Málagas nya Alameda invigd · Fransman orsakade skogsbranden i Estepona · Spaniens dyraste bostad ligger i Marbella

Málagas nya Alameda invigd

Málaga har sin huvudgågata Calle Larios – och nu har staden även sin Alameda.
Efter ett års intensivt renoveringsarbete har den nya Alameda nu invigts. Det handlar om den tidigare så trafikerade genomfartsleden, mellan den gamla stadsdelen och det nya Soho-distriktet, som nu delvis gjorts om till gågata. Tillskillnad från förr finns det nu bara ett körfält i vardera riktning för bussar och taxier. Ursprungligen hette vägen Alameda Principal men från och med nu kommer den marknadsföras som La Alameda. Nya Alameda har stora ytor för fotgängare, nya planteringar samt nya kiosker och floristbodar. De första uteserveringarna har öppnat och ännu fler är att vänta. Det samma gäller nya butiker.
I renoveringsarbetet har kommunen velat skapa en ny Alameda med plats för stadens invånare samt för nya företag.
 
 
 
 
 
 
 

Fransman orsakade skogsbranden i Estepona

ildebrand estepona2019C 

En tillsynes olycklig fransman kunde i går, torsdag, lämna domstolen i Estepona efter ett timslångt förhör. Fransmannen anklagas fortfarande för att ha orsakat den stora naturbranden i Estepona i början av veckan men han slipper att sitta häktad. Fransmannen har förklarat att han ville bränna några getingbon på sin dotters gård i Estepona. Getingbona hade irriterat dem länge, så han hällde bensin på dem för att de skulle brinna snabbt och effektivt. Dock förlorade han kontrollen över sitt projekt och flammorna spred sig snabbt. Branden spred sig över 300 hektar och över 200 brandmän arbetade intensivt i flera dagar med att kontrollera branden.
 
 
ildebrand marbella
Foto: Diario Sur
 
Dessvärre har det varit en tid präglad av skogsbränder. Under torsdagskvällen, vid 20-tiden, bröt en våldsam brand ut i Marbella, där boenden i 40 bostäder tvingades evakuera medan 70 brandmän kämpade mot flammorna under natten.
 
 
 
 

 

Spaniens dyraste bostad ligger i Marbella

spaniens dyreste bolig marbella solkysten 
Foto: Idealista

Landets dyraste bostad är till salu. Den ligger i Marbella och kan bli din för 55 miljoner euro! För denna summa får du 8 000 m2 och tolv sovrum att bre ut dig på.
”Landerts dyraste bostad måste upplevas, för den kan inte beskrivas. Det är en gigantisk, majestätisk finca i det bästa området med alla de priviliger som kropp och själ kan önska”, står det bland annat i annonsen.
Spaniens näst dyraste bostad på fastighetsmarknaden just nu ligger på Ibiza och har en prislapp på 40 miljoner euro, medan den tredje dyraste på marknaden, förvånander nog för de flesta, ligger i Mijas och har ett listpris på 35 miljoner euro.
 
 
 
 
 

200 djur har beslagtagits i Fuengirola och Ronda

Guardia Civil har i dag, torsdag, meddelat att de beslagtagit 200 djur, bland annat fåglar, reptiler och däggdjur, från en illegal, internationell organisation. Organisationen förvarade djuren i Fuengirola samt i en privat fastighet i Ronda.
Djuren kommer från olika leverantörer inom EU, bland annat från Spanien, Portugal, Slovakien och Tyskland, för att sedan fraktas vidare till Marocko. Bland djuren finns flera utrotningshotade och skyddade arter. Tio personer har anhållits medan polisen undersöker fallet vidare.

Cannabiscaféer stängda på grund av narkotikahandel

Två cannabiscaféer i Benalmádena har stängts på grund av narkotikahandel. Reglerna var att caféernas gäster lagligt fick använda cannabis men lokalerna blev även använda till att producera och distribuera både marijuana och hasch i massiva mängder, vilket alltså är olagligt. Mer exakt handlar det om brott mot folkhälsan.
På det ena caféet beslagtog polisen 1 kg marijuana medan de på det andra caféet beslagtog 6 kg marijuana, 2 kg hasch, stora mängder hascholja och 11 000 euro i kontanter.

90-årig kvinna har dött av listeria i Andalusien

Junta de Andalucías hälsorådgivare, Jesús Aguirre, har i dag (onsdag) bekräftat att 131 personer i Andalusien smittats av listeria, av dessa är minst 15 gravida kvinnor. Vidare misstänks ytterligare 523 personer vara smittade. Bakterieutbrottet kommer från en produktion av strimlat kött, med namn ”La Mechá”, från producenten Magrudis.
Listeria är främst farlig för gravida, nyfödda, äldre samt personer med nedsatt immunförsvar.
Listeriabakterien finns i marken där djur och grönsaker fångar bakterien varefter intag av dessa produkter kan leda till smitta. Ingår man inte i riskgruppen är symptomen influensaliknande eller diarré, medan personer i riskgruppen kan drabbas hjärnhinneinflammation och blodförgiftning.

Stor skogsbrand i Estepona · Stort dieselutsläpp i Málaga · Nytt sjukhus och ny stadsplan för Marbella

Stor skogsbrand i Estepona (video)


Det är sommar, torrt och varm och det är högsäsong för skogsbränder, men trots det är det inte vanligt att över 150 invånare tvingas evakueras från sina hem på grund av en brands omfång. Inte desto mindre har just detta skett i Estepona, där strax över 150 invånare tvingades evakueras under måndag och tisdagen från det område där drygt 200 brandmän fortfarande under tisdagseftermiddagen stred mot flammorna. Under tisdagen anlände dessutom ytterligare 75 brandmän från närliggande provinser för att hjälpa till med släckningsarbetet och först då började man få kontroll över den stora skogsbranden.
Ännu värre är situationen på Kanarieöarna där en skogsbrand har härjat över ett jättestort landområde på mellan 8 000-10 000 hektar. Efter nästan en veckans kamp mot flammorna är branden fortfarande inte under kontroll.
 
 
 
 
 
 
 

Stort dieselutsläpp i Málaga

 malaga havn

En mindre färjeolycka i Málagas hamn har orsakat ett stort dieselutsläpp på 8 000 liter i provinshuvudstadens vatten. Tack vare snabbt agerande från myndigheterna blev det drabbade området snabbt isolerat med hjälp av speciella nät som hindrar dieseln från att sprida sig i havet. Trots snabbt agerande och de förmodade minimala skadorna skapade dieselutsläppet rubriker i alla lokala medier då det förvånar att en färja kan skadas så svårt i en hamn och att utsläppet av diesel blev så stort.
 
 
 
 
 
 
 

Nytt sjukhus och ny stadsplan för Marbella

juanma moreno junta de andalucia 

Den nya presidenten för Junta de Andalucía, Juanma Moreno, är en man med stora ord. Och hittills har makten stått bakom hans ord. Därför skapar det optimism när han nu lovar att utbyggandet av Hospital Costa del Sol i Marbella ska vara färdigt innan nästa regionalval år 2022. Det samma gäller Marbellas stadsplan, som inte reviderats sedan slutet av 80-talet på grund av konstanta problem mellan kommunen och Juntan.
”En ny genomarbetat stadsplan, som är godkänd av bägge parter, kommer säkra Marbella en hittills osedd stabilitet och säkerhet för nya projekt i staden”, säger Juanma Moreno.
 
 
 
 
 
 

Norrbom Marketing

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com