Muñiz skapade mervärde! Men ”fruktans tränare” fick ännu en gång sparken

Muñiz skapade mervärde! Men ”fruktans tränare” fick ännu en gång sparken

Förhållandet mellan klubbägaren, shejk Al-Thani, och Málaga CF:s tränare, Juan Ramon Muñiz, 50 år och från Asturien, har varit extra spänt sedan shejken för ca 10 år sedan sparkade Muñiz som en av de första sakerna han gjorde i samband med att han köpte klubben. Då, i den sista turneringsrundan, hade han annars säkrat Málaga CF ännu en säsong i La Liga med oavgjort mot självaste Real Madrid på Estadio La Rosaleda.
Och nu har han fått sparken igen. Det skedde den 14 april efter Málga CF:s smärtsamma förlust med 1-2 i division 2 mot Extremadura. Det var en match där den stora supporterskaran på läktaren skrek ”Gå nu Muñiz – gå nu Muñiz”.
Och det både såg och hörde Al-Thani.
Det var också efter en längre betänketid som Muñiz sa ja till tjänsten i den utsatta tränarrollen denna svåra säsong, efter att Málaga CF åkt ned till division 2. Ett nytt lag skulle byggas upp med en ägare som fortfarande inte gick att räkna med.
”Fruktans tränare” är vad Muñiz kallades när han tillträdde och med svängande resultat och lite för svaga poäng i den nu avgörande andra halvdelen i andra divisionen kunde det vara anledning väl till ett farväl. Som när La Liga-klubben Levante från Valencia i mars 2018 avskedade honom efter en tillfredsställande första turneringshälft, men med saknade resultat i den andra halvan.
Och den 14 april fick Muñiz se att organisationen av supporterklubbar i Málaga CF offentliggjorde ett öppet brev vari de krävde hans avgång.
När han såg det såg han även en skilsmässa.

Högst värderad

Med 25 245 miljoner euro fick Juan Ramon Muñiz denna säsong den högsta av spelarbudgetar i division 2 att rå över. Men medan resultaten i toppen av räckan kunde varit bättre har han förmått att få sina spelare i en form som placerar dem med det högsta marknadsvärdet hos den erkända tyska sportdataportalen Transfermarkt.
Málaga CF:s lag är värderat till 36,5 miljoner euro.
Spelarna i divisionens topplag, Osasuna, är nere på ett värde på ”bara” 18,1 miljoner euro.
Lägst ligger Madrid-klubben Alcorcón, vars manskap värderas till 9,4 miljoner euro.

De dyraste

Den högsta prislappen sitter på Málaga CF:s landslagsspelare från Senegal, mittbanedirigenten N’Diaye, som värderas till 4 miljoner euro. Men hans rättigheter tillhör inte Al-Thani och Málaga CF utan i stället Liga-klubben Villarreal, varifrån han är uthyrd för en säsong. Vid uppryckning till La Liga får han dock gärna stanna i Málaga.
Under förra säsongen spelade N’Diaye med ett hyreskontrakt i den engelska Premier League-klubben Wolverhampton.
Härefter följer Málaga-spelare, alla med ett marknadsvärde på 2,5 miljoner euro:
Mittfältförsvararen Pau, U 21-landslagsspelare och hyrd från Villarreal, samt Luis Hernandez, också han mittfältsförsvarare, anfallaren Ricca, vänsterback och den unga anfallaren Ontiveros. De tre sistnämnda ägs alla av Málaga CF.
Den argentinska toppmålgöraren Blanco, hyrd från Shaktar Donetsk i Ukraina, värderas till ett värde på 1,5 miljoner euro.

Toppstriden i division 2

När Málaga-lagen förlorade 0-1 den 6 april i en dramatisk andalusisk regnstorm på Estadio Los Carmens i Granada stod det klart att det blir svårt att nå någon av de två direkta uppryckningsplaceringarna till La Liga. Och situationen förvärrades med förlusten mot Extremadura. Däremot är det sannolikt att det blir en play off-match kring den tredje uppryckningsplatsen. För att nå detta har Málaga CF nu anställt den 43-åriga Víctor Sánchez del Amo för de kvarvarande matcherna i divisionen. Han kommer från Madrid och har varit utan tränarjobb sedan 2017.

Harper såld för 1,5 miljoner euro

Málaga CF har redan sålt sin första spelare, med klubbyte den 30 juni. Det handlar om den 24-åriga skotska anfallaren Jack Harper, som denna säsong tecknat sig för fyra fullträffar i division 2, men som annars varit skadedrabbad. Han ska till La Liga-klubben Getafe, i Madrid, där de två tidigare Málagaspelarna Portillo och Antunes spelar.
Och det är från Gefafe som den sparkade spelaren Alejo hyrdes in i Málaga i januaris transferfönster.
Harper, som har sin bostadsadress i Fuengirola, är noterad för 12 U-landskamper för Skottland med fotbollsuppfostran i engelska Brighton, i real Madrid samt på akademin i Málaga CF.
Hans agent är hans bror Ryan, som är mycket aktiv. Han har varit mycket nära att skicka Jack till Sion i Schweiz.

Förlorar med Al-Thani på läktaren

När klubbägaren Al-Thani i undantagsfall visar sig på läktaren på Estadio La Rosaleda går det utför för hans lag. Denna säsong såg han förlusten mot Las Palmas, Granada och Osasuna. Förra säsongen förlusten mot Real Madrid – vilket var hans enda besök.

Så har det gått denna säsong

Málaga CF:s resultat såhär långt i division 2:
CD Lugo – Málaga CF 1-2
Málaga CF – Alcorcón 1-0
UD Almería – Málaga CF 0-1
Málaga CF – CD Tenerife 1-0
Málaga CF – Córdoba CF 3 – 0
UD Las Palmas – Málaga CF 1-0
Málaga CF – Majadahonda 1 – 0
Deportivo La Coruña – Málaga CF 1 – 1
Málaga CF – Albacete 2 -1
Elche – Málaga CF 2– 0
Málaga CF – Numancia 2 – 0
Osasuna – Málaga CF 2 – 1
Sporting Gijón – Málaga CF 2 – 2
Málaga CF – Gimnastic 2 – 0
Extremadura – Málaga CF 1 – 0
Málaga CF – Granada CF 0 – 1
RCD Mallorca – Málaga CF 1 – 2
Málaga CF – Cadiz CF 1 – 0
Real Oviedo – Málaga CF 0 – 0
Málaga CF – Reus 0 – 3
Real Zaragoza – Málaga CF 0 – 2
Málaga CF – CD Lugo 2 -1
CD Tenerife – Málaga CF 0 – 0
Málaga CF– UD Almería 1 – 1
Málaga CF – UD Las Palmas 0 – 0
Rayo Majadahonda – Málaga CF 0 – 1
Málaga CF – Deportivo La Coruña 0 – 0
Córdoba CF – Málaga CF 1 – 1
Málaga CF – Osasuna 1 – 2
CD Numancia – Málaga CF 1-0
Nastic – Málaga CF 1 -2
Málaga CF – Sporting Gijón 1 -1
Granada CF – Málaga CF 1 – 0
Málaga CF – Extredamura ???
Alcorcon – Málaga CF ???
Efter detta låg Málaga på plats ???

Tribunplatser finns hos La Peña de Dinamarca

Fotbollsintresserade på både Costa del Sol och från andra länder är välkomna att kontakta La Peña de Dinamarca för biljetter till toppmatcher på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben har fina tribunplatser i mitten av den ena långsidan, i skydd för eventuellt regn.
Innan match serveras en lättare måltid med matchupplägg i Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vägen, därefter buss tur-och-retur till stadion.
Medlemsrabatter till alla matcher.
 
Matcher i maj på Estadio la Rosaleda:
11/12: Málaga CF – Real Oviedo
25/26: Málaga CF – Real Zaragoza
Och i juni:
8/9: Málaga CF – Elche
Även kanske play off-match om att flyttas upp.
Matchtider är ännu inte fastställda.
Kontaktpersoner:
Ordförande: Morten Møller
+34 617 700 424
info@malaga-support.dk
Kassör: Gabrielle Duebæk
+34 699 652 896
kontakt@malaga-support.dk
La Peña de Dinamarca är den enda officiella danska supporterklubben för Málaga CF upptagen i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Klubben stöttar cancerhospicet Cudeca i Benalmádena.
Klubben välkomnar nya medlemmar.
www.malaga-support.dk
 
 
Av Morten Møller

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.