King passar även i Spanien

King passar även i Spanien

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

King är tillbaka

När det kommer till skräck, thrillers och rysare finns det många olika genrer inom denna kategori och ofta är filmerna och tv-serierna baserade på böcker, både äldre verk och nya böcker. En mycket framgångsrik författare inom skräck är naturligtvis Stephen King. Många av hans böcker har filmatiserats under åren och nu har hans verk verkligen fått en comeback. Då flera nyinspelningar av filmer har gjorts samt två nya serier på HBO som är väl värda lite extra uppmärksamhet.

The Outsider

Ett hemskt mord känns mer som en vanlig deckare men när utredarna i serien stöter på mysterie efter mysterie så börjar en overklig känsla smyga sig på och förtäta atmosfären. Vi vill inte spoila serien naturligtvis men ett intressant element som serien tagit fasta på alldeles utmärkt från boken är den förvirring som uppstår när man har helt vattentäta bevis mot en misstänkt och sedan upptäcker att personen hade ett lika vattentätt alibi.

Serien är kort, endast en säsong med 10 avsnitt och varje avsnitt är omkring en timme, en perfket serie att binge kolla under en helg hemma när man vill gotta ner sig i rysare och thrillers. Om du föredrar att läsa boken The outsider kan du hitta den på Bokus. 

The Stand

Även denna serien går på HBO och är en nyinspelning av serien med samma namn från 1994, båda är baserade på Kings bok som fått namnet Pestens tid på svenska.

Har du redan läst boken känner du redan till handlingen men om du inte läst boken så utspelar sig boken i USA där ett virus läckt ut från en militär forskningsanläggning. Vi får följa en rad olika personer som försöker överleva i en postapokalyptisk värld och deras kamp mot den stora skurken som kallas Flagg och som håller till i Las Vegas.

En detalj som är extra intressant är hur serien använder kortsymboler i sin symbolik vilket inte är så konstigt med tanke på den roll som Las Vegas har för handlingen. Nyinspelningen utspelas i modern tid så man kan se många smartphones och man kan undra om karaktären Flagg sysslade med poker online innan världen gick under.

Sammanfattning

Skräckserier och Spanien låter säkert som en hel knasig kombination men ibland kan vi alla behöva ett härligt rysar marathon. Vi är helt säkra på ett par timmar av kalla kårar utmed ryggen leder till att man absolut uppskattar solen, värmen badstränderna ännu mer.

Känner du inte för att ägna din tid åt serier baserade på böcker från Stephen King så finns många andra skräck serier som förtjänar din uppmärksamhet, Chilling adventures of Sabrina på Netflix exempelvis.

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco