Var femte spanjor nära fattigdomsgränsen · Markant ökning av olivoljeproduktionen · Tusentals paraplyer i Torrox

Var femte spanjor nära fattigdomsgränsen

21,6 procent av den spanska befolkningen lever under eller nära fattigdomsgränsen, som är satt till en årsinkomst på individnivå till 8 522 euro eller årsinkomst för ett helt hushåll till 17 896 euro. Siffrorna kommer från det spanska statistiska institutet (INE) som just presenterat siffrorna för 2017. Dessa siffror är i stort sett oförändrade jämfört med året innan. Positivt är dock att genomsnittsinkomsten för spanska hushåll steg förra året med 3,1 procent till 27 558 euro före skatt.
 
 

 

Markant ökning av olivoljeproduktionen

Den andalusiska olivoljan är så populär att tillverkarna inte är oroliga över att bli av med de 952 000 ton olivolja som årets produktion bjuder på. Det är en ökning på 7,6 procent jämfört med förra året. Årets stora produktion utgör 76 procent av Spaniens totala olivoljeproduktion. Till den totala produktionen bidrar Castilla-La Mancha med 8 procent och Extremadura med 6 procent.
I Andalusien är det Jaén (41 procent) och Córdoba (27 procent) som utmärker sig som storproducenter men alla regioner har en bra produktion.
Mellan 50 och 60 procent av den spanska och andalusiska olivproduktionen exporteras. USA är den största köparen.
 
 
 
 
 
torrow paraply
 

Tusentals paraplyer i Torrox


Sedan 2015 har Torrox dekorerat och täckt stadens centrala torg ”Plaza de la Constitución” med tusentals paraplyer, som sätter en fin och färgglad prägel på staden, vilket även utvecklats till att bli en mindre turistattraktion. Men i år fördubblas antalet paraplyer, som ger en skön skugga över stadens centrala torg och de närmaste gatorna. Dessutom är paraplyerna i år antingen gula eller röda, för att på så sätt bilda en stor spansk flagga. Anledningen till detta är det i år spelas fotbolls VM.
Och på söndag spelar Spanien mot Ryssland kl. 16.00 i åttondelsfinalen.
 
 
 
 

Norrbom Marketing

NYHETSMAIL

Få spanska nyheter på svenska direkt i din inkorg

* nödvändig

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com