De populäraste sporterna i Spanien 2021

De populäraste sporterna i Spanien 2021

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Vissa sporter är populära överallt, men det är ändå intressant att se hur det skiljer sig från land till land. Ishockey är en av de populäraste sporterna i Sverige – i Spanien har ishockey ingen plats på topplistan, utan andra sporter är mer älskade. I världsturneringar har du säkert sett spanska spelare inom i alla fall fotboll. Om du gillar att titta på sport kan du ta spänningen till nästa nivå genom att även betta på dina favoritlag genom en bettingsida som https://campobet.se/sv/. Vilka sporter är spanjorernas favoriter? Här presenterar vi de populäraste sporterna i Spanien.

Fotboll

När man tänker på populära sporter i Spanien är fotboll en av de första sakerna som poppar upp, och det stämmer. Precis som vi svenskar älskar spanjorerna fotboll. Inte är de dåliga heller, utan spanska lag och spelare är kända över hela världen: Sergio Ramos, Andoni Zubizarreta och Fernando Hierro är alla välkända namn i fotbollsvärlden. Det finns även gott om nya spanska talanger som säkert kommer ta sportvärlden med storm.

Tennis

Tennis är en annan populär sport i Spanien, och spelare som Rafael Nadal gör bara sporten populärare. Denna spanska superstjärna har flera gånger rankats som nummer 1 i världen, och hans karisma och varma leende har vunnit mängder av hjärtan både inom och utanför Spanien. På senaste åren har tennis blivit populärare även som en sport man utövar, inte bara en man tittar på.

Basketboll

Självklart finns basketboll också på listan över Spaniens populäraste sporter. Nationella och europeiska turneringar är mycket viktiga för spanjorer och även inom basketboll har de några riktigt bra spelare. Sergio Llull och Juan Antonio Corbalán i Real Madrid, bara för att nämna två. Med många bra spelare är det inte konstigt att basketboll är en av de populäraste sporterna i Spanien.

Cykling

Cykling är en stor sport i Spanien, och “Vuelta a España” är ett lopp runt hela Spanien och en av cyklingens absolut största evenemang. Både det vackra landskapet och det spanska vädret har gjort cykling väldigt populärt som sport. Cykling är något som vem som helst kan göra och dessutom ett transportmedel, så det är inte överraskande att det har blivit en väletablerad sport i Spanien.

Golf

Spanien är en ledande plats i Europa att spela golf på. Tusentals spelare, både amatörer och proffs, väljer att njuta av denna sport i Spanien. I Spanien kan man spela golf året runt utan att spelare behöva oroa sig för kyla eller regn, eftersom det sällan regnar. Spanien är därför en land med en mycket lång golfsäsong.

Slutgiltiga tankar

Spanien är ett stort idrottsland, och om du vill se spännande matcher eller ta del av andra evenemang så är Spanien en utmärkt plats att resa till. Många kända spelare är födda i Spanien, så det är inte konstigt att spanjorerna är så entusiastiska när det gäller sport – de har en världsstjärna i nästan varje sport – och kanske mest av allt i fotboll. Kärlek för fotboll är någonting vi svenskar delar med Spanien.

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco