Vad går du och tänker på just nu Michael Emdenborg

Vad går du och tänker på just nu Michael Emdenborg

I grunden är han affärsjurist men här på Costa del Sol känns han nog mest igen från alla evenemang som han arrangerar främst i och omkring Fuengirolatrakten. Här har han arrangerat otaliga After Work-kvällar, temaevenemang, fester vid speciella tillfällen som jul och midsommar samt mycket mer. Ursprungligen kommer han från Stockholm men är hemmahörande i Göteborg samt Fuengirola. Här på Costa del Sol är han vice ordförande i AHN Fuengirola/Mijas och uppdraget passar honom utmärkt med hans företagsamhet och strävan efter att alla ska ha det bra. I föreningen är han en drivande kraft och bland annat naturligtvis medarrangör i föreningens många olika evenemang.
Förutom AHN har han sidan www.costadelsolevent.com, där det informeras om kommande evenemang liksom det där även kan ses foton från tidigare evenemang. Dessutom har han facebooksidan www.facebook.com/fuengirolaservice/ som går i samma anda.

Hur har sommaren varit?

Bara bra! Jag har som vanligt varit i Sverige och Göteborg och så har det även blivit en hel del planeringsarbete inför hösten.

Du är en driven person och vice ordförande i AHN Fuengirola/Mijas, vad betyder du för föreningen och vad betyder föreningen för dig?

Svårt för mig att bedöma vad jag betyder för AHN, det får man fråga medlemmarna om. För mig är AHN en fantastisk förening med många engagerade medlemmar med olika bakgrund och åldrar, och det är en viktig tillgång för alla de aktiviteter som AHN genomför.
 
Jag har engagerat mig i styrelsearbetet i 8 år och det har varit en positiv period då AHN:s medlemsantal vuxit kraftigt, vilket är mycket glädjande. Många medlemmar ger också ökade möjligheter till nya engagemang, där satsningen på välgörenhet gett AHN många goda och värdefulla kontakter med Fuengirola kommun och nu senast även med Mijas kommun och andra lokala föreningar. Självklart har det i dessa sammanhang varit en fördel att vara spansktalande, AHN är ju en spansk nordisk förening i Spanien.

Varför tror du att svensk föreningsliv är viktigt för svenskar på Costa del Sol?

Det är nog än viktigare att delta i föreningsliv om man flyttar utomlands. Jag tror att det är viktigt att hitta en social gemenskap och engagera sig i roliga och meningsfulla fritidsaktiviteter. Det ger livskvalitet!

I skrivande stund är det högst troligt att spanjorerna kallas till valurnorna den 10 november då Pedro Sanchez inte lyckats bilda regering. Är du insatt i spansk politik?

På den frågan skulle jag svara nej. Det är också en av anledningarna till att jag gick med i AHN – just på grund av att föreningen är religiöst och politiskt obunden.

Vad går du och tänker på just nu?

Just nu är vi i mitten av augusti och om några timmar ska jag på invigning av en ny restaurang i Torreblanca som heter Heartbeat, där det kommer att vara livemusik och dans två kvällar i rad. Senare i augusti samt i september blir det massor av planeringsarbete i AHN.
Till hösten blir det också fortsatta satsningar på AHN:s medlemsrabatter på restauranger, affärer och aktiviteter. Det tillkommer nya spännande aktiviteter som dagsutflykter till olika vin- och olivgårdar, där man kan följa skörd och tillverkning samt prova på resultatet. Det kommer även att bli fler tillställningar med livemusik och dans på olika restauranger.
Av Sara Laine, sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.