Sevilla – staden att besöka 2018
Det skrivs mycket om Sevilla och enligt Lonely Planet med all rätt. Reseguiden har nämligen valt ut Andalusiens provinshuvudstad som nummer ett i listan över städer att besöka 2018, i deras Best in Travels.

Det är för 13 året i rad som Lonely Planet rankar länder, städer och regioner som hetaste resmålen under året. Förra året var det Bordeaux i Frankrike som kammade förstaplatsen som hetaste stad och året dessförinnan var det Dublin i Irland.
 
Lonely Planet skriver själva i sin motivering för utnämnelsen: ”Under de senaste 10 åren har Sevilla förändrats. Det som en gång var en metropol full med trafikköer vilande på historiska lagrar har nu blommat ut till en stad med cyklar och spårvagnar, angelägen om att återuppliva sitt konstnärliga förflutna”.
 
Och visst är Sevilla populärt. Och än mer uppmärksamhet har staden fått de senaste åren, bland efter att utvalda platser i Sevilla fått utgöra delar av sceneriet i succé-tv-serien Game of Thrones. För dem som är film- och tv-intresserade kan det också nämnas att Sevillas filmfestival, den 15:e upplagan, hålls mellan den 9-17 november i år. Men inte nog med det, i år kommer också det 31:a European Film Awards att firas och delas ut av Europeiska Filmakademin i Sevilla den 15 december.
 
Sevilla är verkligen inget okänt resmål. I guide- och turistböcker går det att läsa sida efter sida om de historiska ”måste ses” i staden, som t ex Plaza de España, Alcázar, katedralen, klocktornet Giralda, det gyllene tornet La Torre de Oro.
Vi här på En Sueco-redaktionen vill också ägna några rader åt vad man kan göra i regionhuvudstaden, och då vi detta magasin har mött Veronica Charlott som månadens profil och då hon ju bor i just Sevilla, låter vi henne dela med sig av en rundtur!
 

En härlig rundtur i Sevilla!

Min rekommenderade rundtur startar vid katedralen i Sevilla. När vi beskådat detta fantastiska monument rör vi oss via Calle Hernando Colon upp mot det vackra stadshuset på Plaza de San Francisco. Under vårt spatserande på Calle Hernando Colon passerar vi flera små butiker med klassiska mat- och dryckessouvenirer. Nu tar vi oss till det mysiga torget Plaza Alfalfa där vi kan besöka den ljuvliga butiken Aromas de Sevilla, där vi kan skapa vår helt egen, unika parfym. Efteråt kan en fika i dessa kvarter varmt rekommenderas.
 
Rundturen fortsätter till den moderna arkitektoniska ”vattendelaren” Las Setas. Här kan vi beskåda det mer moderna Sevilla och för endast 3 euro får vi en slående utsikt över hela staden. Nere på markplan igen kikar vi in hos vinkännaren i butiken Lama La Uva för att på engelska få prova fantastiska viner från hela landet.
 
Sedan styr vi stegen fram längs Calle Feria, där det öppnat flera mindre och ekologiska butiker. Här hålls även Sevillas marknad på torsdagar.
 
Vår vandring avslutar vi på den klassiska matmarknaden Feria Market, som är mer traditionell och väldigt mycket billigare än den mer moderna matmarknaden Lonja del Barranco. Har vi nu tid över och mer ork i benen traskar vi senare över den vackra bron Triana och tar en lugn härlig tur längs med floden.
 

Restaurangbesök

I Sevilla har det under de senaste åren vuxit upp ett fantastisk nytt modernt kök som präglas av häftig fusion. För att prova detta ”nya kök” rekommenderar Veronica Charlott ett besök på en av restaurangerna inom ”Ovejas Negras Company”. De har sju restauranger som alla är väl värda ett besök och samtliga har flerfaldiga stjärnor hos välkända rekommendationssidor på internet såsom på tripadvisor. Ovejas Negras Company håller ständigt en bra klass med rätter till mycket bra priser. Se: www.ovejasnegrascompany.com
 

10 bästa städerna att besöka 2018 enligt Lonely Planet

1. Sevilla, Spanien

2. Detroit, USA

3. Canberra, Australien

4. Hamburg, Tyskland
5. Kaohsiung, Taiwan

6. Antwerpen, Belgien

7. Matera, Italien

8. San Juan, Puerto Rico

9. Guanajuato, Mexiko

10. Oslo, Norge
 
Av Sara Laine, sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.