Intervju med Spanska Fastighetsfonden

Intervju med Spanska Fastighetsfonden

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

I denna intervju träffas ett svenskt fastighetsbolag, Spanska Fastighetsfonden, med verksamhet nere på Solkusten i Spanien, och de svarar här på några frågor!

1) Hej Spanska Fastighetsfonden! Kan ni berätta lite om er själva och vad ni gör?

Vi är ett fastighetsbolag, startat av svenskar, med målet att skapa en spansk motsvarighet till de svenska fastighetsbolagen Wallenstam och Svenska Bostäder. Vi har bott här nere på Solkusten i 5 år nu och insett att det som turist från Nordeuropa, är svårt att hitta semesterboende som håller skandinavisk standard. De flesta lägenheter ute till uthyrning på de stora plattformarna har föråldrad samt omodern inredning och lägenheterna överlag håller oftast relativt låg standard. Så vi bestämde oss helt enkelt för att starta ett fastighetsbolag med mottot ”Svensk standard och service på spanska Solkusten”.

2) Varför har ni valt just Spanien och inte en annan marknad?

Vi har ägnat de senaste 3 åren åt att göra research och analysera de olika fastighetsmarknaderna inom EU och kom fram till att två marknader stod ut från mängden, det var Tyskland och Spanien. Dessa två fastighetsmarknader kommer de kommande 5 åren gå mycket bättre än övriga EU-länder.

När vi sedan djupdök i vår research kring Tyskland och Spanien insåg vi att Spanien var det självklara valet. Spanien är trots allt Europas favoritdestination när det kommer till solsemestrar och med nästan 500 miljoner övernattningar per år, placerar sig Spanien på en förstaplats globalt sett. Bara under 2018 hade Spanien 83 miljoner internationella besökare (2:a i världen) och 20 miljoner av dessa besökte Malaga provinsen.

Till detta bör tilläggas att Spanien är EU:s femte största ekonomi och utgör nästan 10 % av EU:s samlade BNP. Samtidigt växer den spanska ekonomin snabbare både jämfört med EU-snittet och de största EU-länderna (Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Italien). Även det välrenommerade forskningsinstitutet Harvard Centrum för Internationell Utveckling har snappat upp Spanien på sin karta och menar att Spanien förväntas hamna på en förstaplats i Europa vad gäller BNP-tillväxt fram till 2025.

Det är denna data, som gör oss övertygade om att Spanien kommer att vara en av Europas bästa presterande fastighetsmarknader de kommande 5 åren och detta skapar givetvis stora möjligheter för oss på Spanska Fastighetsfonden.

3) Spännande! Det låter ju lovande både för spansk ekonomi och fastighetsmarknad. Vilken typ av fastighetsinvesteringar är det ni fokuserar på?

Vi investerar i turistlägenheter som kan generera en god avkastning till våra investerare, till en låg risk. I det projektet som vi har ute just nu planerar vi att förvärva befintliga lägenheter med mycket god uthyrningspotential i primära lägen runt Puerto Marina i Benalmádena Costa. Det är en hyresfastighet med 6 lägenheter och nuvarande ägare har förvaltat lägenheterna i snart 30 års tid med korttidsuthyrning som strategi. Detta har gjorts med mycket gott resultat och årsavkastningarna har uppgått till ca 8-10%. Vi är övertygade om att vi kan göra det ännu bättre genom att tillämpa vårt svenska koncept och motto ”Svensk standard och service på spanska Solkusten”. Utbudet av turistlägenheter med svensk standard är trots allt väldigt lågt jämfört med den efterfrågan som finns.

4) Spanska Fastighetsfonden genomför fram till och med den 20 december en nyemission som vid full teckning kommer att tillföra bolaget ca 11 miljoner kronor. Vad ska pengarna användas till?

Vi kommer att använda pengarna till att förvärva och renovera hyresfastigheten i Puerto Marina som vi nämnde tidigare. När fastigheten är färdigrenoverad sätter vi igång med uthyrningen samt förvaltningen och våra investerare får sedan sin del av hyresintäkterna utbetalat till sina bankkonton en gång i halvåret. Efter 5 år säljer vi fastigheten och då får investerarna tillbaka sin ursprungliga investering tillsammans med 50 % av den realiserade värdeutvecklingen på hyresfastigheten.

5) Det låter bra! Om någon som läser detta skulle vara intresserad av att läsa mer om just detta investeringsprojekt, hur kommer dem i kontakt med Spanska Fastighetsfonden?

De kan ta del av det fullständiga investeringsmaterialet (20 sidor) genom att anmäla sitt intresse till oss genom att skicka ett mejl: till info@spanskafastighetsfonden.com med rubriken En Sueco. Inom kort får de sedan investeringsmemorandumet skickat till sin epost.

Vi uppskattar möjligheten att få berätta om vårt fastighetsbolag och önskar En Sueco och alla läsare en God Jul och ett Gott Nytt År!

www.spanskafastighetsfonden.se

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco