Kvaltävling World Amateur Golfers Championship Sverige på Golf Torrequebrada

World Amateur Golfers Championship

I över 20 år har World Amateur Golfers Championship inspirerat amatörgolfare från hela världen att ta utmaningen och inom sin egen hcp-klass få samma status som de yrkesverksamma, plus att de får uppleva den stolta känslan av att representera sitt land i en VM-final.
 
Mästerskapet börjar som en nationell tävling runt om i världen, där vinnarna från fem hcp-klasser representerar sitt land, både som ett lag och individuellt inom sin hcp-klass.
 
Nationella lag från hela världen utmanar varandra om VM-titeln liksom VM-titeln som individuell spelare i den egna klassen.

Sven Tumba grundade tävlingen

Sven Tumba representerade Sverige i fotboll och ishockey. Han tog bland annat tre VM-guld, deltog i två OS, tog medalj bägge gångerna och slutligen i golf. Golfen gjorde han till en folksport i Sverige, och introducerade den dessutom i det forna Sovjetunionen, samt skapade World Amateur Golfers Championship.
 
Svens motto var “Sport Promotes Friendship and Business” och detta är sedan starten 1995 World Amateur Golfers Championships motto.

Kvaltävlingar i hela Sverige a

2017 spelas 20 kvaltävlingar i slaggolf i Sverige. Den svenska tjuvstarten gjordes dock på spanskmark, på Golf Torrequebrada på Solkusten, där svenskan Ana Nyblom arbetar. Hon har varit inblandad i World Amateur Golfers Championship sedan 2009, då Sven Tumba kontaktade henne. Sedan dess har hon upplevt flera underbara och oförglömliga världsfinaler i Thailand, Turkiet och Sydafrika som kapten för det spanska laget.
De fem lyckliga vinnarna på Golf Torrequebrada, från i stort sett hela Sverige (från norr till söder och från öst till väst), som nu ser framemot den svenska finalen, är:
Hcp 0-5.4 Lars Hänninen (Haninge GK), 77 slag
Hcp 5.5-10.4 Tina Håkansson (Trelleborgs GK), 77 slag
Hcp 10.5-15.4 Rolf Stigson (Halmstad GK), 79 slag
Hcp 15.5-20.4 Per-Arne Andersson (Huvudstadens GK), 74 slag
Hcp 20.5–25.4 Bengt-Åke Sevedag (Arvidsjaur GK), 79 slag
 
Läs mer om årets svenska kvaltävlingar på www.wagcsverige.se.

Årets finaler

Sverigefinalen spelas på Ekerum på Öland den 16 september 2017.
Världsfinalen spelas i Kuala Lumpur i Malaysia den 15-23 november 2017.
Besök gärna: www.worldgolfers.com för ytterligare information.

Norrbom Marketing

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com