Möt redaktionen hos Norrbom Marketing

Hos Norrbom Marketing är vi ett flitigt gäng som bland annat ger ut månadsmagasinen En Sueco, La Danesa och Det Norske Magasinet. Men det är inte allt vi gör; vi driver även webbplatser, facebook-sidor och nyhetsbrev för alla våra magasin, och därtill kommer även alla de andra uppgifter som vi sköter åt våra kunder.
Vårt kontor ligger i Centro Idea, i Mijas, och där sitter den stadigt växande guppen av journalister, grafiker, annonskonsulter, webbdesigners och många fler. Här följer en presentation av några av dem som du kan möta på vårt kontor eller ute på fältet:
 

Lina BlancoLina

– levererar senaste magasinen och tar hand om det administrativa
Lina har varit en del av Norrbom Marketing sedan 18 år tillbaka och hon känner företaget både utan och innan. Det är Lina som distribuerar magasinen i Fuengirolaområdet och det är även hon som tar hand om fakturering och bokföring samt ”allt det som kan ske i ett företag som vårt” – som hon själv säger.
 
Tre frågor till Lina:

Om du skulle byta förnamn, vad skulle du då heta?
Då skulle jag heta ”Paz”, betydelsen av det är så vacker – fred.
 
Om du bara fick äta en sak resten av ditt liv, vad skulle det vara?
Frukten cherimoya – detta är nämligen en frukt som man måste äta långsamt på grund av alla kärnorna. Man måste njuta av den.
 
Vad var ditt första jobb?
Jag kommer tydligt ihåg mitt första jobb. Jag var åtta år och det varade kanske bara en timme. Jag hjälpte till med att hälla säd i säckar och mannen som betalade mig när jag var färdig räckte mig fem pesetas med orden: ”Detta kommer du alltid komma ihåg som din första lön.”

Martin NorrbomMartin

- sätter knivskarpa magasin och sköter ledningen i företaget
Martin är som ägare och daglig ledare den som gett namn åt företaget. Han är dessutom redaktör för La Danesa och så är det han som står för magasinens grafiska uttryck. I år har Martin drivit Norrbom Marketing i 30 år.
 
Tre frågor till Martin:

Vilken är den konstigaste komplimang du någonsin fått?
Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin fått en komplimang :-)
Naturligtvis har jag fått det men jag kan inte minnas mig att jag någon gång fått en märklig komplimang. Jag tycker generellt att vi alla bör bli bättre på att ge komplimanger till varandra. Det skapar en bättre stämning och höjer humöret hos både givare och mottagare.
 
Vilken stad i världen skulle du absolut inte vilja leva i?
Ju äldre jag blir desto mer söker jag lugn och ro. Jag har besökt New York ett par gånger, och har härliga minnen därifrån, men jag skulle inte kunna tänka mig att bo där.
 
Vilken barnslig sak tycker du fortfarande om att göra?
Jag har rent allmänt en barnslig sida och älska små familjebus, och mina barn älskar det.

Simon GoltermannSimon

- producerar video och webb för Norrbom Marketings samt firmans kunder
Simon är vår interna videoman som även rycker ut med kamera och mikrofon när företag vill ha videopresentationer eller marknadsföringsmaterial. Det är också Simon som du ska tala med om din webbplats ska finputsas eller skapas från början – Simon fixar det.
 
Tre frågor till Simon:

Vad kan du bli felaktigt irriterad över?
Jag försöker att inte reta upp mig över småsaker. Det är slöseri med energi. Meeen bilister som kör dåligt kan verkligen vara irriterande. Jag har dock, som tur är, blivit mer eller mindre immun mot det efter att ha bott i Marocko.
 
Vilken förmåga skulle du vilja behärska till perfektion?
Det är imponerande att se idrottsmän utöva deras idrottsgrenar till perfektion. Så en idrott eller sport – fotboll kanske.
 
Vilken hushållssyssla avskyr du mest?
Att torka damm. Dock betyder inte det att jag bor i högar av damm.

Sara LaineSara

- levererar spännande historier och skarp journalistik
Sara har som redaktör för En Sueco, som är företagets svenska magasin, koll på allt som sker på Costa del Sol. Det är Sara du möter ute på fältet när hon är iväg för en intervju, ska göra ett reportage om Málaga-specialiteter eller när hon har fått en idé och vill sprida information kring hur saker och ting fungerar.
 
Tre frågor till Sara:

Om du skulle vara medlem av en tv-familj, vilken skulle det vara?
Så här på rakt arm får jag väl säga ”Vänner”. När jag, som många andra, har föräldrar, syskon och släktingar i andra länder och på andra kontinenter så blir ens närmaste vänner som en familj. Det skulle också vara spännande att bo i New York ett tag.
 
Vad är den konstigaste present du någonsin fått?
Jag har nog aldrig fått en märklig present, men presenter som fått ögonen att tåras av lycka är bland annat en slagborr, en kniv, en klocka och en bil. Slagborren fick jag när jag flyttade till min första egna lägenhet, kniven samt klockan är kära minnen och bilen gör det möjligt att ge sig ut på äventyr.
 
Vad är det bästa fynd du någonsin har gjort?
Utan tvekan huset jag bor i och allt i det. Att min sambo och jag köpte det till ett mycket bra pris är en sak men den sanna lyckan ligger i att huset ingick i ett av våra uppställda mål i livet. Jag är lycklig varje gång jag kliver in i mitt hem.

Louise Mercedes FrankLouise

- skriver om allt mellan himmel och jord samt producerar marknadsföringsmaterial
Det är Louise som ger sig ut när det kommer in ett nytt koncept som ska testas, en intressant person som ska intervjuas eller en ny restaurang som ska provas. Och det är generellt hon som kan ge jord under naglarna och färg på kinderna. Dessutom bidrar hon med texter till det marknadsföringsmaterial som Norrbom Marketing producerar internt och till kunderna.
 
Tre frågor till Louise:

Vilken är din favorit hoppa-över-uppgift?
Det är en sådan tråkig uppgift som städning. På min förra arbetsplats fanns det ett ”stökrum” och om jag fastnade med någon uppgift gick jag dit och städade lite, och så föll sakerna liksom på plats i tankarna.
 
Om du skulle kunna lära dig ett instrument på ett ögonblick, vilket skulle du välja?
Utan tvekan fiol – världens mest osexiga instrument. Jag gillar de speciella rörelserna som violinister gör när de spelar. Jag spelar dock ganska bra luftfiol ;-)
 
Vilken produkt skulle du hamstra om du fick veta att den skulle sluta säljas?
Pariserlinser eller operalinser, som de också kallas – mintpastiller med ett överdrag av mörk choklad och sockerglasyr. Min svägerska tar alltid med sig sådana från Danmark och det är inte längre någon i familjen som förväntar sig att jag delar med mig av dem.

Henrik AndersenHenrik

- håller koll på nyheterna och den spanska politiska scenen
Henrik ser man oftast med näsan i nyhetstidningarna då det är han som avgör vad av det som sker på den politiska nyhetshimlen och andra relevanta nationella samt lokala nyheter som ska förmedlas vidare till våra läsare.
 
Tre frågor till Henrik:

Vilken fiktiv person påminner du mest om?
Don Limpio (Mr. Clean).
 
Om du kunde uppfinna någonting, vad skulle det vara?
En apparat som hänger upp tvätten, och som när den är torr tar ned tvätten igen och viker den.
 
Vad är det dummaste konceptet i vår tid?
”All inclusive” och ”ät allt du kan för XX euro”. Det är både smak- och stillöst.

Mugge FischerMugge

- designar annonser och är in-house fotograf
Det är Mugge som får tre handskrivna ord på baksidan av en servett att bli en snygg annons i magasinen. Han omsätter idéer på papper till reklamskyltar, streamers på bilar, logotyper till företag m.m. Vidare är han vår fotograf på kontoret, som gör allt för att lyfta fram det bästa i dem som tar vägen förbi Norrbom Marketings fotostudio.
 
Tre frågor till Mugge:

Var skulle du inte ha någonting emot att vänta i två timmar?
På en bänk framför Rockefeller Centrets skridskobana i december, med ett glas rödvinstoddy i handen.
 
Vad är ditt största fiasko i köket?
Varm ananassoppa. Jag fick receptet från en restaurang men lyckades inte få till rätt resultat. Det blev helt enkelt oätligt.
 
Om du fick 5 miljoner euro till att öppna ett museum, vad skulle det inrymma?
Det skulle ställa ut målningar och skulpturer av den spanska konstnären Ose del Sol, färgglad Pop-Art samt en avdelning med konst som visar att verkligheten inte alltid är ”What a wonderful World”, som Louis Armstrong sjunger.

Linda WigantLinda

- besöker företag och håller koll på nya marknader
Linda spenderar arbetsdagarna längs hela kusten. Det är Linda som dyker upp när intresserade annonsörer ber om besök och hon tvekar aldrig när det är dags att ge sig ut med produktinformation och de senaste magasinen under armen.
 
Tre frågor till Linda:

Vad är du riktigt dålig på?
Att städa min garderob – hjälp vad den är stökig!
 
Vad är ditt mest ångestfyllda felköp någonsin?
Min senaste bil. Den behövde tas till mekanikern hela tiden och det blev SÅ dyrt.
 
Vad är du intresserad av, som de flesta människor säkert inte bryr sig speciellt mycket om?
Det senaste inom kost, näringslära och hälsa, samt at vinna över min man i Wordfeud :-)

Tom HalvorsenTom

- vår egen natur- och djurspecialist från Norge
Tom är Det Norske Magasinets redaktör och har stor kunskap om allt som har med djur och natur att göra. Utöver det är Tom enormt berest – han har besökt 104 länder och breddar hela tiden sin ”samling”.
 
Tre frågor till Tom:

Vad är din mest värdelösa talang?
Utan att testa och helt automatiskt kommer jag ihåg de vetenskapliga namnen på flera tusen fisk-, reptil-, fågel- och andra djurarter. Förutom att vara glad över att jag säkert har ett bra minne har jag inte haft nytta av detta till någonting förnuftigt alls.
 
Vad kan få dig att lämna biosalongen mitt i en film?
Det har ännu inte hänt. Jag älskar film, i alla genre!
 
Vad är det äldsta föremål som du äger?
Jag började samla på böcker och tidningar redan när jag var liten och har flera från 70-talet. Många av dem är lika aktuella fortfarande i dag.

Carlos MuñozCarlos

- distribuerar de senaste magasinen längs hela kusten, från Almuñécar till La Duquesa, strax väster om Estepona.
Det är Carlos som du möter när magasinen just utkommit, den 1 och den 15 varje månad, när de ska ut till trofasta läsare och läslystna annonsörer. Våra magasin distribueras längs hela kusten och Carlos har därför fullt upp under dessa perioder under vilka hela Costa del Sol ska förses med läsning – gärna på en och samma dag.
 
Tre frågor till Carlos:

Vilken stad skulle du helst spendera en vecka i?
Det skulle vara London. Detta för att öva min engelska samt för att se både monument och museer.
 
Vilken tillsynes oviktig sak kan göra dig riktigt glad?
Att gå ut och äta tillsammans med min familj och därefter ta en avslappnad promenad är någonting som gör mig glad.
 
Vilken konsert skulle du allra helst vilja uppleva?
Det är inte möjligt, men en konsert med Queen är någonting som jag gärna skulle vilja uppleva.

Theis YdegaardTheis

- elev inom grafisk design, fylld med goda idéer
Som elev inom grafisk design bidrar Theis med annonsdesign, kreativ input och så är han även en frisk fläkt på redaktionen. Theis studerar vid Techcollege i Ålborg och är nu hos Norrbom Marketing som elev för att lära sig mer om tryck och digitala medier.
 
Tre frågor till Theis:

Om du hade hela världens uppmärksamhet i 15 minuter, vad skulle du tala om?
Jag skulle använda tiden till att prata om hur du kan uppnå allt du vill här i livet, så länge som du ger 100 procent och aldrig ger upp.
“It ain't about how hard you hit. It’s about how hard you can get hit and keep moving forward.” - Rocky Balboa
 
Vad är din värsta vana?
Att meningen “Okej, sista gången” sägs mer än en gång.
 
Vad är viktigast för dig i en vänskap?
Förtroende – så att man alltid kan räkna med personen, samt äventyrslystnad – så att det alltid sker någonting nytt och spännande.

Kasper OlsenKasper

- elev som hjälper till med webbdesign och -uppdatering
Kasper Olsen är grafisk designelev från mediegrafikerlinjen på Techcollege i Ålborg. Det är sina kunskaper som mediegrafiker som Kasper använder när han assisterar med design av webb och nyhetsbrev m.m. – allt med fokus på digital kommunikation och marknadsföring.
 
Tre frågor till Kasper:

Vilken kändis skulle du helst byta plats med för en dag?
Amazons VD Jeff Bezos – och så skulle jag donera hälften av ”min” förmåga till välgörenhet.

Hur börjar du en dag på bästa sätt?
Med ett varmt bad och därefter en kopp varmt kaffe.

Vilken hobby skulle du önska att du hade?
Teckning eller läsning.

Senaste artiklarna från En Sueco

Spanska speltrender VS svenska

Inledning Som många av oss har lagt märke till har online casino marknaden exploderat den sista t...

Juridik & Finans

Sol- och sommartips

Solen både ger liv och dödar. Men en sak är säker; utan sol skulle det inte finnas något liv. Vi har...

Hälsa

Lider du av allergi?

Chloe och Friederich är holistiska behandlare som ser din kropp som en helhet och erkänner att din l...

Hälsa

Veras Veranda: English muffins

Jag älskar English muffins – de passar utmärkt till frukosten med bacon, ost och stekt ägg i. Men de...

Gastronomi

La Ruta del Cares – vildare än så här blir det int…

La Ruta del Cares ligger i Picos de Europa i norra Spanien, och om man inte har besökt dessa vilda b...

Utflykter

Japansk mispel – kommer från Kina och vurmas för i…

Det är bråda dagar hos mispelodlarna hos Cooperativa Estepona när En Suecos journalist talar med koo...

Gastronomi

Fläktande solfjädrar

Fläktande solfjädrar

Använder du solfjäder i sommarvärmen? Är du en av dem som fläktar häftigt med den, kanske du har til...

Tema & Profiler

Hemligheten till att slippa ryggvärk

Här är ett häpnadsväckande fakta: ca 95 procent av det läkande arbetet jag gör hos Centro Sanum hand...

Hälsa

Balneario Aguas de Villaharta

Övernattning
 Precis bredvid Djurlyckoland ligger ett litet lanthotell som heter Balneario Aguas de...

Utflykter

Marias Djurlyckoland i Córdoba

Nästan symboliskt har Jorge, fincans frigående åsna och Marias reskamrat, tagit plats precis vid inf...

Tema & Profiler

Utflykter

La Ruta del Cares – vildare än så här blir det inte

La Ruta del Cares ligger i Picos de Europa i norra Spanien, och om man inte har besökt dessa vilda berg ännu så måste jag säga att de bjuder på en ena...

Utflykter

Balneario Aguas de Villaharta

Övernattning
 Precis bredvid Djurlyckoland ligger ett litet lanthotell som heter Balneario Aguas de Villaharta. Här övernattar En Suecos utsända efte...

Utflykter

Tarifa – mongoliska tält och militärbunkrar

Jag öppnar ögonen och tittar rakt upp i det runda taket där ångböjda trälameller håller tältduken uppe högt ovanför oss. En mild levantevind har hålli...

Utflykter

Gastronomi

Veras Veranda: English muffins

Jag älskar English muffins – de passar utmärkt till frukosten med bacon, ost och stekt ägg...

Gastronomi

Japansk mispel – kommer från Kina och vurmas för i Sayalonga

Det är bråda dagar hos mispelodlarna hos Cooperativa Estepona när En Suecos journalist tal...

Gastronomi

Restaurangbesök: Las Islas – mat, själ och äkthet i skön sym…

Restaurangen Fairuz ligger ihop med Hotel Las Islas i Torreblanca, Fuengirola. Att ta sig ...

Gastronomi

Veras Veranda - Hemgjord Daim

Jag älskar att göra godis till barnen – för det första för att jag vet vad de får och hur ...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Färskfriterade chips och nyrostade nötter

Patatas Artesanas Paco José     Vacker gottebutik  Det är nästan ...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterar norrut I en ensam industrilokal på landsbygden i Alhaurín de la Torre möter vi...

Gastronomi

Sport

Estrella Damm Andalucía Masters 27 – 30 juni

Fantastiska golfrundor under vilka spänningen och de exalterade känslorna ökar under veckan. Det han...

Golf

Golf i Solen: Så var då vårsäsongen till ända

Årets säsong startade den 14 september och avslutades den 29 april på Santana. I år låg påsken mycke...

Golf

AHN Golf - Juni

AHN har för sina evenemang fått tillgång till en fantastisk klubblokal i Club Nautico, med utsikt öv...

Golf

Tema & Profiler

Fläktande solfjädrar

Fläktande solfjädrar

Använder du solfjäder i sommarvärmen? Är du en av dem som fläktar häftigt med den, kanske du har till vana att vila den i handen eller döljer du ansik...

Tema & Profiler

Marias Djurlyckoland i Córdoba

Nästan symboliskt har Jorge, fincans frigående åsna och Marias reskamrat, tagit plats precis vid infarten när jag anländer. Åsnans öron, som hela tide...

Tema & Profiler

På andra sidan: Kan homosexualitet botas?

Söker du personlig utveckling, vidareutbildning eller ny inspiration så är utbudet av kurser, föredrag och seminarier större än någonsin. Flera nya ku...

Tema & Profiler

Cudeca: Secondhandbutikerna med ett viktigt syfte

Det är fredag och klockan är 09.55. Utanför Cudecas nya butik i Los Boliches, precis bredvid saluhallen, står redan tre personer och väntar på att dör...

Tema & Profiler

Kommunalvalet 26 maj: Partido Popular spänner musklerna

I flera kommuner fick rösterna räknas extra noggrant innan det slutgiltiga valresultatet presenterades. Som väntat blev kommunalvalet en rysare, för i...

Tema & Profiler

Vad går du och tänker på Dr. Alban?

Hans namn är Alban Uzoma Nwapa men alla känner vi honom som Dr. Alban, som i början av 90-talet slog igenom stort med hitlåtar som bland annat ”Hello ...

Tema & Profiler

Systrarna Pilqvist Stenberg: Stella & Diana

I Fuengirola bor två systrar som valt sin egen väg. Dagarna fylls med högstadie- och gymnasiestudier på distans samt dans, sång och skådespel, och mån...

Tema & Profiler

Nikki Beach – 20 år med firande

Nikki Beach, det familjeägda och -drivna internationella varumärket för lyxliv och gästfrihet firar nu 20 år i branschen. Varumärket, vilket är det fö...

Tema & Profiler

Kultur

Så här kommer du igång med att spela på casino i Spanien

Befinner man sig på en turistort i Spanien är det inte alltför svårt att leta sig fram till ett av landets över 20 landbaserade casinon. Det är dock i...

Kultur

Qué Pasó: SWEA-international firade 40 år!

Världens största 40-årsfest gick av stapeln lördagen den 11 maj när SWEA International fyllde 40 år och alla Sweor runtom i världen firade. Drygt 7 00...

Kultur

Art Gaucín

OPEN STUDIOS2019 24 till 26 maj och 31 maj till 2 juni   Konstnärerna i Gaucín öppnar sina ateljéer för allmänheten under den årliga Art Gaucí...

Kultur

El Cid: Spaniens populäraste folkhjälte

Nästan tusen år efter hans död är Rodrigo Díaz de Vivar, mer känd som El Cid, fortfarande Spaniens populäraste folkhjälpte – och en nationalikon. &nb...

Kultur

Norrbom Marketing

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com