De mest lovande stjärnorna inom spansk fotboll just nu

De mest lovande stjärnorna inom spansk fotboll just nu

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

På den internationella fotbollsscenen är det en rad länder som sticker ut. Det är länder som utmärker sig vad gäller framträdande spelare, skickliga lag, framgångsrik spelstil och vinster i internationella mästerskap och turneringar. Bland dessa återfinns bland annat Brasilien och Argentina – två länder som fostrat fotbollslegendarer såsom Pelé, Maradona, Robinho och Messi och som tagit hem titeln som världsmästare i fotboll flera gånger om. Tittar vi åt Europa är spanska fotboll världsberömd och håller inte sällan en hög klass. Spanien har topplag som FC Barcelona och Real Madrid i skjortärmen och har vunnit både VM och EM. Rent allmänt kretsar inhemsk spansk fotboll kring La Liga som anses vara en av världens bästa ligor (visste du att fotboll har spelats i Spanien i mer än 100 år?) och derbyt El Clásico som betraktas som den största klubbslagsmatchen i världen och som brukar vara en riktig rysare. De tre spanska lagen som skördat flest framgångar i La Liga är föga förvånande Real Madrid, följt av FC Barcelona på en andraplats och Atletico Madrid på en tredjeplats. I den här artikeln tänkte vi förkovra oss vidare i de mest lovande stjärnorna inom spansk fotboll just nu. 

Daniel Carvajal 

Det finns vissa spelare som fotbollsfansen bör hålla ögonen på, inte enbart för underhållningsvärde och för att avgöra vilka matcher som är värda att investera i en biljett för, utan även för att kunna fatta framgångsrika beslut när det gäller att placera vad på sin favoritsport på sajter såsom Unibet odds, som bland annat innehåller en guide om hur man gör det ovanstående på det mest optimala sättet. En av dessa spelare är 28 år gamla Daniel Carvajal som för tillfället spelar i La Liga för fotbollslaget Real Madrid. Hans tröjnummer är 3 och han är sedan säsongen 2013/2014 högerback för laget. Han har varit en del av Spaniens landslag sedan 2010 och har varit med om att ta hem fyra Champions League troféer. 

Jordi Alba

Katalanen Alba spelar för FC Barcelona i La Liga och är född 1989. Hans position är främst vänsterback men han behärskar även spel som vänstermittfältare. Debuten ägde rum för Valencia 2009 där han fick sitt genombrott. Efter det följde ett femårskontrakt med FC Barcelona som ingicks 2012. Alba har deltagit i såväl VM-truppen som EM-truppen för Spaniens räkning och anses vara en mycket begåvad spelare. 

Diego Da Silva

Da Silva härstammar från Brasilien men spelar för Àtletico Madrid i La Liga såväl som i Spaniens landslag. Da Silva påbörjade sin fotbollskarriär i hemlandet Brasilien men blev sedermera köpt av Àtletico Madrid säsongen 2013/2014. Han utmärkte sig ordentligt genom att sedermera göra 17 mål under 16 matcher i La Liga – något som gjorde honom till skyttekung jämte portugisen Cristiano Ronaldo. Sin första match som spansk landslagsspelare gjorde han 2014 i en match mot Italien (Costa hade redan deltagit i det brasilianska landslaget sedan tidigare). 2014 skrev Costa på ett femårskontrakt med det brittiska topplaget Chelsea och vann Premier League med sitt lag redan under sin första säsong där han återigen var skyttekung.  

in cooperation with pecomedija

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

SUECO

PLUS+

SPARa 20%

00
Dagar
00
Timer
00
Minuter
00
Sekunder

Spara 20% på ditt första år med SuecoPlus+

Använd koden:

plus2021

Sök på En Sueco