AHN Golf

26-27 juni – två dagars Ecletic tävling på Omberg Golf Resort

Traditionsenligt samlades AHN:s golfare veckan efter midsommar på Omberg G R. Vi var 88 personer som deltog i den 17:e upplagan. Trots dålig väderprognos fick vi fint golfväder och andra dagen hade vi strålande sol. Herrarnas ledarboll hade en hård kamp ända in till 18:e hålets green. Det var idel höga poäng.
 
Plats Klass Namn Poäng
1 H Lars Mild 49
2 H Stefan Dolvander 48
3 H Frank Benjaminsson 47
1 D Gerda Gardebom 46
2 D Britt Aggesjö 42
3 D Birgitta Andersson 40
Gruppen av pristagare.
För arrangemanget svarade Eckhardt och Kristina, som tillsammans med ”servicepersonalen” och sponsorerna Coeli Wealht Management bjöd på uppskattade trivselinslag.
 

15 juli - Golfhäftet Trophy, finalspel på Brohof

Från tävlingarna i Spanien, som AHN har arrangerat, deltog finalparen:
- Rolf Johanson och Ivar Karlsson
- Ulla och Kenneth Lundqvist
- Marianne och Jörgen Särnå
- Klaudia Ilg och Orla Martin Jörgensen
- Siv och Carl-Gustav Andersson

Höstens program

Golfkalendern finns nu på hemsidan: www.ahngolf.net/ahn-golf/kalender

Höstens event

Golf event Spelform Anm
Okt
13 Alhaurín Greensome PB Golfhäftet Trophy Shotgun
18 Guadalhorce Poängbogey AHN Cup 1/6 Shotgun
30 Benalup Poängbogey Travellers Cup - Eclectic 1
31 Benalup Poängbogey Travellers Cup - Eclectic 2
Nov
04 Los Olivos Slaggolf Eclectic 1/3
09 Marbella Golf Greensome PB Golfhäftet Trophy Shotgun
11 Los Olivos Slaggolf Eclectic 2:a
13 Santana Poängbogey AHN Cup 2/3
18 Los Olivos Slaggolf Eclectic 3/6
27 Rio Real Poängbogey AHN Cup 3/6 Shotgun
Dec
01 Atalaya Old Greensome PB Golfhäftet Trophy Shotgun

Höstens veckotävlingar

Börjar med poängbogey på Calanova den 28 september.

Bokning

Hemsidan för bokning öppnas den 1 september kl. 8.15: www.ahngolf.net/min-golf/bokning-listor. Glöm inte att uppdatera ert HCP innan ni bokar in er!

Minigolf

En aktivitet som kanske inte passar de hetaste sommardagarna men mycket väl ljumma kvällar är utan tvekan minigolf. Samla vänner och familj i alla åldrar och ge dig ut och gå en runda innan solen går ned. I Fuengirola ligger minigolfbanan Fuengirola Adventure Park som är mycket fin och gjord som en naturlig park med gräsbevuxna backar, bäckar, träd och andra växter. www.fuengirolaadventuregolf.com
 
En av kustens andra minigolfbanor är Mini Golf Happy Days i Torremolinos. Här ligger golfbanans hål smidigt i rader. Centret har också andra aktiviteter för barn. www.minigolfhappydays.com
 
 

Golf i Solen

Sommaren i Sverige är inne på slutet och snart är det dags för oss att ge oss av och söka upp våra vintervisten och spanska golfbanor.
Den 11-12 augusti hade vi Golf i Solens traditionella sommarträff. 

Söndagen den 11 augusti checkade vi in på Körunda GK:s trevliga golfbana för två dagars samvaro med golf och god mat.

Per och Elinor stod för värdskapet och skapade en varm och trevlig atmosfär. Dee hade lagt upp ett trevligt program med en lagtävling på under söndagen och föga överraskande en individuell poängbogey på måndagen.

Under helgen spelades klubbmästerskapet på banan, men trots det hade man gjort plats för oss vilket uppskattades av oss golfisolare.

Det var med glädje vi återsåg våra golfkompisar från Spanien och det var många glada tillrop och mycket skratt när vi samlades. Det kändes som om vi alla hade saknat samvaron. Vi var hyfsat manstarka, men det var många av våra kamrater som saknades.
Efter en snabb söndagslunch gick vi ut i en lagtävling. Vi möttes av en golfbana i mycket gott skick och med många trevliga, och svåra, golfhål. Vi spelade en Björklundare i fyrmannalag, och det var en tävlingsform som uppskattades. Tyvärr tvingades vi att bryta efter nio hål då vädergudarna inte var på vår sida.
 
Trots det dystra vädret var stämningen hör när det var dags för en fantastisk middag. En trerätters där varmrätten stack ut. Menyn var:
Laxchevice med wasabi och avokadocréme, wakami, syrad lök och chapluusallad.
Hjortsadel med sparrisbroccoli, trädgårdsdressing, granolja och potatisfondant eller röding.
Karamelliserad ananas, kokosglass samt passionsfrukts pannacotta.
 
Söndagen var det shotgun start kl. 9.00. Visst var vi lite nervösa för vädret, regnet skymtade i fjärran, men prognoserna lovade uppehållsväder fram till kl. 14. Det litade vi på och det gjorde vi rätt i, för vi hann alla in i princip torrskodda. Men, när vi kommit in i klubbhuset bröt ett regnväder ut, som jag tror att jag aldrig upplevt. Vattnet öste ned, men i väntan på att prisutdelningen skulle äga rum intog vi lunch och gladde oss åt att vi hunnit in innan regnet.

golf

Pristagare båda dagarna

Tävlingen på söndagen vanns av laget som bestod av LG Sandberg, Eva Andersson, Lilly Trydal och Ulf Ekström 33 p.
 
På måndagens tävling visade det sig att ungdomen vann.
Herrar: Salle utklassade oss alla med 38 p, Rune på 33 p, Göran L 32 p.
Damer: Babban 31 p, Eva A 30 p, Turid 30 p.
Per och Elie skötte prisutdelningen med den äran och Monica såg till så att allt gick rätt till.
Sådan tur att vi hann bli färdiga innan regnet stod i backen!
Ett stort tack till Körunda GK och dess trevliga klubbchef Ewa Björkman som tog väl hand om oss.
Nu ligger vi i startgroparna inför höstens spel i Spanien.
 
golf1

Kommande golftävlingar

September
2019-09-15
2019-09-16 mån 14.20 Santana 32 Pb 2 klasser
2019-09-20 fre 10.32 Parador 24 Pb 1 klass
2019-09-21 lör
2019-09-23 mån 14.40 Santana 40 Pb 2 klasser
2019-09-25 ons 12.00 Santa Maria 40 PP1, 2 klasser
2019-09-27 fre 12.06 Lauro 40 Pb 2 klasser
2019-09-29 sön 11.00 Cabopino 32 PP2, 2 klasser
2019-09-30 mån 14.40 Santana 64 Pb 2 klasser
 
Oktober
2019-10-02 ons 10.04 GH 56 4 klasser
2019-10-04 fre 16.00 La Noria 52 Lag

Golf i Solen - Juli

Den svenska sommaren är här?

1 000 blixtar på en timme, uppmätt i Köpenhamn. Än så länge går den inte att jämföra med den underbara sommaren vi hade i fjol. Detta till trots var det ett härligt återseende med GIS medlemmar på Flommens Gk. Marie och Terje kom ända från Bodö (norra Norge) via Oslo för att spela.

När man ska ta ett foto brukar Ulla alltid säga: ”Får du med en blå himmel?”. Denna dag fick vi söka för att finna den men trägen vinner.

Är denna nya moped ett nytt grepp inom golfen? Enkelt, lätt och smidigt för golfare med nedsatt rörlighet att ta sig runt på golfbanan.

Golfens handicapsystem är unikt inom idrotten och gör det möjligt för golfspelare av varierande skicklighet att tävla mot varandra samtidigt som spelarna har möjlighet att se sin utveckling över tid.

Handicapsystemet bygger på att varje spelare försöker uppnå lägsta möjliga resultat på varje enskilt hål i varje enskild handicaprond och att alla spelare registrerar så många handicapronder som möjligt.

En rond som inte spelas efter bästa förmåga ska heller inte registreras som handicaprond. Du som golfare, hemmaklubben och Svenska Golfförbundet (SGF) har ett gemensamt ansvar för att handicapsystemet fungerar.

Mer information: Det är spelarens ansvar att registrera så många ronder som möjligt, både bra och mindre bra, och att alltid sträva efter att göra sitt bästa under en handicaprond.

Spelaren ska även rapportera exceptionellt bra resultat från ronder som egentligen inte räknas för handicapsättning till handicapkommittén på hemmaklubben, till exempel matchspel och parspel. Det är hemmaklubbens handicapkommitté som bestämmer över sina medlemmars handicap, gör bedömningar av medlemmarnas allmänna spelstandard och meddelar justeringar som görs av medlemmarnas handicap.

Golfvärlden får gemensamt handicap 2020

Regelorganisationerna Royal & Ancient och USGA har tagit beslut om att införa en ny världshandicap. År 2020 ska över sex handicapsystem bli ett – World Handicap System.

Eftersom världshandicapsystemet bygger på snitt-score är det viktigt att golfare under 2019 registrerar så många handicapronder som möjligt.

Några viktiga detaljer:

- Ditt exakta handicap blir genomsnittet av de åtta bästa av de 20 senaste registrerade ronderna.

- Max exakt handicap blir 54,0.

- Det blir inga handicapgrupper.

- Alla kommer att få registrera sällskapsronder.

- Alla kommer att få registrera niohålsronder.

 

Vi har använt GolfBox i en säsong och funnit att det har i stort fyllt våra behov. Programmet är sammankopplat med Svenska GIT och golfförbunden i Danmark och Finland. Alla våra tävlingar har varit hcp grundande, både upp och ner. Ett minus kanske är att tävlingsledaren blivit mindre social eftersom alla resultat, hål för hål, måste registreras via dator då spelarna kommer in. Ett klart plus för spelarna är att man slipper tänka på att registrera sin score. Vi är väl förberedda inför nya hcp systemet.

Registrera alla ronden!
Ett gott råd till alla golfare: Registrera så många handicapronder som möjligt (både bra och dåliga) redan nu och framåt. Det ger dig en mer rättvisande EGA handicap. Dessutom kan dessa ronder komma att vara ett underlag för ditt nya världshandicap.

Vår nästa träff
Den 11-12 augusti har vi vår sedvanliga sommarträff. I år är det Sveriges tur. Vi träffas på Körunda GK (Nynäshamn). Det är Ellinor och Per som står för värdskapet.

Slutligen önskar Golf i Solen er en fortsatt skön sommar!

Norrbom Marketing

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com