Boktips: Läslust 2019 – Göran Rise släpper serie om advokat Carl B. Lambert

Boktips: Läslust 2019 - Göran Rise släpper serie om advokat Carl B. Lambert

Han har släppt en bok tidigare, vari han berättade om sina egna yrkesverksamma år, men nu släpper Göran Rise för första gången en roman. Boken, som heter BULVANEN – Ett fall för advokat Carl B. Lambert är den första i en serie om fem böcker om den svenske advokaten, som är bosatt på Costa del Sol. Carl B. Lambert är, inte helt olikt Göran Rise själv, en mycket framstående advokat.

 
”Romanerna om Carl B. Lambert handlar om White collar crime, eller stora ekomål som det också kallas. Läsaren får följa Lambert och vara med under rättegången, på första parkett i rättssalen fram till dom. Bulvanen och serien handlar om Lamberts klienter, som sett affärsmöjligheter i det storpolitiska spelet med anknytningar till Mellanöstern ”, berättar Göran Rise kortfattat.
Bulvanen tar med läsaren i svindlande affärer och girighet, storpolitiska förvecklingar, terrorism samt det intrikata spelet i rättssalen.
 
Första gången läsaren får möta Lambert sitter han nere vid stranden i San Pedro de Alcántara, utanför Marbella, och han mår inte speciellt bra. Han har under de senaste åren plågats av sorgen efter sin hustrus död och har därför inte arbetat på några år. Men så får han ett telefonsamtal… Därefter följer en resa till Sevilla där han möter en svensk affärsman som fått allvarliga bekymmer med Skatteverket efter att ha köpt ett antal vinstbolag, vars deklarationer underkänts varför de påförts skatteskulder på totalt 2 miljarder kronor. Detta blir det som får Lambert att återvända till arbetet och fallet visar sig bli ett av hans livs svåraste, där även de ryska och amerikanska säkerhetstjänsterna samt en ny terrororganisation spelar avgörande roller.
 
”Jag har haft en enorm glädje att skriva dessa böcker, som jag levt med i tre år. Jag har fått använda min egen kunskap samt gräva i mitt eget arkiv. Inspiration till karaktärer och händelser har jag hämtat från mina egna 50 yrkesverksamma år. Sedan finns det särskilda inslag och delar i böckerna som jag fått lov att studera och fördjupa mig i vilket varit oerhört intressant”, förklarar Göran Rise och fortsätter: ”Min avsikt är att ge läsaren insyn i advokatyrket och dess kärnvärden: trohet och lojalitet mot klienten och advokatens skyldighet att uppträda sakligt och korrekt – det som i dagligt tal kallas för god advokatsed, samt spelet under en rättegång mellan klienten och hans försvarare. Men jag vill även förmedla vad som är den åtalades rättigheter och skyldigheter. Dock, skulle jag ha skrivit en informativ bok om detta skulle den blivit alldeles för tung, varför jag nu spetsat det hela med trovärdiga och spännande berättelser.”
 
Låt Göran Rise ta med dig på en hisnande historia om vem som styr Bulvanen och få svar på: vilka krafter som är igång för att ta makten över olja och gasfynd i Mellanöstern. Vad vill saudierna? Vilken roll har islam och vem är sunni eller shia? Vem finansierar terroristerna samt hur går det till att tvätta pengar? Och mycket mer!
 
Alla böcker i serien om Carl B. Lambert är färdigskrivna och kommer att publiceras under 2019 och 2020. För varje såld bok går 25 kronor till en stipendiefond som varje år delar ut stipendier till den som studerar till en jur.kand. examen i Sverige.
 
BULVANEN Ett fall för advokat Carl B. Lambert finns att köpa som bok eller e-bok på Bokus.se och Adlibris.se.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.