Möt redaktionen hos Norrbom Marketing

Hos Norrbom Marketing är vi ett flitigt gäng som bland annat ger ut månadsmagasinen En Sueco, La Danesa och Det Norske Magasinet. Men det är inte allt vi gör; vi driver även webbplatser, facebook-sidor och nyhetsbrev för alla våra magasin, och därtill kommer även alla de andra uppgifter som vi sköter åt våra kunder.
Vårt kontor ligger i Centro Idea, i Mijas, och där sitter den stadigt växande guppen av journalister, grafiker, annonskonsulter, webbdesigners och många fler. Här följer en presentation av några av dem som du kan möta på vårt kontor eller ute på fältet:
 

Lina BlancoLina

– levererar senaste magasinen och tar hand om det administrativa
Lina har varit en del av Norrbom Marketing sedan 18 år tillbaka och hon känner företaget både utan och innan. Det är Lina som distribuerar magasinen i Fuengirolaområdet och det är även hon som tar hand om fakturering och bokföring samt ”allt det som kan ske i ett företag som vårt” – som hon själv säger.
 
Tre frågor till Lina:

Om du skulle byta förnamn, vad skulle du då heta?
Då skulle jag heta ”Paz”, betydelsen av det är så vacker – fred.
 
Om du bara fick äta en sak resten av ditt liv, vad skulle det vara?
Frukten cherimoya – detta är nämligen en frukt som man måste äta långsamt på grund av alla kärnorna. Man måste njuta av den.
 
Vad var ditt första jobb?
Jag kommer tydligt ihåg mitt första jobb. Jag var åtta år och det varade kanske bara en timme. Jag hjälpte till med att hälla säd i säckar och mannen som betalade mig när jag var färdig räckte mig fem pesetas med orden: ”Detta kommer du alltid komma ihåg som din första lön.”

Martin NorrbomMartin

- sätter knivskarpa magasin och sköter ledningen i företaget
Martin är som ägare och daglig ledare den som gett namn åt företaget. Han är dessutom redaktör för La Danesa och så är det han som står för magasinens grafiska uttryck. I år har Martin drivit Norrbom Marketing i 30 år.
 
Tre frågor till Martin:

Vilken är den konstigaste komplimang du någonsin fått?
Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin fått en komplimang :-)
Naturligtvis har jag fått det men jag kan inte minnas mig att jag någon gång fått en märklig komplimang. Jag tycker generellt att vi alla bör bli bättre på att ge komplimanger till varandra. Det skapar en bättre stämning och höjer humöret hos både givare och mottagare.
 
Vilken stad i världen skulle du absolut inte vilja leva i?
Ju äldre jag blir desto mer söker jag lugn och ro. Jag har besökt New York ett par gånger, och har härliga minnen därifrån, men jag skulle inte kunna tänka mig att bo där.
 
Vilken barnslig sak tycker du fortfarande om att göra?
Jag har rent allmänt en barnslig sida och älska små familjebus, och mina barn älskar det.

Simon GoltermannSimon

- producerar video och webb för Norrbom Marketings samt firmans kunder
Simon är vår interna videoman som även rycker ut med kamera och mikrofon när företag vill ha videopresentationer eller marknadsföringsmaterial. Det är också Simon som du ska tala med om din webbplats ska finputsas eller skapas från början – Simon fixar det.
 
Tre frågor till Simon:

Vad kan du bli felaktigt irriterad över?
Jag försöker att inte reta upp mig över småsaker. Det är slöseri med energi. Meeen bilister som kör dåligt kan verkligen vara irriterande. Jag har dock, som tur är, blivit mer eller mindre immun mot det efter att ha bott i Marocko.
 
Vilken förmåga skulle du vilja behärska till perfektion?
Det är imponerande att se idrottsmän utöva deras idrottsgrenar till perfektion. Så en idrott eller sport – fotboll kanske.
 
Vilken hushållssyssla avskyr du mest?
Att torka damm. Dock betyder inte det att jag bor i högar av damm.

Sara LaineSara

- levererar spännande historier och skarp journalistik
Sara har som redaktör för En Sueco, som är företagets svenska magasin, koll på allt som sker på Costa del Sol. Det är Sara du möter ute på fältet när hon är iväg för en intervju, ska göra ett reportage om Málaga-specialiteter eller när hon har fått en idé och vill sprida information kring hur saker och ting fungerar.
 
Tre frågor till Sara:

Om du skulle vara medlem av en tv-familj, vilken skulle det vara?
Så här på rakt arm får jag väl säga ”Vänner”. När jag, som många andra, har föräldrar, syskon och släktingar i andra länder och på andra kontinenter så blir ens närmaste vänner som en familj. Det skulle också vara spännande att bo i New York ett tag.
 
Vad är den konstigaste present du någonsin fått?
Jag har nog aldrig fått en märklig present, men presenter som fått ögonen att tåras av lycka är bland annat en slagborr, en kniv, en klocka och en bil. Slagborren fick jag när jag flyttade till min första egna lägenhet, kniven samt klockan är kära minnen och bilen gör det möjligt att ge sig ut på äventyr.
 
Vad är det bästa fynd du någonsin har gjort?
Utan tvekan huset jag bor i och allt i det. Att min sambo och jag köpte det till ett mycket bra pris är en sak men den sanna lyckan ligger i att huset ingick i ett av våra uppställda mål i livet. Jag är lycklig varje gång jag kliver in i mitt hem.

Louise Mercedes FrankLouise

- skriver om allt mellan himmel och jord samt producerar marknadsföringsmaterial
Det är Louise som ger sig ut när det kommer in ett nytt koncept som ska testas, en intressant person som ska intervjuas eller en ny restaurang som ska provas. Och det är generellt hon som kan ge jord under naglarna och färg på kinderna. Dessutom bidrar hon med texter till det marknadsföringsmaterial som Norrbom Marketing producerar internt och till kunderna.
 
Tre frågor till Louise:

Vilken är din favorit hoppa-över-uppgift?
Det är en sådan tråkig uppgift som städning. På min förra arbetsplats fanns det ett ”stökrum” och om jag fastnade med någon uppgift gick jag dit och städade lite, och så föll sakerna liksom på plats i tankarna.
 
Om du skulle kunna lära dig ett instrument på ett ögonblick, vilket skulle du välja?
Utan tvekan fiol – världens mest osexiga instrument. Jag gillar de speciella rörelserna som violinister gör när de spelar. Jag spelar dock ganska bra luftfiol ;-)
 
Vilken produkt skulle du hamstra om du fick veta att den skulle sluta säljas?
Pariserlinser eller operalinser, som de också kallas – mintpastiller med ett överdrag av mörk choklad och sockerglasyr. Min svägerska tar alltid med sig sådana från Danmark och det är inte längre någon i familjen som förväntar sig att jag delar med mig av dem.

Henrik AndersenHenrik

- håller koll på nyheterna och den spanska politiska scenen
Henrik ser man oftast med näsan i nyhetstidningarna då det är han som avgör vad av det som sker på den politiska nyhetshimlen och andra relevanta nationella samt lokala nyheter som ska förmedlas vidare till våra läsare.
 
Tre frågor till Henrik:

Vilken fiktiv person påminner du mest om?
Don Limpio (Mr. Clean).
 
Om du kunde uppfinna någonting, vad skulle det vara?
En apparat som hänger upp tvätten, och som när den är torr tar ned tvätten igen och viker den.
 
Vad är det dummaste konceptet i vår tid?
”All inclusive” och ”ät allt du kan för XX euro”. Det är både smak- och stillöst.

Mugge FischerMugge

- designar annonser och är in-house fotograf
Det är Mugge som får tre handskrivna ord på baksidan av en servett att bli en snygg annons i magasinen. Han omsätter idéer på papper till reklamskyltar, streamers på bilar, logotyper till företag m.m. Vidare är han vår fotograf på kontoret, som gör allt för att lyfta fram det bästa i dem som tar vägen förbi Norrbom Marketings fotostudio.
 
Tre frågor till Mugge:

Var skulle du inte ha någonting emot att vänta i två timmar?
På en bänk framför Rockefeller Centrets skridskobana i december, med ett glas rödvinstoddy i handen.
 
Vad är ditt största fiasko i köket?
Varm ananassoppa. Jag fick receptet från en restaurang men lyckades inte få till rätt resultat. Det blev helt enkelt oätligt.
 
Om du fick 5 miljoner euro till att öppna ett museum, vad skulle det inrymma?
Det skulle ställa ut målningar och skulpturer av den spanska konstnären Ose del Sol, färgglad Pop-Art samt en avdelning med konst som visar att verkligheten inte alltid är ”What a wonderful World”, som Louis Armstrong sjunger.

Linda WigantLinda

- besöker företag och håller koll på nya marknader
Linda spenderar arbetsdagarna längs hela kusten. Det är Linda som dyker upp när intresserade annonsörer ber om besök och hon tvekar aldrig när det är dags att ge sig ut med produktinformation och de senaste magasinen under armen.
 
Tre frågor till Linda:

Vad är du riktigt dålig på?
Att städa min garderob – hjälp vad den är stökig!
 
Vad är ditt mest ångestfyllda felköp någonsin?
Min senaste bil. Den behövde tas till mekanikern hela tiden och det blev SÅ dyrt.
 
Vad är du intresserad av, som de flesta människor säkert inte bryr sig speciellt mycket om?
Det senaste inom kost, näringslära och hälsa, samt at vinna över min man i Wordfeud :-)

Tom HalvorsenTom

- vår egen natur- och djurspecialist från Norge
Tom är Det Norske Magasinets redaktör och har stor kunskap om allt som har med djur och natur att göra. Utöver det är Tom enormt berest – han har besökt 104 länder och breddar hela tiden sin ”samling”.
 
Tre frågor till Tom:

Vad är din mest värdelösa talang?
Utan att testa och helt automatiskt kommer jag ihåg de vetenskapliga namnen på flera tusen fisk-, reptil-, fågel- och andra djurarter. Förutom att vara glad över att jag säkert har ett bra minne har jag inte haft nytta av detta till någonting förnuftigt alls.
 
Vad kan få dig att lämna biosalongen mitt i en film?
Det har ännu inte hänt. Jag älskar film, i alla genre!
 
Vad är det äldsta föremål som du äger?
Jag började samla på böcker och tidningar redan när jag var liten och har flera från 70-talet. Många av dem är lika aktuella fortfarande i dag.

Carlos MuñozCarlos

- distribuerar de senaste magasinen längs hela kusten, från Almuñécar till La Duquesa, strax väster om Estepona.
Det är Carlos som du möter när magasinen just utkommit, den 1 och den 15 varje månad, när de ska ut till trofasta läsare och läslystna annonsörer. Våra magasin distribueras längs hela kusten och Carlos har därför fullt upp under dessa perioder under vilka hela Costa del Sol ska förses med läsning – gärna på en och samma dag.
 
Tre frågor till Carlos:

Vilken stad skulle du helst spendera en vecka i?
Det skulle vara London. Detta för att öva min engelska samt för att se både monument och museer.
 
Vilken tillsynes oviktig sak kan göra dig riktigt glad?
Att gå ut och äta tillsammans med min familj och därefter ta en avslappnad promenad är någonting som gör mig glad.
 
Vilken konsert skulle du allra helst vilja uppleva?
Det är inte möjligt, men en konsert med Queen är någonting som jag gärna skulle vilja uppleva.

Theis YdegaardTheis

- elev inom grafisk design, fylld med goda idéer
Som elev inom grafisk design bidrar Theis med annonsdesign, kreativ input och så är han även en frisk fläkt på redaktionen. Theis studerar vid Techcollege i Ålborg och är nu hos Norrbom Marketing som elev för att lära sig mer om tryck och digitala medier.
 
Tre frågor till Theis:

Om du hade hela världens uppmärksamhet i 15 minuter, vad skulle du tala om?
Jag skulle använda tiden till att prata om hur du kan uppnå allt du vill här i livet, så länge som du ger 100 procent och aldrig ger upp.
“It ain't about how hard you hit. It’s about how hard you can get hit and keep moving forward.” - Rocky Balboa
 
Vad är din värsta vana?
Att meningen “Okej, sista gången” sägs mer än en gång.
 
Vad är viktigast för dig i en vänskap?
Förtroende – så att man alltid kan räkna med personen, samt äventyrslystnad – så att det alltid sker någonting nytt och spännande.

Kasper OlsenKasper

- elev som hjälper till med webbdesign och -uppdatering
Kasper Olsen är grafisk designelev från mediegrafikerlinjen på Techcollege i Ålborg. Det är sina kunskaper som mediegrafiker som Kasper använder när han assisterar med design av webb och nyhetsbrev m.m. – allt med fokus på digital kommunikation och marknadsföring.
 
Tre frågor till Kasper:

Vilken kändis skulle du helst byta plats med för en dag?
Amazons VD Jeff Bezos – och så skulle jag donera hälften av ”min” förmåga till välgörenhet.

Hur börjar du en dag på bästa sätt?
Med ett varmt bad och därefter en kopp varmt kaffe.

Vilken hobby skulle du önska att du hade?
Teckning eller läsning.

Senaste artiklarna från En Sueco

Trollrutten och skyttegravarna vid Granada

I naturparken Sierra de Huétor, precis nordost om Granada, finns det några intressanta skyttegravar ...

Utflykter

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterar norrut I en ensam industrilokal på landsbygden i Alhaurín de la Torre möter vi Miguel Án...

Gastronomi

Påsken firas storslaget och varierat i Málagaprovi…

Det nalkas påsk och medan man i Sverige letar påskägg i trädgården samt samlas kring matbordet för a...

Tema & Profiler

Vad går du och tänker på just nu? - Matias Concha

I denna artikelserie ställer vi varje månad fem korta frågor till en person som har koppling till bå...

Tema & Profiler

När ens käraste dör

Som ensam är det tuffare I september kom Per Furu återigen till lägenheten som han köpte i Estepona...

Tema & Profiler

Eliq Maranik - Smoothie-gudinnan slår rot på Cost…

Hon har sålt 2,6 miljoner böcker, hyllats och bjudits in till tv som den expert som hon är på smooth...

Tema & Profiler

Klarar Spanien av det?

Det går återigen relativt bra i Spanien. I grova drag har landet tagit sig helskinnat genom krisen s...

Tema & Profiler

Vacker och föryngrad hud med kemisk peeling - Ny b…

Prodigy Peel ör en ny och banbrytande behandling från det kända amerikanska företaget IS CLINICAL. D...

Hälsa

Upplever du smärta och ömhet i och runt dina leder…

Chloe och Friederich är holistiska behandlare som ser din kropp som en helhet och erkänner att din l...

Hälsa

Telomer

En söndag ringde min dotter och frågade om jag någonsin hört talas om telomer. Lite stolt svarade ja...

Hälsa

Utflykter

Väggmålningarna i San Isidro, Orihuela

  Våren 1976 rådde det stor politisk osäkerhet i Spanien. General Franco hade just dött och många fruktade att diktaturen skulle fortsätta. U...

Utflykter

Trollrutten och skyttegravarna vid Granada

I naturparken Sierra de Huétor, precis nordost om Granada, finns det några intressanta skyttegravar från inbördeskriget och nu för tiden kan man besök...

Utflykter

James Bond-rutten

Kanske är det någon som kommer ihåg en scen från James Bond filmen ”Levande måltavla” när han åker skidor igenom ett klipphål i Val d’Isère. Klipphåle...

Utflykter

Gastronomi

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterar norrut I en ensam industrilokal på landsbygden i Alhaurín de la Torre möter vi...

Gastronomi

Veras Veranda - Smarrig kanelbullekaka

När jag bakar bullar har jag många recept att välja mellan. Hemma hos oss bakar vi dem i a...

Gastronomi

Veras Veranda - Släta bullar

Jag står inte i köket jättelänge varje gång det ska bakas eller annat, det finns ju mycket...

Gastronomi

Hemlagade churros

Blev du sugen på tapas när vi skrev om denna läckerhet i februarinumret av En Sueco? Då få...

Gastronomi

El Mimbre - med vision om än mer ekologiskt samt hälsobröd

Bröd för alla smaker El Mimbre är familjeföretaget som genom sina direktleveranser till u...

Gastronomi

Framtiden är grön i köket

Den passar utmärkt till fiskgrytan, till youghurt, ost, majonäs. risotto, hamburgare, gin ...

Gastronomi

Sport

Golfsidorna Apr 2019

AHN Golf 20 februari - Golfhäftet Trophy - GreensomeEtt stort tack till Kristina och Eckhardt för e...

Golf

Medan bollen rullar... Ödesstunder

Rättssak kan kosta shejken Abdullah Al-Thani makten medan en uppryckning till La Liga nu är tveksam ...

Sport

Super Seleznov

Den nya målvakten i Málaga vill spela i La Liga – medan den 11-åriga sonen passas av säkerhetsvakter...

Sport

Tema & Profiler

Påsken firas storslaget och varierat i Málagaprovinsen

Det nalkas påsk och medan man i Sverige letar påskägg i trädgården samt samlas kring matbordet för att äta lamm tar firandet i Spanien och framförallt...

Tema & Profiler

At tända eld på tjurars horn, få dem att hoppa i vattnet och hålla dem i koppel

Höjdpunkten på en spansk stads årliga fiesta har ofta någonting att göra med tjurar. Mer exakt handlar det om att på ett eller annat sätt misshandla e...

Tema & Profiler

Vad går du och tänker på just nu? - Matias Concha

I denna artikelserie ställer vi varje månad fem korta frågor till en person som har koppling till både Sverige och Spanien.   Denna månad träff...

Tema & Profiler

Anonyma Alkoholister

En föreställning av alkoholism kan vara ett smutsigt, illa skött hem, trasiga kläder, en hemlös och nedgången, fallen människa. så behöver det bestämt...

Tema & Profiler

När ens käraste dör

Som ensam är det tuffare I september kom Per Furu återigen till lägenheten som han köpte i Estepona tillsammans med sin fru Monika von Schantz Furu 1...

Tema & Profiler

Klarar Spanien av det?

Det går återigen relativt bra i Spanien. I grova drag har landet tagit sig helskinnat genom krisen som slog undan benen på hela Europa, och speciellt ...

Tema & Profiler

Eliq Maranik - Smoothie-gudinnan slår rot på Costa del Sol

Hon har sålt 2,6 miljoner böcker, hyllats och bjudits in till tv som den expert som hon är på smoothies och probiotika. Hon har tagit vägen från Estla...

Tema & Profiler

Rafael Serrano – en pionjär inom hållbart bygge

En dröm om en bättre värld och härliga bostäder, skapade med hänsyn till hållbarhet i alla material Att möta Rafael Serrano är en speciell upplevelse...

Tema & Profiler

Kultur

Så här kommer du igång med att spela på casino i Spanien

Befinner man sig på en turistort i Spanien är det inte alltför svårt att leta sig fram till ett av landets över 20 landbaserade casinon. Det är dock i...

Kultur

El Cid: Spaniens populäraste folkhjälte

Nästan tusen år efter hans död är Rodrigo Díaz de Vivar, mer känd som El Cid, fortfarande Spaniens populäraste folkhjälpte – och en nationalikon. &nb...

Kultur

Språkutbyte: Pachange – språkutbyte i Málaga

Jag kan gissa att det är många av oss som i nyårslöfte sagt att vi ska bli bättre på spanska eller engelska? Ett riktigt bra sätt att lära sig språk p...

Kultur

Boktips: Läslust 2019 - Göran Rise släpper serie om advokat …

Han har släppt en bok tidigare, vari han berättade om sina egna yrkesverksamma år, men nu släpper Göran Rise för första gången en roman. Boken, som he...

Kultur

Norrbom Marketing

NYHETSMAIL

Få spanska nyheter på svenska direkt i din inkorg

* nödvändig

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com