Nyttiga appar för din resa till Spanien under 2018 – del 3

Nyttiga appar för din resa till Spanien under 2018 – del 3

Ännu en gång delar En Sueco-redaktionen med sig av fem nya nyttiga appar till dig och din resa till Spanien, appar som du med fördel också kan använda om du bor i Spanien.
 
I februari- och marsnumren av En Sueco presenterades tio nyttiga appar som bland annat bjöd på tips kring boende, restauranger och hur du lättast hittar i Spanien. Vill du läsa de tidigare artiklarna hittar du dem på: www.ensueco.com
 
I denna, del 3, av nyttiga appar för din resa till Spanien får du bland annat tips om väder- och översättnings-appar samt kring hur du på bästa sätt kan hålla kontakt med familj och vänner när du är i Spanien, utan att det kostar en enda krona (inte heller en euro för den delen). Dessa fem nyttiga appar kommer här!
 

Whatsapp

En av de populäraste kommunikations-apparna i Spanien är Whatsapp. Detta är en gratis-app med vilken det går att skicka och ta emot enkla och säkra meddelanden samt samta. Det går också att skapa gruppchattar, skicka videor och bilder samt röstmeddelanden och inte minst videosamtal.
Whatsapp fungerar genom att appen använder din mobiltelefons mobildata eller WiFi.
Med denna app kan du kommunicera med familj och vänner i hela världen gratis, trots att ni inte befinner er i samma land.
 

Spanish Dictionary

SpanishDict app är en offline och gratis översättnings-app och detta är en av de bästa för spansk översättning samt som ordbok. Appen är på engelska-spanska och med hjälp av menyn får du en översikt över appens olika tjänster. Du kan bland annat slå upp ett ord och lyssna till uttalet, spela spel efter svårighetsgrad och motta dagens ord. Utöver det kan du under ”phrases” se olika och praktiska fraser som kan vara vanliga under en resa i Spanien. SpanishDict är användarvänlig och ger dig enkel tillgång till det spanska språket samtidigt som du kan lära dig nya, roliga ord.
 

Google Translate

Google Translate gör det möjligt för dig att översätta text mellan 103 olika språk online. Det går även att göra översättningar utan internetuppkoppling genom att ladda ned de önskade språken under ”inställningar”. Google Translate erbjuder direkta översättningar med hjälp av mobiltelefonens kamera, som du antingen kan peka mot den valda texten eller så kan du importera eller ta ett foto för bättre översättningskvalitet. Utöver detta erbjuder Google Translate även en talfunktion med vilken du kan tala in och lyssna till det ord som du översätter.
 

Väder-appar

Den spanska väder-appen Aemet är en av de populärare väder-apparna i Spanien. Men denna app är på spanska. Dock finns det flera olika symboler som gör det lätt för användaren att se om prognosen visar på sol, moln eller regn.
En annan populär väder-app är Eltiempo.es som ger en någorlunda pålitlig 14-dagarsprognos. Dessutom innehåller denna app prognoser för flertalet stränder och skidorter i Spanien. Det finns även en skidport som visar vilka skidorter som är öppna samt vilka lifter och pister som är öppna. Eltiempo.es är på engelska, vilket kan vara en stor fördel.
 

Parkerings-appar

Vi har redan tidigare nämnt Telpark som en bra app för din Spanienresa. Dock har vi uppmärksammat att Telpark inte kan användas i kuststaden Marbella varför vi här presenterar ytterligare en bra app som heter e-park, som kan användas i bland annat Marbella samt även på många andra platser i Spanien. Dock finns det några nackdelar med denna app som bland annat att den är på spanska samt att användarvänligheten haltar lite ibland. Men det finns också fördelar som t ex att man med e-park inte behöver hitta en parkeringsautomat om du vill parkera i centrala Marbella.
Av Isabella Oliver, isabella@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.