Låter det bra? Eller känns det provocerande och prestationsångestframkallande?
 
Året har redan börjat! Har du?
 
Oavsett vad, börja med att läsa det här. Därefter fattar du ditt beslut.
Precis efter nyår postade jag en uppdatering på Facebook som resulterade i en del skriverier. Uppdateringen löd såhär: ”I slutänden är allting ett resultat av våra beslut. Mitt liv är mitt val! Har du valt ditt?”
”Men livet sker ju! Man väljer inte själv att drabbas av sjukdom, att förlora sitt jobb eller att få sin cykel stulen”, skrev folk.
Helt rätt, men du väljer själv hur du tacklar det – och din livsstil samt din syn på livet har haft stor betydelse för hur samt hur hårt du är drabbad.
Drick ett glas vatten och andas djupt. Det är en enkel, nästan gratis och riktigt bra början. Det är livsviktigt och det är helt basal näring till din kropps alla celler, och det har direkt effekt. Upplev det nu direkt!
Varför uppmanar jag till någonting så självklart som att dricka vatten och andas? För att jag, om och om igen, möter människor som inte upptäcker att deras kropp har brist på vatten och syre. Uttorkade och flämtande klagar de över att de inte mår bra. Det är ett val!
Det har aldrig varit lättare att leva hälsosamt och hjälpa dig själv till bättre hälsa. Utbudet av kunskap är enormt och delas gratis via medierna. Det finns fler hälsosamma varor på butikshyllorna än någonsin. Motion erbjuds också i så stor grad att det bör vara omöjligt att inte hitta en form som passar. Och ganska viktigt: vi uppmanas från alla håll och kanter att leva ett gott liv genom att bland annat unna oss själva trevliga stunder med andra människor, vistas i naturen – och med djur, ett glas gott rödvin (och nej, det heter inte ”ett gott glas rödvin”, med mindre än att man anser att själva glasets kvalitet är viktigare än vinets) m.m. Ingen fanatism, bara tid till att ta hand om oss själva. Kunskapen om detta är gratis och tillgänglig för alla som bestämmer sig för att leta efter den. Och används den blir den till visdom. Livsvisdom.

Varför bestämma dig för att göra 2019 till ditt bästa år?

För att du aldrig haft bättre förutsättningar för det. Det mesta av världen är rikare än någonsin – inte bara i pengar utan även i potential. Du har aldrig haft större möjlighet att stiga i graderna, vidareutbilda dig, göra karriär och förbättra ditt liv. Det finns motivation och lärdom att hämta om allt – och det mesta av det är gratis. Titta bara på YouTube. Här kan du lära dig allt från bokföring, hattmakeri och origami till keramik, webbdesign och paleokokkonst. Eller vad säger du om att lära dig bygga din egen blockchain?
Förr kostade utbildningar hur mycket pengar som helst och så behövde man resa för att gå utbildningarna. I dag levereras en mängd användbar kunskap direkt till din dator, många gånger gratis, och detta kan du ta med dig ut i trädgården, till favoritcaféet eller sitta med i tåget, så att du kan lära dig det där det fungerar bäst för dig.
Har du ”drivet” inställt till lite djärvhet? Konfrontera då dig själv med frågan: Vad är det jag vill uppnå? I dag? På långsikt? I livet? Vad vill du uppnå med din konflikt? Ditt sätt att tala till din kärlekspartner på? Ditt fokus på din utbildning eller ditt jobb? Fuskar du på golfbanan? Skriker du efter dina medtrafikanter? Leker du dörrmatta och låter andra torka av sina skor i nacken på dig? Är glaset halvtomt eller halvfullt? Vad vill du egentligen? Och ännu viktigare: Varför? Vad är ditt VARFÖR? Testa det! Nu!
 
2019 är året då du kan bestämma dig för att få ut mer av det du redan har. Du kan bli en bättre partner, en vänligare samhällsmedborgare eller en roligare och positivare vän. Detta är året då du kan säga adjö till jobbet som inte gör dig lycklig, så att du får möjligheten att göra någonting som du verkligen känner passion för. Detta är året då du kan få sagt till din man eller fru att du vill skiljas – inte på grund av honom eller henne, utan för din alldeles egen skull. Detta är året då du kan säga förlåt, och mena det! Och fortsätt sedan vänskapen, förhållande, ja, med livet…
 
2019 är året som ger dig möjlighet att bli beundrad för din insats och bli belönad för den. Du bestämmer dig nämligen för värdet på dig själv – även bokstavligt talat. Detta är året du släpper det som inte fungerar: aktiviteter, förhållande, affärer och projekt. Man blir inte gladare eller rikare av att följa någon dum sak bara för att man har investerat tid, känslor och pengar i det.

2019 är alltså ditt år!

Och det blir det, med mindre att du bestämmer dig för att det ska vara likadant som 2018 och alla de andra år, som inte riktigt fungerade för dig. För att ändra på det måste du aktivera din inre mönsterbrytare. Och det ska du naturligtvis bara göra om du vill ha en positiv förändring. Många vill helt enkelt inte göra det utan njuter av bekvämligheten som ligger i det välkända. Och är det så för dig så är det riktigt bra för dig!
Denna uppmaning vänder sig nu i alla fall till ALLA. För oavsett om du förflyttar dig framåt, bakåt eller blir kvar där du är så ska det vara ett aktivt beslut baserat på ditt alldeles egna VARFÖR?
 
2018 var mitt bästa år någonsin. Jag tog mig en titt omkring i mitt liv och allt det som jag redan har. Jag kom fram till att använda det bättre. Det som jag inte längre hade behov av gjorde jag mig av med eller så la jag det ”på hyllan” för ett tag. Projekt som inte fungerade, som inte blev av – och i stället kände jag efter vad det är som gör mig glad och passionerad. Och det spenderade jag mitt år på.
Jag tog mig an uppgifter som jag brinner 100 procent för. Jag omgav mig med människor som delade kunskap som fick mig att skratta, som skulle använda det som jag kunde bidra med. Jag var försiktig med att inte fylla mitt inre bredband med onyttigheter. Jag kastade ut väckarklockan och klev upp kl. 5, när jag vaknade och var utvilad kl. 5. Jag bestämde själv om det är söndag om ondsagen och jag kände mig fri och skapade löpande medlen till just den: Friheten. Självklart drabbades jag också av det som sker i livet: sjukdom i familjen, konflikter, underliga dagar m.m. men jag bestämde mig för att tackla det, fullt medveten om vad jag ville uppnå med mina ord och mina handlingar.
Jag har inte bestämt mig för att 2019 ska vara lika bra som 2018. Det ska vara bättre. Och det blir det för att jag är helt övertygad om den kraft som ligger i mitt VARFÖR samt i mina beslut. Jag vill bli bättre på att leva det här livet!
Har du svårt att hitta ditt VARFÖR? Svårt att bryta ditt mönster? Boka då en konsultation hos mig (i Torreblanca eller på Skype, FaceTime eller liknande). Jag ska med glädje hjälpa dig längs vägen.
 
Helle Espensen
 
helle.torreblanca@gmail.com – tel. +34 607 62 91 06
 
Av Helle Espensen, BodyTalker, Spirituell Mentor och CryptoEducator

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.