Gratis idrott i Mijas · Torremolinos ska renovera historiskt torn · 8 000 atleter på väg till Málaga

Gratis idrott i Mijas

Från 1 januari 2019 blir det gratis för alla invånare i Mijas att använda kommunens idrottsfaciliteter. Först hade lokalregeringen tänkt sänka avgiften för användande av kommunens anläggningar med 50 procent men nu blir det alltså i stället helt gratis. Med stöd från PSOE och Podemos fick regeringspartiet Ciudadanos majoritet att genomföra förslaget. Partido Popular röstade blankt. Initiativet kommer att kosta Mijas kommun 900 000 euro om året, men kommunen vill hellre bjuda på gratis idrott till folket i stället för skattelättnader.
 
Efter årsskiftet får alltså invånarna i Mijas gratis tillgång till bland annat kommunens simhall, idrottsarena, fotbollsbanor, tennis- och paddelbanor.
 
 
 
 
 
 

Torremolinos ska renovera historiskt torn

Kommunstyret i Torremolinos vill renovera en av stadens äldsta symboler. Det handlar om tornet ”Torre Pimentel”, som även kallas ”Torre de los Molinos”, som trots sitt centrala läge mitt i staden stått och förfallit i flera årtionden. En totalrenovering av det gamla tornet uppskattas kosta 226 000 euro men tack vare ett stödprogram från Kulturministeriet kan kommunen få statsbidrag som täcker 70 procent av kostnaden. Detta är möjligt då tornet kategoriseras som en byggnad med kulturellt värde.
 
 
 
 
 

8 000 atleter på väg till Málaga

Från och med tisdag och fram till och med 16 september kommer 8 000 atleter från 87 länder att besöka Málaga. Málaga utgör nämligen platsen för friidrotts-VM för veteraner. Tävlingen blir den största idrottshändelse som staden någonsin stått värd för varför också alla stadens idrottsarenor har rustats upp och renoverats om det har varit nödvändigt. Totalt har staden investerat 600 000 euro i upprustningsarbetet och det har även byggts extra läktare på stadens centrala idrottsarenor för att utöka kapaciteten, så att man kan ta emot en publik på 10 500 åskådare.
 
 
 
 
 

Norrbom Marketing

NYHETSMAIL

Få spanska nyheter på svenska direkt i din inkorg

* nödvändig

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com