alt

På El Escondite del Viento i Tarifa går smakfull design och trivsel hand i hand

Du har säkert rest en massa och bott på otaliga oklanderliga hotell med en härlig säng, huvudkudde, dusch osv precis som förväntats. Många av dessa ställen går snabbt till glömskans arkiv för de påminner om varandra, och det är bara som det ska vara.

En mer enastående upplevelse kan Du få på det lilla hotellet El Escondite del Viento, som är skapat med filosofin om att göra ett trendigt och välfungerande men annorlunda hotell, som du vill komma ihåg. Det har man mer än väl lyckats med, denna unika fusion av exklusivitet, nutida design och behaglig atomsfär. El Escondite del Viento (skydd mot vinden) ligger i hjärtat av det alltid blåsiga Tarifa, med omgivningar som är mycket speciella. Ta med dig din äkta hälft, käresta eller älskare hit. En Suecos utsände kan fortfarande inte sänka armarna av ren hänförelse.

Paret José Mateos Hernández och Alejandra Pablos Fernández levde ett jäktigt liv i Madrid och båda hade tuffa karriärer. Men då José för sju år sedan fick en förfrågan om att bli direktör i ett stor internationellt företag, sa de stopp. De valde att lämna det hektiska livet och drog till laid-back Tarifa, som på många sätt är Madrid diametrala motsatts. De trotsade alla odds och startade med att bygga om en gammal förfallen byggnad från 1800-talet till ett hotell. Något som ingen av dem hade någon erfarenhet av, men inte desto mindre öppnade El Escondite del Viento under sommaren 2006.

alt

Design från hela världen

Den utvändiga muren på den gamla byggnaden från 1810 är bevarad så att hotellet utifrån faller naturligt in i omgivningarna. När det är sagt, så är allt det invändiga, som legat i ruiner under många årtionden, totalt upp och nervänt och sprillans nytt.
Redan i den inbjudande lilla receptionen märker man den annorlunda stämningen. I den flotta loungen blir man mött av designmöbler, skulpturer, två jättestora lampor från Argentina samt ett fantastiskt ljus från de stora takfönstren. Man har i huvudsak använt material som järn, trä och stora glasytor som låter det vackra ljuset från Costa de la Luz att tränga in.
Vårt rum heter Muros de Silencio, (murar av tystnad), och är ett av sex rum. Det första vi lägger märke till är det annorlunda men stilrena badrummet, som har väggar gjorda av glas. Det är också handfatet och duschkabinen, där golvet är en tjock och solid stenplatta. Från duschkabinen kan man skymta den blå himlen genom fönstret och naturligtvis resten av det ljusa rummet samt sin rumskamrat. Dessutom finns det härliga naturtvålar, schampon och krämer som är långt över normal hotellstandard. Jag vill rekommendera att man känner varandra väl innan man bokar ett rum på hotellet. Vidarebefordra gärna tipset om att man kan njuta av utsikten över Tarifas taknockar från den trevliga takterrassen ensam vissa tider.
Hela rummet är späckat med läcker design och kvalitet. Sängen är av den kända modellen Barcelona Bed, av Van der Rohe, som har belysning undertill, vilket skapar stämningsbelysning när mörkret faller. Fläkten i taket är funky, garderoben är sammansatta "lådor", det finns plattskärms-TV och nattlampor som kan tändas och dämpas med bara en handviftning. Den ena märkvärdiga detaljen avlöser den andra och efterlämnar ett verkligen genomtänkt intryck där ingenting har lämnats åt slumpen.

alt

Genomförd personlig stil

Stilen på hotellet är en sagolik blandning av minimalism och futurism, men är på samma gång sprängfyllt med färger som gör det trevligt och intimt. Väggarna är i enkelt vitt, men detaljerna i orange och gult, det nötbruna parkettgolvet och fönstren i den originella Tarifa-blå pryder och gör det varmt och behagligt. José berättar att de medvetet inte har gått efter en speciell stil utan i stället plockat ut det bästa från det 20:e århundradet. Det har varit en arkitekt kopplad till uppgiften, men det är parets egna smak som avspeglas i hotellet. De har blivit inspirerade av saker de sett på sina resor runt om i världen, bland annat från New York, London och Buenos Aires. Några av de vackraste sakerna på hotellet är beställa från dessa ställen.

Mat med innovativ touch

Hotellets lilla restaurang är lika smakfullt inrett och innehåller dansk design, den välkände Verner Pantons stolar i svart och rött. Borden i metall och glas är specialdesignade för stället.
Det är en öppen bar och på den bortre väggen, som är en rå originalmur, finns ett stort fönster in till köket så att man kan följa matlagningen. Maten är varierande, inspirerad av storstäder, och kända rätter har fått en innovativ touch, vilket gör dem speciella och unika.
Frukosten är inkluderad. Den innehåller färskpressad apelsinjuice, espressokaffe och en enkel men annorlunda buffé med goda korvar, skinka, ost, frukt, toast och hemmagjord tårta. Man kan få uppleva frukosten ensam då det är maximalt 12 gäster på hotellet. Vi blev uppassade av kocken i sitt stora helskägg och med tatueringar, iförd bermudashorts och flip-flops i den eleganta restaurangen.

Hotellet är genomsyrat av fusion och har bevarat den avslappnade, behagliga samt intima atmosfären som spetsat med mycket god stil och nutida design. Det är ingen tvekan om att man har lyckats med detta till fullo.
På hotellet finns precis allt det som faller i parets smak, det kan vara dyr design eller småsaker från lokala producenter. Stället är intimt. José sitter själv i receptionen till och från. Alejandra är i restaurangens kök på kvällarna. När man ber om rumsnyckeln på kvällen för att gå till sängs, får man en liten godispåse med morgondagens väderprognos påhäftad. Stämningen är som på en liten lokal posada där man träffar värdshusparet, men den stilfulla omgivningen gör upplevelsen mer exklusiv, minnesvärd och annorlunda.

alt

Din tillflyktsort undan den hårda vinden

Hotellet kan vara svårt att hitta, men det finns ett par skyltar nära hotellet som man är tvungen att köra förbi för att parkera. Parkeringsplatser ligger ca 200 meter från hotellet. El Escondite del Viento ligger i Tarifas vackra gamla stadsdel, omgivet av tjocka stadsmurar.
Hotellet finner Du på en smal gata nära Plaza Oviedo och bara 10 minuters gångväg från Tarifas berömda sandstrand. Tarifas stränder är också kända bland surfare på grund av den hårda vinden och på sommaren är byn fylld av både yngre och äldre surfare.
Men på El Escondito del Viento kan man sova långt från både musik, bilavgaser, buller och blåst.
Många har redan återvänt till denna sköna tillflyktsort.

alt

Se mer om varför på: www.elesconditedelviento.com
 

Senaste artiklarna från En Sueco

Åldersfläckar på näthinnan – AMD (Åldersrelaterad …

AMD är en allvarlig ögonsjukdom som sägs vara den vanligaste orsaken till nedsatt syn i västvärlden...

Hälsa

Varför utvecklar vi hormonella obalanser?

Varför utvecklar vi hormonella obalanser?   Många kvinnor lider av övervikt, hormonella oba...

Hälsa

Goldeneye permanent

I oktober är permanent makeup-temat eyeliner och punktstrecksteknik. Jag har tidigare skrivit om tec...

Hälsa

Var snäll mot dina fötter

Om du tar en titt på dina fötter – de har en naturlig kurvatur. Skor har oftast ett standardinlägg s...

Hälsa

Besviken stjärna

Den japanska landslagsspelaren och engelska mästaren Shinji Okazaki fick tillsammans med Jose Rodrig...

Sport

Kan vi vända på kuttingen?

Vi ligger helt uppe i toppen när det talas om soltimmar, gastronomi och livskvalitet. Handlar det i ...

Tema & Profiler

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco oktober 20…

  Det är oktober och de spanska skolorna har varit i gång några veckor. Jag hör många föräld...

Tema & Profiler

10 tips för bättre foton

Så tar du bra foton med mobilen   De flesta använder i dag mobiltelefonen till att ta foton o...

Tema & Profiler

Bostadsbloggen

I detta avsnitt av BOSTADSBLOGGEN ska vi gå igenom hur du blir beskattat när du säljer din bostad oc...

Bostadsnytt

Insekter på Costa del Sol

De finns överallt och vi kan inte undvika dem. Så varför låter vi oss inte fascineras av dem? Det va...

Tema & Profiler

Utflykter

CAC - Centro de Arte Contemporáneo

Málagas museum för modern konst ligger i Málagas trendigaste stadsdel – Soho, och ligger på kanten av Guadalminafloden, som är helt torr majoriteten a...

Utflykter

Cáceres – en helt unik stad

Cáceres ligger i Extremadura, ca 470 km från Málaga och detta är en enastående stad vars helt intakta medeltida centrum ligger innanför stadsmuren. St...

Utflykter

Tio spanska städer som du inte får missa

Nyligen presenterade vi här på En Sueco en lista över de kändaste andalusiska städerna. I dag går vi på upptäcktsfärd i resten av landet och ger er re...

Utflykter

Gastronomi

Veras Veranda

Nu är det höst och det betyder äppelsäsong! I Sverige hade vi kanske gått ut och pallat äp...

Gastronomi

Kaktusfikon – en nyttig delikatess

Vi sitter i bilen på en smal landsväg i Andalusiens sydvästra hörn. I vägkanten och i dike...

Gastronomi

Nyheter kring Sabor a Málaga – Málagas blå märke

Varje månad här i En Sueco presenteras en produkt som bär märket Sabor a Málaga, någonting...

Gastronomi

Veras Veranda

När man går på marknader är det vanligt att det finns en vagn vid vilken det står en man s...

Gastronomi

Tropisk mango odlas i La Cala de Mijas

Bara några minuters körning från La Cala de Mijas hittas gården Granja Ecológica Las Penca...

Gastronomi

Alkoholfri sommar?
 Här är alternativen!

Ska du köra hem? Vill du passa på med vikten? Eller kanske har du andra orsaker till att b...

Gastronomi

Sport

Golf i Solen

Per i finalen i Scandic Friends Open på Gotland Allas vår KRUT-GUBBE Per Eide har hunnit fylla 91 å...

Golf

AHN Golf - Oktober

Spanien-golf på Troxhammar golfklubb Klubben ligger i Ekerö kommun, som enbart består av öar, väste...

Golf

Besviken stjärna

Den japanska landslagsspelaren och engelska mästaren Shinji Okazaki fick tillsammans med Jose Rodrig...

Sport

Tema & Profiler

Kan vi vända på kuttingen?

Vi ligger helt uppe i toppen när det talas om soltimmar, gastronomi och livskvalitet. Handlar det i stället om ekonomi, tillväxt och sysselsättningsgr...

Tema & Profiler

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco oktober 2019!

  Det är oktober och de spanska skolorna har varit i gång några veckor. Jag hör många föräldrar runt omkring mig som klagar över hur jobbigt d...

Tema & Profiler

10 tips för bättre foton

Så tar du bra foton med mobilen   De flesta använder i dag mobiltelefonen till att ta foton och under de senaste åren har mobilkamerorna blivit...

Tema & Profiler

Insekter på Costa del Sol

De finns överallt och vi kan inte undvika dem. Så varför låter vi oss inte fascineras av dem? Det varma klimatet i Andalusien skapar en stabil och god...

Tema & Profiler

Vad går du och tänker på?

Nu i oktober passar vi på att besöka Nueva Andalucía där vi möter Linda Serneholt för att få reda på vad hon har för sig just nu. Linda Serneholt kom ...

Tema & Profiler

Svenska Skolan i Fuengirola firar 50 år!

  2019 är en viktig milstolpe i den svenska historien på Costa del Sol, Svenska Skolan i Fuengirola firar nämligen 50 år! Jubilaren firades den ...

Tema & Profiler

Skandinavisk entreprenör visar det bästa av Málaga

Han kom med en rycksäck och några mynt I fickan. I dag har han 20 anställda och en ny rekordomsättning. Steffen Hansen är historien om företaget Solag...

Tema & Profiler

En intervju med Peter Sisseck i Ribera del Duero

Egentligen var det bara ett experiment med att göra vin på 90 år gamla vinstockar som Peter Sisseck gjorde 1995. Han hade lockats till att jobba med R...

Tema & Profiler

Kultur

Blod, Svett & Toner

Folkkära och världskända Robert Wells styr återigen stegen mot ”Den nya teatern” i Mijas den 16 november. Det gör han då han nu firar 30-årsjubileum m...

Kultur

Jul på spanskt vis

Året går fort, om 3,5 månad så är det redan dags för jul igen. Det kan vara smart att redan nu börja att smygplanera julens festligheter och julklappa...

Kultur

Filmer inspelade i Spanien

Spanien är ett vidsträckt land med varierande landskap. Stränderna i söder lockar till soldyrkande turister, vågorna på Atlantkusten drar till sig s...

Kultur

El Veranillo de San Miguel (indiansommar)

Vädret spelar oss ett spratt Vi träder nu in i årets första höstmånad, september. Som svensk sitter det nästan i ryggmärgen att nu sörja över att som...

Kultur

Norrbom Marketing

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com