Nyttiga appar för din resa till Spanien 2018 – del 6

Nyttiga appar för din resa till Spanien 2018 – del 6

I denna sista del av serien om nyttiga appar för din resa till Spanien har vi valt ut lite olika möjligheter som kan göra semestern lite lättare, när du ska hem från stranden, förslag till underhållning och till motiverande träning.

 

Från semesterbostaden till strandbaren – och hem igen

Uber

Uber har kommit till Costa del Sol.
Uber är verksam i 600 städer fördelade över hela världen och de introducerade sin tjänst i Madrid för två år sedan, i Barcelona under våren och nu har tjänsten kommit med 200 bilar till Málaga. Uber-bilarna arbetar från Málaga, Marbella, Fuengirola, Mijas, Torremolinos och Benalmádena, men det planeras att hela Costa del Sol ska täckas från och med början av nästa år. Men tillskillnad från vanliga taxibilar får en Uber-bil inte plocka upp passagerare på gatan, utan tjänsten ska förbokas via Uber-appen.
 

Har du hund eller andra husdjur med dig på semestern?

Taxi & Pet

Med appen Taxi & Pet kan du nu boka en taxi specialiserad för att köra djur och deras ägare. Tjänsten är tillgänglig i följande städer: Madrid, Barcelona, Zaragoza, Málaga, Granada, Mijas, Huelva, Cartaya och El Rompido (Huelva). Flera områden kommer att tas upp löpande.
Appen finns på spanska och engelska.
 

Podcast och underhållning i strandstolen

Podcast

Sök på gratis podcasts, berättelser, underhållning eller information. Här finns fler än 450 000 podcasts med 15 miljoner episoder. Finns bara till iOS (apple-enheter).
 

Storytell

Lyssna på eller läs tusentals titlar – allt ifrån bestsellers till prisbelönta deckare, svindlande romaner eller mäktiga biografier på svenska och engelska.
 

Riktiga Vykort

Med appen Riktiga Vykort kan du skicka fysiska vykort, oavsett var i världen du befinner dig, till vänner och bekanta i hela världen genom din mobiltelefon eller surfplatta. Välj en bild från ditt fotoalbum, Facebook, Instagram eller ta ett nytt foto med kameran. Skriv en hälsning och lägg till adressen. Betala med kontokort och skicka iväg. Vykort till Sverige är normalt framme inom två arbetsdagar. Till övriga världen tar det några dagar längre beroende på mottagarland.
 

För mycket paella, tapas och sangria?

Endomondo

Endomondo är en gratis app och hemsida som gör det roligt att träna och hjälper dig med att hålla motivationen uppe. Appen registrerar dina träningspass, ger dig audio-feedback längs vägen och hjälper dig att nå dina mål. Denna app är en gratis personlig tränare som du alltid kan ha med dig i fickan. Appen synkroniserar med Endomondo.com, där du har tillgång till din fulla träningslog och analysera dina resultat.
 

Manetvarning

Infomedusa

Information om maneter och tips kring vad man ska göra om man blir bränd. Appen har bilder av stränder med detaljerad information om varje och en sida med information från närområdet.
Appen erbjuder information om allt från vatten- och lufttemperatur, vindstyrka och
-riktning och vågornas höjd från dag till dag på Málagas 132 stränder. Utöver detta ger appen även information om manetrisken på kusten med speciellt fokus på den farliga ”portugisisk örlogsman”, som har setts upprepade gånger under våren.
Appen finns bara på spanska.
 

Ha en fin sommar i Spanien!

 
Av Simon Goltermann, simon@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.