> > > Få spanska nyheter på svenska > direkt i din inkorg varje vecka! > > Anmäl dig här

Tjurfäktare ihjälstångad - Taxichaufförerna måste acceptera kreditkort - Grön Coca Cola på väg

Tjurfäktare ihjälstångad

En del tycker att det är sorgligt. Andra tvärtom. Den spanska tjurfäktaren Iván Fandiño avled i helgen på en sydfransk tjurfäktningsarena. I kampens avgörande fas fick tjuren oväntat fatt på Iván Fandiño, som när han försökte komma undan från den rusande tjuren råkade trampa på sin egen cape och föll. Tjuren lyckades då stånga tjurfäktaren så våldsamt att denne avled av sina skador på väg till sjukhuset. Både lever, njurar och lungor var svårt skadade. Iván Fandiño är den andra spanska tjurfäktaren att dö under ett år.
Víctor Barrio avled på tjurfäktningsarenan för lite mindre än ett år sedan.
 
 

Taxichaufförerna måste acceptera kreditkort

Från och med den 1 juli måste alla taxibilar på Costa del Sol acceptera kreditkort som betalmedel. En del tycker kanske att det låter helt otänkbart men det finns fortfarande några taxichaufförer som vägrar att ta emot betalning med kreditkort. Men det blir det alltså ändring på nu. Bakom den nya regeln står främst Costa del Sols hotellägarförening, som länge velat se en förändring. Föreningen menar att det är oprofessionellt samt att det skapar ett dåligt första intryck för turisterna när dessa inte kan betala sin taxi från flygplatsen till sitt hotell med kreditkort. Dessutom har det varit onödigt mycket besvär för hotellreceptionerna som ofta fått lägga ut (i kontanter) för att betala taxin för deras gäst för att därefter dra beloppet på dennes kreditkort.
Taxibilarnas främsta argument för att inte acceptera kreditkort är att de vill undvika utgiften på mellan 0,35 och 1,00 procent av beloppet till kortutgivaren, som t ex VISA.

Grön Coca Cola på väg

Efter två års produktutveckling och stickprover på flera marknader lanserar Coca Cola nu en ny, grön Coca Cola på den spanska marknaden. Den nya läsken är gjord på sockerplantan Stevia, naturligt koffein och naturliga aromer. Den gröna Coca Colan kommer, som namnet antyder, vara den världskända läskjättens svar på en ny och mer modern naturlig dryck.
Den nya Coca Colan kommer att säljas på burk i 33 cl. och på flaskor i 0,5 och 1.5 liter.
 

Spanska banker har återigen problem - Starlite-festivalen stämd - Nya rekord på väg

Spanska banker har återigen problem

Med stark uppbackning från EU har de spanska myndigheterna förbjudit kortsiktiga affärer med Liberbank-aktien under de kommande 30 dagarna. Detta grundas på att det har spekulerats hej vilt kring Liberbank under de senaste 14 dagarna och aktien har fallit med ca 40 procent. Både EU och Spanien har ett särskilt organ vars uppgift är att säkra en säker och stabil finansiell marknad. Man är nu rädd för att Banco Popular-historien förra veckan kan komma att upprepas. Förra veckan var Banco Popular nämligen nära konkurs men blev i stället uppköpt av Banco Santander för en ynka euro.
 
Även Banco Mare Nostrum (BMN) har insett att de inte klarar sig själv. Fusionen med Bankia blir nu verklighet vid månadsslutet. Banco Mare Nostrum är ett resultat av en tidigare fusion mellan tre sparbanker, varav Caja Granada var den största.
 

Starlite-festivalen stämd

Åklagaren i Málaga har nyligen stämt Starlite-festivalen i Marbella för olagligt bygge. Festivalen har ett lokalt tillstånd från Marbella kommun för att sätta upp och genomföra deras festival mellan den 15 juni – 15 september, men en stor del av Starlite-festivalens anläggningar är inte mobila utan i stället permanenta byggnader, som står på sin plats året runt. Festivalen är även stämd för att ha öppnat sitt utomhusdiskotek – på samma plats som konsertplatsen – utan tillstånd. Stämningarna kommer troligtvis inte att påverka sommarens konserter även om Starlite-festivalens framtid är okänd.
 

Nya rekord på väg

Det är goda tider för turismen och det tycks inte bli någon förändring på det. Bara under maj månad rundade Málagas flygplats 1,8 miljoner passagerare. Från januari till maj i år har flygplatsen registrerat totalt 6,5 miljoner passagerare, vilket är en ökning på 11,2 procent jämfört med förra året. Det är nu ingen som längre tvivlar på att flygplatsen återigen i år når nya rekord och fortsätter det som förväntat kan Málaga runda 18 miljoner passagerare. De största flygbolagen på Málagas flygplats är Ryanair, Easyjet, Vueling, Norwegian och AirEuropa.
Året förväntas inte bara blir bra med hänsyn till antalet besökare. Enligt Junta de Andalucías uppskattning kommer varje enskild turist som besöker trakten i år att spendera mellan 3-5 procent mer än förra året.
 

Fler artiklar...

Norrbom Marketing

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29