Andalucía Valderrama Masters

Andalucía Valderrama Masters

Sergio García står för andra året i rad som stolt värd för Andalucía Valderrama Masters

Den tredje utgåvan av Andalucía Valderrama Masters går av stapeln den 19 oktober och turneringen, som sponsras av Fundación Sergio García och Junta de Andalucía, pågår fram till den 22 oktober.
Detta blir den sista Europa Tour på europeisk mark innan touren fortsätter vidare till Kina, Turkiet, Sydafrika och Dubai.
Det är många som speciellt ser fram emot att se den baskiska spelaren Jon Rahm, som i denna turnering kommer att göra sin professionella debut på spansk mark. Det är bara lite mer än ett år sedan som Rham gjorde sin riktiga professionella debut i juli förra året då han tog hem Europa Tour-segern, när han vann Dubai Duty Free Irish Open med sex slag. Direkt därefter reste han till Valderrama för att träna inför turneringen i oktober.
”Min första runda på Valderrama var för fem år sedan, när jag spelade Sotogrande Cup. Det var en annorlunda upplevelse, då mitt spel förändrats en hel del sedan dess”, berättar Rham och han fortsätter: ”Valderrama är en av de bästa banorna jag spelat på. Visuellt är den riktig fin och bra skött och sedan behöver en golfbana inte vara längre för att vara utmanande. Jag tycker att Valderrama är mycket spännande och ställer en på prov.”
Få spelare har klättrat på resultatlistan såsom Rahm, som just nu ligger femma på världsrankningslistan.
”Jag ser fram emot att spela Andalucía Valderrama Master inför min ’hemmapublik’ och jag kommer att göra mitt yttersta för att ge dem en bra uppvisning”, avslutar Rahm.
 
Även Sergio García ser fram emot att besöka Valderrama, som betyder någonting alldeles speciellt för honom:
”För mig förknippas Valderrama med en mängd goda minnen – och naturligtvis är det bästa minnet det när jag äntligen vann Andalucía Masters år 2011. Valderrama är fortfarande en av mina favoritbanor, det är en av de bästa i världen, och jag njuter varje gång jag spelar där.”
I år är det andra året i rad som Sergio García står värd för ett European Tour evenemang på Valderrama. Han grundade välgörenhetsorganisationen år 2002 med syfte att inkludera ekonomiskt utsatta barn och unga, genom bland annat sporten som en gratis fritidsaktivitet.
Andalucía Valderrama Masters spelas 19 – 22 oktober. Biljetter kan köpas på: www.andaluciavalderramamasters.com
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.