologisk olja, som inte värmts upp. Dessa oljor är goda över en färsk sallad, och det bästa med bra fetter är att du blir behagligt mätt.
 

Så för att sammanfatta:

• Det är viktigt att du börjar din dag med en bra måltid. Denna får gärna bestå av protein, grönsaker och fetter – och massa vatten.
• Ät 5-6 gånger om dagen – inte 5-6 stora måltider utan bara så att kroppen har någonting att arbeta med.
• 3 av dina måltider får gärna innehålla proteiner och fetter medan de andra måltiderna huvudsakligen ska bestå av grönt.
 
Det är bra att motionera. Hälsoundersökningar visar faktiskt att det är något av de hälsosammaste vi kan göra. Motion boostar vårt kretslopp, vår förmåga att tänka, vår självbild och vårt hormonsystem.
 
Är du inte en person som idrottar mycket räcker det faktiskt med en rask promenad varje dag.
 
Till dig som inte går ned i vikt oavsett vad du gör: du är inte ensam! På vår klinik möter vi ofta personer i samma situation.
 
Vi använder fett och kolhydrater som bränsle till kroppen. Fettet ombildas i kroppen och används som energi till cellerna, vilket för det livsnödvändigt.
 
Har du svårt att gå ned i vikt känner du säkert:
✓ Brist på energi
✓ Trötthet
✓ PMS eller andra hormonelle obalanser
✓ Sug som du inte kan styra
✓ Att kroppen samlar på sig vätska
 
Din kropp är beroende av dess byggstenar som du antingen har på lager eller upptar ur din dagliga kost. Dessa byggstenar ingår i kroppens alla processer och även i ombildandet av fett till muskler eller energi.
 
Om din fettförbränning och metabolism går på halvfart känner du säkert:
– Periodisk svaghet
– Kronisk trötthet (känsla av att hela kroppen är trött)
– Yrsel
– Svårighet att gå ned i vikt
– Svårt att känna hunger och/eller mättnad
– Övervikt
 
Kanske hade även dina föräldrar och far-/morföräldrar dessa problem. Det är nämligen så att skavanker som dessa kan gå i arv.
 
När vi på Currame gör ett laboratorietest på en klient och får en inblick i dennes fettomsättningssystem i kroppen blir det plötsligt tydligt för oss varför klienten upplever de symptom som den gör och varför denne har svårt att gå ned i vikt. Personen saknar helt enkelt viktiga näringsämnen, som ingår i kroppens hantering av fetter.
 
Kom ihåg att fett inte bara är det som sitter i midjan utan även det som du smörjer dina leder och huden med. Din hjärna består främst av fett, dina celler innehåller fettmembran som håller dem friska och dina nervceller kommunicerar med varandra genom fettkedjor. Så din fettomsättning är alltså inte bara viktig för ditt utseende. Den är alltså även viktig för ditt allmänna välmående och därför är det även avgörande att du bara äter hälsosamma oljor, som bygger upp din kropp och inte bryter ned den.
 

Organix-testet:

Organix-profilen kommer att avslöja näringsmässiga och metaboliska obalanser i din kropp och genom testet kommer du att få reda på varför du lider av symtom som humörsvängningar, immunreaktioner, trötthet, smärta etc.
 
Organix Comprehensive-testet är ett näringstest som ger insikter i organiska syror och en syn på kroppens cellulära och metaboliska processer. Identifiering av metaboliska block som kan behandlas näringsvärt, vilket möjliggör individuell anpassning av interventioner som maximerar klientens svar på behandlingen och leder till förbättrat resultat.
 

Ett enkelt urinprov kan ge dig svar

Testet analyserar organiska syror som är metabola intermediärer, som produceras i väggarna för den centrala energiproduktionen, avgiftning, neurotransmittersuppdelning eller intestinal mikrobiell aktivitet. Markerad ackumulering av specifika organiska syror som upptäcks i urinen signalerar ofta en metabolisk hämning eller en blockering. Den metaboliska blockeringen kan bero på en näringsbrist, ett ärftligt enzymunderskott, giftig uppbyggnad eller en läkemedelseffekt. Flera av biomarkörerna är indikatorer på intestinal bakteriell- eller jästöverväxt.
 
Organix-profilen inkluderar:
– Funktionella vitaminer och mineraler
– Brister på aminosyror
– Metylerings tillräcklighet
– Mitochondrialenergi-produktion
– Neurotransmitter-metaboliter
– Del I + Del II avgiftningskapacitet
– Specifik dysbiosnivå för bakteriell, svampinfektion och jästökning
– Kemisk sensitivitet
– Funktionell B komplex vitamin
– Oxidativ skada och antioxidantnivå
 
För att din fettförbränning ska fungera optimalt krävs det att du har tillräckligt med L-Carnitine och B2 (riboflavin) i din kropp. Faktiskt är det så att om du inte tillför de nödvändiga byggmaterialen spelar det ingen roll hur mycket du än tränar, du kommer inte att se resultat. Därför är det viktigt att du får rilltäckligt med B2 och gärna 100 mg dagligen, magnesium (400 mg), B3 (niacin), C-vitamin (minst 4 g) och L-lysin (2 g) samt L-Carnitine (2 g) för att hålla din fettförbränning i toppform samt skapa energi.

 

Dina två nya vänner

L-Carnetine är en aminosyra som bidrar till att ombilda fett till muskler i din kropp och alpha lipion acid bidrar till att ombilda glukos till energi i kroppen.
Den enda biverkning som L-Carnitine har är att du får mer energi och sover mindre. L-Carnitine ger musklerna energi genom att sörja för fettförbränningen i cellerna. Därför är L-Carnitine perfekt för dig som vill minska mängden kroppsfett och öka muskelmassa.
 
Det som gör alpha lipion acid så unik är att den är både vatten- och fettlöslig och fungerar alltså som en antioxidant i hela kroppen, tillskillnad från t ex C-vitamin, som bara arbetar i vatten, eller E-vitamin som bara arbetar i fettväv. Detta innebär att den även skyddar så att ditt fett inte ”härsknar” och dessutom motverkar den oxidation i kroppen.
 
Vill du göra det lilla extra för din kropp, boka då Friederich för en hälsokonsultation, som kan göras hos Centro Sanum eller hemma hos dig. Bokning görs till: friederich@currame.com eller på +4527207723
 
Kom ihåg att köra dina kosttillskott via: currame.nordicvms.com
 
På återseende!
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, författare, utbildningsledare och Master Health Mentorer

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.