Sportnationen Spanien

Sportnationen Spanien

(”Rafael Nadal” (CC BY-SA 2.0) tagen av y.caradec.) 

Sportnationen Spanien

Sport ligger spanjorerna nära om hjärtat och det gäller oavsett om man åker norrut, söderut eller till någon av de kringliggande öarna. Genom åren har landet lyckats producera mängder av framgångsrika idrottsmän och –kvinnor, och sporterna varierar i allt från cykling till fotboll. Fotboll är förmodligen den sport som de flesta förknippar med Spanien och det är främst La Liga, som är den högsta fotbollsligan i landet, som lockar mängder med sportturister varje år.
Låt oss ta en titt på vilka spanska idrottsmän och -kvinnor, och -lag, som man bör hålla ett extra öga på under året, samt vilka framgångar de har med sig i bagaget.

Sportspel i Spanien

I flera länder går sport hand i hand med betting och Spanien är inget undantag. Att betta på olika mästerskap och spel är populärt och liksom i Sverige finns det olika spelsajter som erbjuder oddsspel. I takt med det växande intresset och efterfrågan har många spelbolag sett en stor tillväxt och tagit klivet ut på börsen. Dagens industri har följt marknadens upp- och nedgångar och i avsnittet om Mr Green skriver de att man inom kort förväntar sig ytterligare en marknadsboom.
 

real madrid

(”Liga” (CC BY 2.0) tagen av tpower1978.)

Fotboll

La Liga håller på att lida mot sitt slut och det är redan nu avgjort att det är FC Barcelona som kommer att bli serievinnare i år igen. De kan även komma att bli historiska om de vinner de sista matcherna. De blir då det första laget att obesegrade gå igenom ett helt seriespel. Andra populära La Liga-lag är Real Madrid och Atlético Madrid.
Däremot ligger fokus inom spansk fotboll, likt andra nationer, på stundande VM i Ryssland i juni. Spanien är som vanligt en av de förhandstippade favoriterna att bli världsmästare, trots att de tidigare endast vunnit herr-VM i fotboll en gång. Nyligen blev det klart att flera spelare från Real Madrid kommer att ställa upp i landslaget, bland annat Sergio Ramos, Isco, Dani Carvajal och Marco Asensido.

Cykling

Cykling är en av Spaniens största individuella sporter. Varje år körs flera cykeltävlingar i de olika regionerna och den största är självklart Vuelta a España, ofta kallad Spanien Runt på svenska. Det finns flera spanska namn bland världseliten, varav Mikel Landa och Alejandro Valverde är två cyklister som i år är stora favoriter i flertalet internationella lopp. Ett annat känt namn inom den spanska cykelvärlden är Alberto Contador, som avslutade sin långa, framgångsrika karriär förra året.

Tennis 

Tennis är tillsammans med cyklingen den populärast individuella sporten, med flera kända spelare som Rafel Nadal på herrsidan och Garbine Muguruza på damsidan. Tennis, och framför allt grustennis, är stort i Spanien och det är vanligt att man hittar flera tennisplaner på såväl stora som små orter. De både spanjorerna är förhandsfavoriter att vinna kommande Franska Öppna i Paris och de har redan nu haft fina framgångar under Madrid Open. Nadal är även nära att slå John McEnroes rekord på 49 raka set, vilket är ett tecken på att hans skadeperiod förhoppningsvis är över.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.