Blancocheck: 2,5 miljoner!

Málaga CF:s argentinska toppmålgörare är en fotbollsflackare som gästade norden 2015-2016

Blanco Leschuk är född i Las Heras i Mendozaprovinsen med El Challas låga bergskedjor i norra Argentina. Namnet på staden är en hyllning till general Juan Gregoria de las Heras – ett namn från den argentinska självständighetskampen.
Blanco, som han kallas till vardags, står även han i framkant, men som anfallare och toppmålgörare för Málaga CF i lagets intensiva strävan efter att ta sig tillbaka upp i den spanska La Liga. Med ett ovanligt flackande liv ute i fotbollens tjänst med kontrakt i Argentina, Ryssland, Marocko, Sverige, Ukraina (därifrån hans förfäder härstammar) och nu Spanien. Här har han skrivit på ett hyreskontrakt med Málaga för två säsonger.
Han är 27 år samt singel och har valt att koncentrera sig på fotbollens ombytliga tillvaro i stället för familjeliv. Han talar, utöver argentinska, både ryska, engelska, spanska och även lite svenska. Svenskan lärde han sig under ett år (2015) när han spelade i klubben Assyriska FF i Södertälje (en klubb som förövrigt grundats av syriska flyktingar). Hans agent, Rodrigo Fernandez Lovelle, har med sitt stora kontaktnät fört honom vida omkring, men utan de stora summorna inblandade i klubbytena. En del alldeles gratis och ett farväl till Wydad i Marocko efter ömsesidig överenskommelse.

Han ville ha ett annat liv

Málaga CF har hyrt in Blanco från den ukrainska storklubben Shakhtar Donetsk med en köpeklausul som lyder på 2,5 miljoner euro. Det är en summa som klubben med nuvarande topplacering i division 2 är redo att betala, men helst när en uppflyttning till La Liga är säkrad. För i division 2 skulle denna summa vara lite för mycket.
Men med hans fantastiska start i Málaga CF finns det bud på honom från 2020. Blanco är nämligen mer än bara en målräv. Han är även en ovanligt arbetsam lagspelare med både lust och hunger på att delta i spelet överallt på banan.
”Det är inte bara målen som är viktiga för Blanco”, säger Málaga CF:s tränare, Muñiz och förklarar: ”Han ger laget allt.”
Om sitt liv som fotbollssuccé säger Blanco: ”Jag kommer från ett bra, men fattigt hem. Det hände att vi fick gå hungriga i säng och även om min pappa var involverad i fotboll hade vi inte mycket pengar. Jag sa till min mamma att jag skulle få ett annat liv. Men jag var och är stolt över min familj. De stöttar mig i allt.”

Därför föll valet på Málaga CF

Blanco är en blygsam person på 1,90 meter som erkänner sina brister.
”Jag är inte speciellt snabb och är inte speciellt explosiv. Men jag har min längd och med vår offensiva spelstil i Málaga ska jag väl lyckas göra mål! Det är helt fantastiskt att uppleva tusentals människor på Estadio La Rosaleda ropa mitt namn.”
Om bytet till Málaga CF säger hans agent Lovelle:
”Det var ett riskabelt beslut för Blancos karriär. I Shakhtar Donetsk hade han nämligen möjlighet att spela i Champions eller Europa League och därmed höja sin lön. Vi fick bud från flera olika länder – även Spanien – och ville gå till en av de fyra stora ligorna i Europa. Men trots att Málaga CF är ett lag som spelar i division 2 föll valet på denna klubb då jag känt tränaren Muñiz i 22 år. Han kontaktade också mig när han stod i spetsen för Levante i La Liga.”
Nu ska det bli spännande att se om detta samarbete fortsätter!
 

”Blanco är en superspelare. Han hjälper vårt lag med viktiga mål men han gör även andra saker under matcherna, som kanske inte märks utifrån men som är viktiga för laget.”
Ricca, lagkapten.

Málaga CF:s målgörare

Vid redaktionsstopp stod tio spelare noterade som målgörare för Málaga CF denna säsong. Dessa är:
6 mål: Blanco, argentinare
2 mål: N’Diaye, senegales, Adrian, spanjor, Kone, ivorian, och Harper, skotte.
1 mål: Juan Carlos, spanjor, Hicham, marockan, Ricca, uruguayan, Pau, spanjor och Juanpi, venezuelan.

Svensken ska bort

Den 19-åriga svensken Lead Haksabanovic, utlånad till Málaga CF från engelska West Ham, fick inga framgångar i klubben. Sin första chans fick han i andra halvlek lördagen den 17 november mot Gimnastic, varför West Ham vill att han ska vidare till en annan klubb där han kan få mer speltid.
Haksabanovic hade otur redan från början i Málaga CF denna säsong med en skadepaus och plötslig hemresa till Sverige på grund av personliga orsaker. Matchträning har han dock fått i alla fall, då han tagits ut till U 21-landslaget för sitt födelseland, Montenegro.
I West Ham har tränaren Pellegrini och sportchefen Mario Husillos – bägge har tidigare arbetat för Málaga CF – självklart hållit ett öga på hans utveckling i Málaga CF. Då det inte varit tal om någon direkt sådan kommer de hitta en annan klubb till honom under januaris transferfönster.

Muñiz var inte förstahandsvalet i Málaga CF – nu nio avsked

Det stormade mycket kring anställningen av den 50-åriga Muñiz som tränare för Málaga CF innan säsongstarten. Redan under våren 2018 sa han ”nej tack” efter avskedet i Levante. Men så när Caminero från Atlético Madrid tillträdde som sportchef i Málaga CF tänkte han om.
Nu har det, i samband med Sporting Gijón-tränaren Ruben Barajas avsked efter en dålig säsongstart, kommit fram att den före detta spanska landslagsspelaren (43 A-landskamper) var Camineros prioritet nummer ett. Men Sporting ville inte släppa den tidigare Valladolid-, Atlético Madrid- och Valencia-spelaren som tränare, trots att uppryckningen saknades under förra säsongens play off-match. Caminero hade även Pep Mel, avskedad i Betid, Wolverhampthon och Deportivo La Coruña, på sin lista.
Barajas avsked med Sporting Gijón blev den sjunde avskedade tränaren i division 2.
Nyuppflyttade Extremadura stod för den sjätte. Klubben gjorde sig av med Juan Sabas när bottenlaget förlorade med 2-3 mot Deportivo La Coruña. Ny man i den rollen heter Antonio ”Rodri” Rodriguez.
Så hamnade Sanoval i en annan bottenklubb, nämligen Córdoba, och blev avlöst av den tyskfödde, före detta Valenciaspelaren Curro Torres.
Avlösare för Barajas i Sporting Gijón blev hans assisterande tränare José Alberto López.
Och efter 14 spelrundor fick ytterligare en tränare sparken, nämligen Manolo Jiménez, från bland annat Sevilla, Al Rayyan i Qatar och den grekiska klubben AEK Athen, som åkte ut från Las Palmas till fördel för den 64-åriga Paco Herrara med inte färre än 18 klubbyten i bakfickan. Han fick sparken från ö-klubben år 2015 och senare från grekiska Aris.
Tränarstolarna är således som vanligt heta i division 2!

Före detta presidenter i bakom lås och bom för klubbedrägeri

Två före detta presidenter för spanska division 2 klubbar har dömts till fängelse för ekonomisk brottslighet. Det handlar om Joan Sabater, som vari i Reus, och Francisco Pernia, som var i Racing Santander, som förskingrade 157 000 respektive 956 000 euro i sina klubbar. Domarna i deras fall lyder på fem respektive nio års fängelse. Racing Santander, som har haft kineser i ägarkretsen, har nu åkt ned i division 2 B. Reus, den katalanska klubben, har denna säsong ryckts upp i division 2.

Blanco på banan

Fullständigt namn: Gustavo Ezequiel Blanco Leschuk
Född: 5 november 1991 i Las Heras i Argentina
Spelarposition: Mittforward
Karriär:
2011 – 2012: Arsenal de Sarandí, Argentina – 19 matcher – 2 mål
2012 – 2013: Deportivo Merlo, Argentina (hyrd) – 19 matcher – 2 mål
2014: Anzhi Makhachkala, Ryssland – 0 matcher – 0 mål
2014 – 2015: Wydad Casablanca, Marocko – 5 matcher – 0 mål
2015 – 2016: Assyriska, Sverige – 25 matcher – 10 mål
2016 – 2017: Karpaty Lviv, Ryssland – 26 matcher – 9 mål
2017 – 2018: Shakhtar Donetsk, Ukraina – 26 matcher – 5 mål
2018 – 2019 Málaga CF, Spanien (hyrd) – hittills 14 matcher – 6 mål

23 000 åskådare såg Málaga CF:s första förlust på La Rosaleda

Det hann gå tre månader innan Málaga CF led sin fösta förlust på hemmaplan på Estadio La Rosaleda. Efter att ha vunnit sju matcher i rad såg en rekordstor publik (23 000 åskådare) när Granada vann över Málaga med 1-0 i början av december. Normalt ligger åskådarantalet på Estadio La Rosaleda i de bästa i divisionen på 18 000-20 000 personer.
Málaga CF:s resultat i division 2 hittills:
CD Lugo – Málaga CF 1 – 2
Málaga CF – Alcorcón 1 – 0
UD Almería – Málaga CF 0 – 1
Málaga CF – CD Tenerife 1 – 0
Málaga CF – Córdoba CF 3 – 0
UD Las Palmas – Málaga CF 1 – 0
Málaga CF – Majadahonda 1 – 0
Deportivo La Coruña – Málaga CF 1 – 1
Málaga CF – Albacete 2 – 1
Elche – Málaga CF 2 – 0
Málaga CF – Numancia 2 – 0
Osasuna – Málaga CF 2 – 1
Sporting Gijón – Málaga CF 2 – 2
Málaga CF – Gimnastic 2 – 0
Extremadura – Málaga CF 1 – 0
Málaga CF – Granada CF 0 – 1
RCD Mallorca – Málaga CF 1 – 2
Málaga CF – Cádiz CF 1 – 0
Real Oviedo – Málaga CF 0 – 0

Tribunalplatser hos La Peña de Dinamarca

Fotbollsintresserade på Costa del Sol i Spanien samt från andra länder är välkomna att kontakta La Peña de Dinamarca för biljetter till toppmatcher på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben har fina tribunplatser på den ena långsidan i skydd för eventuellt regn.
Innan match intas en lättare måltid med matchupplägg i Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vägen, därefter buss tur-och-retur till stadion.
Medlemsrabatter till alla matcher.
 
Matcher i januari på Estadio la Rosaleda:
5/6: Málaga CF – CF Reus
19/20: Málaga CF CD Lugo
 
Och i februari:
2/3: Málaga CF – UD Almería
9/10: Málaga CF – Las Palmas
23/24: Málaga CF – Deportivo La Coruña
Matchtider är ännu inte fastställda.
 
Kontaktpersoner:
Ordförande Morten Møller
+34 617 700 424
info@malaga-support.dk
 
Kassör Gabrielle Duebæk
+34 699 652 896
kontakt@Málaga-support.dk
 
La Peña de Dinamarca är den enda officiella danska Málaga CF-supporterklubben upptagen i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Klubben har fler än 300 medlemmar samt stöttar cancerhospicet Cudeca i Benalmádena.
Klubben välkomnar nya medlemmar.
www.malaga-support.dk
 
Av Morten Møller

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.