De la Torre ställer upp igen i Málaga - Rättsväsendet fastställer dom mot narkotikadömda poliser i Mijas - Nytt projekt för Hotel Byblos på väg

De la Torre ställer upp igen i Málaga

Francisco de la Torre trotsar både sin fru och övriga familjemedlemmar när det gäller att gå i pension. Málagas evigt unga borgmästare meddelade under måndagen att han ställer upp till kommunvalet nästa år. ”Stora projekt är på gång och dessa vill jag gärna fullfölja”, sa De la Torre till pressen, när han offentliggjorde sitt beslut.
Partido Populars centrala organ har länga velat att Francisco de la Torre ska ställa upp igen, trots hans 75 år. Han har varit borgmästare i Málaga sedan år 2000, då han övertog posten från Celia Villalobos, då hon erbjöds en ministerpost i José María Aznars regering.
Francisco de la Torre vann kommunalvalen åren 2003, 2007 och 2011 med absolut majoritet. Dock förlorade han sin majoritet vid valet år 2015 och sitter i dag som borgmästare med stör från Ciudadanos.
 
 

Rättsväsendet fastställer dom mot narkotikadömda poliser i Mijas

Det spanska rättsväsendet fastställer en dom på 20 års avstängning mot fem polistjänstemän från Mijas. De fem poliserna anhölls hösten 2009 varefter de dömdes för nära anknytning till en narkotikamaffia. Poliserna kunde via deras inside-information lätt informera smugglare om poliskontroller och utredningsarbete. I ett fall var de dömda poliserna till och med till att säkra att narkotikan säkert kom fram. De dömda poliserna fick alla mellan fyra och fem års fängelse, som nu har sonats, men de kan alltså inte komma tillbaka till sina arbeten förrän tidigast år 2029.
 
 

Nytt projekt för Hotel Byblos på väg

Efter att ha varit stängt i flera år och osäkerhet kring hotellets framtid ser det återigen ljust ut för Hotel Byblos vid Mijas Golf. Den nya ägaren, hotell- och byggruppen Ayco, står nu redo att göra en omfattande renovering av det gamla hotellet för en kostnad av 23 miljoner euro. För bara några dagar sedan kom det in en ansökan från företaget för de nödvändiga bygglov och så kan renoveringsarbetet börja.
Ayco-gruppen har redan investerat 6,3 miljoner euro i fem stora tomter i Calahonda, där det nu finns planer på att bygga 144 bostäder.

Norrbom Marketing

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com