Vad går ni och tänker på Eva och Magnus Wahlberg?

Vad går ni och tänker på Eva och Magnus Wahlberg?

Många är vi som genom åren följt Nerjas utveckling och svenskars kärlek för denna vita lilla stad öster om Málaga går inte att ta miste på. Och många är vi som också uppmärksammat att två svenskars namn ofta nämnts när det handlat om hur många just svenskar som upptäckt Nerja. Dessa två är Eva och Magnus Wahlberg, som sadlade om från butikschef i en butik för grafiskt material (Eva) och från entreprenör samt grundare av Täby Mediagymnasium (Magnus). Deras Spanienhistoria började 2004 med det lilla pensionatet Hostal San Miguel, i mitten av byn. Så småningom utvecklades verksamheten till resebyrån BokaNerja – www.bokanerja.com. I dag, 15 år senare, förvaltar resebyrån ett antal byggnader med semesterlägenheter och många privata bostäder samt har samarbete med två av Nerjas finare hotell. De erbjuder förutom alla boenden även flyg och transfer samt många utflykter runt om i Andalusien. Många svenskar har upptäckt Nerja genom resor med BokaNerja. Nu har dock Eva och Magnus valt att lämna över stafettpinnen och i april sålde de BokaNerja för att själva fortsätta sitt livsäventyr i deras Land Rover.
 
 
1) Ni har skapat ett framgångsrikt företag i BokaNerja, och levt med det i många år. Hur känns det att ha sålt det?

Det har varit en fantastisk resa men vi har båda uppnått pensionsålder och börjar känna att vi vill ha tid till att göra andra saker tillsammans. Vi har sålt BokaNerja till kompisar som heter Tuva, Timo och Alexis, så vi kommer att vara delaktiga i företaget flera år framåt. Det känns därför inte så dramatiskt utan naturligt och jätteroligt. Det behövs yngre krafter men de är erfarna och vi är säkra på att de kommer att fortsätta att utveckla företaget. Vi har nog bara sett början. Det viktigaste, den familjära stämningen och BokaNerja-servicen, kommer absolut att finnas kvar.
 
 
2) Ni har minst sagt mött stor framgång i det ni gjort och många av de resenärer som genom åren köpt era paketresor har valt att flytta till just Nerja. Vad tror ni att er verksamhet har betytt för Nerja?
När vi började så var Nerja ganska okänt för svenskar. Det är klart att 15 års marknadsföring mot Sverige och att alla de som åker ned med oss oftast blir förälskade, har haft betydelse. Förutom rena semesterresor så har vi ju paketerade resor som Vinterresor, Företagsgrupper, Bouleresor och Yogagrupper så det är många olika typer av resenärer. De återkommer sedan ofta varje år och med ringar på vattnet så har Nerja blivit bland Spaniens hetaste resmål. För staden betyder det naturligtvis mycket då det skapar arbetstillfällen.
 
 
3) Generellt, vad tror ni att utländska företag har för betydelse för Costa del Sol?
Costa del Sol är i dag en internationell miljö och företag från olika länder skapar ju en direktkanal som underlättar den utvecklingen.
 
 
4) Tror ni att ert arbete på något sätt kan inspirera andra till att våga starta projekt?
Vi har förstås träffat massor med människor som skulle vilja göra samma sak. Många funderar på hur de skulle kunna förändra sina liv och få en vardag nere i solen. Det gäller bara att komma på vad man ska hitta på och alla exempel som visar att det är möjligt gör steget kortare.
 
 
5) Nu har ni lämnat Nerja bakom er för nya äventyr med er Land Rover. Vart bär det av och vad tänker ni på just nu?
Först så är det sommarstället i Sverige som gäller några månader. Det var ett löfte till Eva redan för 15 år sedan att vi skulle fortsätta att vara i skärgården på somrarna. Efter det så kör vi söderut genom Skottland och sedan Irland framåt hösten. Med Land Rovern och taktält så kan man alltid hitta vackra, lugna platser och det är ett enkelt naturliv som vi gillar. Vintern kommer sedan naturligtvis att spenderas i Nerja!
 
Av Sara Laine, sara@norrbom.com. Foto: Timo Trolin

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.