Den vilda prinsen som blev vuxen
Bröllopet som ägde rum den 19 maj med den amerikanska skådespelaren Meghan Markle fulländade den engelska prins Harrys resa från vild och fartfylld playboy till ansvarstagande och vuxen man.

 
Under många år var prins Harry känd som prins Charles och prinsessan Dianas vilda och fräcka son. Medan storebror William var kunglig ut i fingerspetsarna, nästan tråkig, gav den två år yngre lillebrodern sig ut på fest med alkohol och damer, till det engelska kungahusets stora förtret. Men trots de många skandalerna kunde engelsmännen trots allt inte låta bli att sympatisera med prinsen, som inte passade in i den konservativa, stela, engelska monarkin. Samtidigt levde synen av Harry som den tolvåriga pojken som tappert gick bakom sin mors kista kvar. Därför förläts mycket av det som den unga prisen gjort under åren.
 

Soldat och filantrop

Och gradvis började man ana att det faktiskt fanns flera sidor av Harry än den moderslösa festprissen som försökte hitta sin plats i skuggan av sin storebror och tronarvinge William. Harry började så småningom att hitta sin roll. Han kom in i det militära vari han bland annat deltog i missioner i Afghanistan, och så blev han en duktig helikopterpilot.
Så började han även utmärka sig på den humanitära fronten. Man såg en mogen ung man, som liksom hans mor, brydde sig om de svaga och utsatta. År 2014 stiftade Harry Invictus Games, som är ett årligt återkommande idrottsevenemang där före detta soldater, som fått fysiska men efter tjänstgöring, tävlar mot varandra. Prinsen är även engagerad i UNICEF och så är han medstiftare i organisationen Sentebale, som hjälper föräldralösa barn i Lesotho.
 

Den svåra kärleken

Så var det kärleken. Den är alltid svår och inte minst när man är en del av det engelska kungahuset. Innan Harry mötte sin blivande hustru, Meghan Markle, hade han ett par seriösa förhållanden. Men inget av dem höll, av olika orsaker. Inte minst hade flickvännerna svårt att hantera den engelska pressen. Paparazzis förmåga att fånga varje felsteg, tveksamma klädval och personliga detaljer kryddades till saftiga framsidesrubriker och fick flickvännerna att springa bort från Harry.
Men så 2016 kom en tjej med stark karisma och skinn på näsan in i Harrys liv. Den amerikanska skådespelaren Meghan Markle klarade av den ofta beska tonen som pressen har om kungahuset. Hon var trots allt van vid rampljuset som stjärna i den amerikanska serien Suits, i vilken hon spelade en snygg och ambitiös kvinna på en advokatfirma.
Meghans styrka och kändisfaktor var dock inte tillräcklig för att göra henne duglig som brud till en engelsk prins. Det fanns nämligen en del ”problem” med henne, vilket innebar att kungahuset tvingades slakta några stora kameler.
 

Färgad och skild

För det första är Meghan av blandad etnisk härkomst. Hennes mamma är vit och hennes pappa svart, vilket gett henne utmaningar både under uppväxten och i vuxenlivet. Och även om det bidragit till att ge henne skinn på näsan, vilket kan hjälpa henne som kunglig, så var det inte en bakgrund som direkt uppfattades som ljuv musik för konservativa engelska rojalister. Att Meghan Markle dessutom är skild gjorde ingenting bättre. Under åren 2011-2013 var hon nämligen gift med den amerikanska filmproducenten och skådespelaren Trevor Engelson.
Dock mjuknade skeptikerna med tiden och trots ”felen” kunde både kungahuset och befolkningen se att Meghan Markle hade ett riktigt bra inflytande på Harry. Att hon är tre år äldre än Harry är kanske en av orsakerna till den nästan moderliga omsorg som hon visar honom. Någonting som Harry naturligtvis har saknat sedan Dianas död 1997. Dessutom är hon med sina afrikanska rötter en naturlig partner till Harry, som har en viss förkärlek till just den afrikanska kontinenten, vilket bland annat avspeglas i hans Sentebale-projekt i Lesotho.
Av Erik Christian Larsen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.