Världens miljöproblem ska lösas i Madrid · Vikarierande kyrkoherde utsedd · Bästa utsikten i Torre del Mar

Världens miljöproblem ska lösas i Madrid

Denna vecka riktas alla världens blickar mot Madrid, där ministrar och representanter från 195 länder samlas. Anledningen är FN:s stora klimatmöte COP25, som gärna ska resultera i en omfattande handlingsplan för att hindra den globala uppvärmningen och andra världsomspännande miljöproblem från att fortsätta. Totalt samlas 25 000 personer i Madrids stora kongresscenter, som på rekordtid organiserat det stora mötet, efter att mötet som egentligen skulle ha hållits i Chile tvingats ställa in på grund av landets interna kris.
Konferensen i Madrid pågår fram till den 13 december.
Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg kommer att finnas på plats i Madrid. Under tisdagen anlände hon Portugal efter sin seglats från USA, där hon deltog vid FN:s klimatmöte i New York i september.
 
 
 

 

 

Vikarierande kyrkoherde utsedd

Tuulikki Koivunen Bylund
 
I söndags informerades nuvarande kyrkoherde, kyrkorådet och församlingen vid Svenska kyrkan Costa del Sol om att ny tf. kyrkoherde i kyrkan blir biskop emeritus Tuulikki Koivunen Bylund. Nyheten gavs av chefen för Svenska kyrkan i utlandet (SKUT), Rickard Jönsson, vid ett oanmält besök i samband med söndagens gudstjänst.
Tuulikki Koivunen Bylund börjar sin vikarietjänst den 2 januari, men samtidigt ämnar nuvarande kyrkoherde, Mikael Jönsson, vara kvar. Mikael Jönssons ursprungliga kontrakt på kyrkan löper ut vid årsskiftet, men Mikael Jönsson säger att han, i ett muntligt avtal med tidigare chefen vid SKUT, Klas Hansson, blivit lovad förlängd tjänst till och med 2027. En djup konflikt föreligger nu mellan kyrkoherde Mikael Jönsson och SKUT, då förstnämnda stämt SKUT för kontraktsbrott i ett tvistemål i Uppsala tingsrätt, där förhandlingarna är planerade till 31 januari.
En Sueco har tidigare skrivit om konflikten, läs mer om detta här
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bästa utsikten i Torre del Mar

mirador torre del mar 

Snart kan en ny, stor utsiktsplats besökas i Torre del Mar. På strandpromenaden kommer nämligen kommunen att bygga en hittills osedd stor ”mirador”, som ska vara 65 meter lång och fem meter bred. Kommunen har arbetat på projektet i snart 2 år och har nu äntligen fått material och byggplan godkänt hos Junta de Andalucía, som är de som ska godkänna denna sorts projekt. Dock saknas fortfarande det slutgiltiga bygglovet men kommunen hoppas att allt ska falla på plats under kommande år.
Projektet är budgeterat till 426 000 euro, vilket Torre del Mar ska finansiera själv.
 
 
 
 
 

 

Málagas gamla posthus har sålts

posthus malaga 

23,5 miljoner euro blev slutpriset på Málagas gamla posthus, som ligger mitt emot El Corte Inglés i centrum. Köparen är en israelisk affärsman, som handlat med olja och gas i 30 år. Hans spanska bolag, Nitsba Spain, har huvudkontor i Barcelona och har stått bakom flera stora bostadsinvesteringar. Det antas att det gamla posthuset nu kommer att byggas om till antingen hotell, semesterbostäder eller kanske till studentlägenheter.
Fastigheten det handlar om har stått tom i nästan 10 år. Den lades i helgen ut till försäljning samtidigt som 22 andra fastigheter, som Junta de Andalucía inte längre har behov av i Málagaprovinsen.
 
 
 
 
 

Norrbom Marketing

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com