Spanien-golf på Troxhammar golfklubb
Klubben ligger i Ekerö kommun, som enbart består av öar, väster om Stockholm. Banan ligger på Färingsö, även kallat Svartsjölandet. Svartsjö slott ligger längre in på ön.
 
Nuvarande slottsbyggnad uppfördes under tidigt 1700-tal. Slottet förföll sedermera men renoverades till fängelse i slutet av 1800-talet. I mitten av 1960-talet lades fängelseverksamheten ned och i dag är delar av slottet renoverat invändigt och fått ursprunglig utvändig färgsättning.
 
I denna vackra och fängslande jordbruksbygd ligger Troxhammars Golfklubb, som bildades 1989. Den har i dag en 18-hålsbana och en12-hålsbana. Klubben har drygt 2 500 medlemmar.
Den 9 augusti spelades traditionsenlig ”Spanien-golf” på Troxhammars gk:s 12-hålsbana, värdar var Hjördis och Bengt. Totalt var det 42 spelare, några från La Cañada och ett antal från AHN. Merparten var från Stockholms-området men även från Sollerön, Olofström, Västerås och Älvkarleby.
Vinnare i damklassen på 35 poäng blev Marika Strömgren. I herrklassen vann Anders Andersson på samma. Rolf Wiman var närmast flaggen på hål 7, i damklassen var det blankt.
 
Nöjda och belåtna efter en trevlig golfrunda och en välsmakande lunch lyssnade vi till Eckhardt Metzner som informerade om AHN-golfen kommande höst. Imponerande arrangemang med bland annat Travellers Cup, Golfhäftet Trophy och ett otal veckotävlingar.
 
Den 6 november hålls det årligen återkommande klubbmötet på La Cañada mellan svenskarna i klubben och AHN. Returmöte under våren 2020 på Mijas.
 
Av Text: Bengt Fahlstedt

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.