SolEyes fortsätter bredda utbudet av behandlingar

SolEyes fortsätter bredda utbudet av behandlingar

SolEyes kliniker på Costa del Sol, som under åren hjälpt många skandinaver med ögonhälsa, blir bara allt mer populära och i takt med det breddar de också utbudet med behandlingar. En stor nyhet är att teamet hos Sol Eyes nu fått en ny kollega – gynekolog Jan Appelberg.
 
Jan Appelberg kommer ursprungligen från Kotka, där han gick i den Svenska Samskolan varefter han studerade till biokemist vid Åbo Akademi. Under hela uppväxten drömde Jan om att bli läkare, liksom hans far, varför han senare läste till just läkare vid Linköpings universitet. I Linköping fortsatte han sedan att arbeta ett år som distriktsläkare. När Jan och hans hustru Helena sedan fick barn valde de att flytta tillbaka till Kotka, där både mor- och farföräldrar bodde.
 
”Gnistan att bli gynekolog fick jag av min farbror, som var en respekterad gynekolog i Linköping, så jag kom att specialiserade mig till gynekolog och obstetriker på kvinnokliniken vid Helsingfors universitets”, berättar Jan och fortsätter: ”Med grund i min biokemistbakgrund har jag som gynekolog inriktat mig på hormoner och hormonbehandlingar samt speciellt på ofrivillig barnlöshet och klimakteriet, och min klinik i Kotka har varit den enda kliniken för barnlöshetsbehandlingar i Kymmenedalen. Förutom detta arbete har jag även föreläst och undervisat kring hormonbehandlingar och klimakteriet.”
 
Att Jan och hans hustru i dag bor i Spanien bottnar i det nordiska vintermörkret, som de bägge velat komma bort från. Så nu när deras barn är vuxna (bägge är läkare) passar det paret att bo i Spanien om vintrarna. Här, när han inte arbetar, sysselsätter Jan sig med sitt fritidsintresse – trädgårdsskötsel, och då han yrkesmässigt känner att han fortfarande har mycket att ge, och då han trivs så bra med sitt arbete samt att kunna hjälpa medmänniskor, har han fattat beslutet att han vill fortsätta arbeta i Spanien.
”Jag ser framemot att få hjälpa och vårda er på ert modersmål, samt att föra fram den nordiska synen på hälsovård samt kvinnans jämställdhet och självbestämmanderätt.
 
 
Av SolEyes

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.