Möt Homiez! – Tre coola bröder som nyligen släppt debutlåten Roblox Time

Möt Homiez! – Tre coola bröder som nyligen släppt debutlåten Roblox Time

Foto: Mugge Fischer, mugge@norrbom.com

Det är inte vanligt att vi här i En Sueco möter barn i våra intervjuer, men när jag nyligen trillade över låten Roblox Time kunde jag inte annat än att bjuda in Leonél, 11 år, Louie, 9 år och Lincoln, 8 år, till redaktionen. Roblox Time är nämligen deras låt!

Så hur kommer det sig att tre killar i så ung ålder släpper en låt, och vad är egentligen Roblox, är det första jag frågar när jag möter dem.

Vad är Roblox?

”Roblox är en spelplattform där man både kan bygga och spela sina egna spel och spela andra spel”, förklarar storebror Leonél, och mellanbror Louie fortsätter: ”Det är alltså en plattform med hundratals olika spel. Jag tycker att Roblox är roligt för man kan ha så många olika favoritspel.” Sedan är det pappa Christians tur att komplettera, han sitter naturligtvis med under hela intervjun: ”Roblox har jättemycket. Ett spel kan vara att man är tjuv och har rånat en bank, och så blir man jagad för det. Ett annat kan utspela sig i vilda västern, där man ’teamer’ upp med andra, och ytterligare exempel är att man har ’pets’, som man kan byta och så kan man handla nya pets för ’roblox-pengar’. Och att bygga egna spel är både kul och utmanande.”

En hyllning till favoritspelet

Det är just detta låten Roblox Time handlar om – att samlas på Roblox för att ha kul, oavsett var man befinner sig och varifrån man kommer.

Roblox Time är Homiez – ja, så heter brödernas grupp– debutlåt. Låten är ett samarbete med skivbolaget TGR Music Group, där killarna bidragit med texter och nyckelord om spelet och senare bearbetning av texten. Musiken är skriven av artister knutna till TGR Music Group och i låten bidrar den hemliga artisten ”Xmiley” (som i alla fall jag tycker låter kusligt lik den svenska rapparen Silvana Imam) med en rap, medan killarna själva sjunger.

Kontakten med TGR Music Group gick genom en bekant till pappa Christian. TGR Music Group gillade idén om en pojkgrupp med de tre unga bröderna och Roblox är någonting som intresserar väldigt många i killarnas ålder. Först var tanken att göra ett roligt minne, men skivbolaget beslutade sig för att satsa fullt ut med en riktig produktion, få ut den på Spotify samt göra reklam för den på alla spellistor och influensers.

Det ska vara roligt

Arbetet med Roblox Time startades i augusti 2020 och den släpptes 26 mars i år, och redan efter bara en månad hade låten nått 34 000 streams på Spotify, och efter två månader inte färre än 44 500!

”Det är många streams! Men det handlar inte om att hamna på någon stor spellista, och vi har inte kommit in på någon ännu – det är ju ett hav av låtar där ute. Det här handlar om att ha roligt. Vi fick chansen och killarna ville. Det är väl dumt att säga nej innan man testar och så länge killarna har roligt så kör vi på” säger Christian.

”Det är jättekul”, säger killarna i kör! Och så flikar Lincoln in: ”Folk behöver bara hitta låten”.

Homiez

Medan bröderna håller ett öga på antalet streams på Roblox Time funderar de på nästa låt.

”Den ska handla om antimobbing. T ex tänker vi att alla nog är nervösa när de ska börja på en ny skola – och vi ska ju börja på en ny skola när vi flyttar tillbaka till Sverige, det skulle vara bra tajming inför skolstart”, förklarar Leonél.

När man är en grupp och har en låt, måste man också ha ett namn. Slår vi upp ”homie”, som ”Homiez” är en pluralvariant av (med ett z i stället för ett s), i ”The Urban Dictionary” får vi veta att ordet betyder ”Någon som alltid kommer att vara ens favoritperson” och Wiktionary ger svaret: ”Grabbarna där hemma”.

”När vi skulle välja namn pratade vi om många alternativ, men vi fastnade för Homiez, vi är ju en grupp, och så låter det positivt och lite coolt”, säger Leonél, som får medhåll av sina bröder.

Spanien och Sverige

Familjens spanienäventyr började med flertalet semestrar på Costa del Sol, vilket ledde till köp av semesterhus i Marbella. Livet i Spanien lockar så mycket att familjen spenderar så mycket tid som möjligt här, vilket ju blir ca 180 dagar om året, som gällande regler tillåter. Detta har medfört att barnen även gått i skolan här, Louie och Lincoln i Svenska skolan Marbella och Leonél i Laude San Pedro, och när skolorna hade distansundervisning under den spanska lockdown studerade barnen online från Sverige.

Men till augusti är det dags att flytta tillbaka till Sverige, där hem är Kullavik, i Kungsbacka. ”När vi flyttar tillbaka till Sverige till hösten börjar vi alla tre på en ny engelsk skola – Internationella skolan i Kungsbacka – det blir spännande”, säger Leonél.

”Det bästa med Spanien är att få uppleva saker som vi inte gör i Sverige, som t ex stranden, sol och så finns det fler saker man kan göra utomhus här”, säger Louie, och Leonél och Lincoln nickar medhållande. Fotboll, basket och skateboard hör till de mest uppskattade fritidssysselsättningarna. Skillnaden mot Kungsbacka nämner de är främst att skolkompisarna tenderar att bo mer utspritt i Marbella, så det är inte självklart att möta klasskompisar på fritiden, vilket de har saknat. ”Det känns bra att flytta tillbaka till Sverige”, säger Lincoln, när vårt samtal kommer in på Sverige, och Leonél lägger till: ”Det är kul men samtidigt inte så himla kul. Det blir tråkigt att lämna kompisarna här, och värmen”. De tre bröderna är alla glada över tiden de spenderat i Spanien och alla tre håller med om att de vill komma tillbaka.


Kort fakta:

Namn: Leonél, Louie och Lincoln Skaar.
Bor: I Kullavik (Kungsbacka) med semesterbostad i Marbella.
Familj: Mamma Linda och pappa Christian, och så lilla hunden Luca.
Gör: Går i skolan och är aktuella med debutlåten Roblox Time.
Fritid: Basket, fotboll samt skateboard, och så musik och tv-spel såklart.
Övrigt: Bröderna har tidigare varit med i reklamkampanjer för både Lindex och KappAhl.
Framtiden: Lincoln har inte tänkt på vad han vill bli är han blir stor, men Louie och Leonél vill bli musikartister.


Följ Homiez på Instagram: @officialhomiez

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.