Fint pris till hotell i Málaga · Rincón ska begränsa uthyrningen av semesterbostäder · Starlite presenterar det största programmet någonsin

Fint pris till hotell i Málaga


Hotellet Room Mate Valeria i Málaga har utnämnts till Spaniens mest originala hotell. Med sina 61 rum, som alla har olika inredning, läcker pool och stor takterrass med 360 graders utsikt över Málaga stad, har hotellet denna vecka utsetts till landets mest originala hotell. Detta skedde under mässan ”Luxury Hotels” i Madrid.
Room Mate har i dag två hotell i Málaga och det finns planer på att öppna ytterligare ett till nästa år.
Historien om denna hotellkedja och deras innovativa chef kan läsas här
 
 

 

Rincón ska begränsa uthyrningen av semesterbostäder

De många turistlägenheterna är fortfarande en het potatis i stora delar av Málagaprovinsen. Som första kommun tänker Rincón de la Victoria nu göra någonting år det. I kommunstyrelse är majoriteten för att införa en restriktion på semesterlägenhetsuthyrning. Detta är en följd av det höga antalet klagomål från grannar som är trötta på att ha många turister i fastigheterna där de bor. I Málagaprovinsen finns det i dag 20 883 registrerade semesterbostäder till uthyrning, av dessa ligger bara 309 bostäder i kommunen Rincón de la Victoria, strax öster om Málaga. Trots det ämnar kommunen nu sätta in en övre gräns för uthyrning i framtiden, för att undvika missnöjda invånarna samt för att säkra att det även framöver kommer att finnas hyreslägenheter till rimliga priser. Trenden visar nämligen att alla bostadsuthyrare gör om sina bostäder till semesterbostäder, och då uppstår det brist på vanliga uthyrningslägenheter till de vanliga invånarna i staden.
Liknande debatt pågår även i andra städer, inte minst i Málaga, men hittills är det bara Katalonien, Kanarieöarna och Balearerna som har tagit ställning till direkta begränsningar inom området.
 
 
 
 

Starlite presenterar det största programmet någonsin

Sommaren bjuder på lite över 100 konserter. En del av de allra största kommer att spelas på Starlite Festival i Marbella. Mellan den 11 juli – 25 augusti gästar några av världens största artister den kända festivalen. Huvudvikten läggs på ”latino”-stilen, men utbudet med internationella artister är också stort. På årets program stor det bland annat: Pet Shop Boys, Sting, Jamiroquai och Steven Tyler, frontsångaren från Aerosmith. Totalt kommer det att spelas 36 konserter och biljetter kan köpas på: www.starlitemarbella.com
 
 
 

Norrbom Marketing

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com