Tor & Bettan besöker Costa del Sol

Tor & Bettan besöker Costa del Sol

I början av oktober, närmare bestämt den 2 och 3 oktober, gästas Costa del Sol av två av Norges mest kända och folkkära artister; nämligen Tor Endresen och ”Bettan” Elisabeth Andreassen. Detta ger alla skandinaver på Costa del Sol en chans till att uppleva en fantastisk konsert i härliga omgivningar, ackompanjerat med god mat, dryck och sällskap. Och då det faktiskt ges två konserter på två olika platser bör det helt klart gå att pricka in ett av de två konsertdatumen i kalendern, om inte bägge!
 
Både Tor och Elisabeth har långa karriärer inom musik- och underhållningsbranschen. Tor först och främst i Norge medan Bettan även arbetat mycket inom den svenska musik- och underhållningsbranschen, man kan minst sagt säga att hon har rötter i landet då hon ju är född i Göteborg och även har växt upp i Sverige.
 
Meritförteckningarna för både Tor Endresen och Elisabeth Andreassen är imponerande lång och båda artisterna har deltagit i Eurovisionsschlagerfestivalen, inte färre än tolv gånger var faktiskt, både som soloartister samt tillsammans med andra. Som bekant vann Elisabeth den internationella finalen 1985 med låten ”La det Swinge” tillsammans med Hanne Krogh, då de två utgjorde duon ”Bobbysocks” tillsammans.
Elisabeth har deltagit inte mindre än sex gånger i den svenska Melodifestivalen samt lika många gånger i den norska upplagan, Melodi Grand Prix.
 
År 2015 deltog Tor & Bettan tillsammans i Eurovisionsschlagerfestivalen med den härliga låten ”All over the World” och deras samarbete sträcker sig över flera år och de har spelat många konserter ihop. Sammanlagt har de spelat in över 50 album, som soloartister samt tillsammans med andra – Tor 25 album och Elisabeth 28 album. De är dessutom jämngamla, och har på många sätt och vis haft egna karriärer som är så snarlika att de påminner om varandras. Och kanske är det en av orsakerna till att det varit så naturligt för dem att arbeta tillsammans?
En Suecos journalist ville gärna veta mer när vi var i kontakt med dem, och frågade vad vi här på kusten kan förvänta oss när de nu besöker Costa del Sol tillsammans:
 
”Först och främst mycket bra musik, skratt och allsång, samt förhoppningsvis även några härliga ’rysningar’”, säger Tor Endresen, som även säger att han älskar att uppträda och spela tillsammans med Elisabeth Andreassen. Det är inte heller första gången som de besöker Spanien och Costa del Sol tillsammans. ”Vi har, både var och en för sig och tillsammans, spelat konserter i Spanien, både på Costa del Sol och på Costa Blanca flera gånger”, säger Elisabeth och fortsätter: ”Vi har alltid roligt tillsammans. Vi älskar att underhålla här i solen på den spanska kusten. En av mina döttrar studerar dessutom i Sevilla så jag känner till trakterna väl och är faktiskt här på besök med jämna mellanrum”. Tor nämner att han har en lägenhet i Estepona, som han besöker regelbundet, och han var också här tidigare i somras. ”Det härliga vädret och klimatet gör någonting med skandinaver när de kommer ner hit, inklusive mig själv”, säger han.
 
Både Tor och Elisabeth vill med detta hälsa alla läsare välkomna till en fantastisk helkväll i Fuengirola den 2 oktober och till Elviria den 3 oktober, och de hoppas se riktigt många skandinaver från Costa del Sol i publiken.
 
Konserterna arrangerar i samarbete med det fantastiska värdskapet Øystein Rambøl och Morten Egil Paulsen, som båda har lång erfarenhet av att arrangera festliga kvällar som dessa. Mer garanti för att få en rolig afton går inte att få!

För mer information om biljettbokning, priser m.m. se annonsen i detta nummer av En Sueco.

Av Tom Halvorsen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.