> > > Få spanska nyheter på svenska > direkt i din inkorg varje vecka! > > Anmäl dig här

Terrorister har slagit till i Spanien

13 personer har dött och runt 100 uppskattas vara sårade efter att en skåpbil i hög hastighet körde igenom folkmängden på det centrala stråket La Rambla i Barcelona under torsdagseftermiddagen. Den islamistiska terroristgruppen Daesh (Islamiska staten) har tagit på sig ansvaret över det hemska attentatet.
Bakom attentatet stod en person som hade hyrt en skåpbil bara några få timmar innan attentatet. Han anhölls strax efteråt av spansk polis när han försökte fly i en väntande bil.
 
Detta var det hittills största terroristdådet från IS på spansk mark.
Och bara kort efteråt kunde det gått än värre i den katalanska semesterstaden Cambrils, ca 100 km söder om Barcelona, då fem terrorister körde mot folkhavet på strandpromenaden. Spansk polis lyckades dock stoppa attentatet och alla fem terrorister sköts till döds innan de lyckades skada någon privatperson. En polis skadades dock allvarligt.

Spaniens nya bostadskung - Brittisk promotor investerar 125 millioner euro i La Cala de Mijas - Spanien Runt trampas igång på lördag

Spaniens nya bostadskung

Den nya bostadskungen på den spanska bostadsmarknaden är varken bank eller byggmatador utan i stället investeringsfonden Blackstone, som med köpet av 51 procent av tillgångarna i för närvarande Banco Popular, som ägs av Banco Santander, inte bara gör sig till Spaniens utan till värdens största ägare av fastigheter. Blackstone administrerar i dag tillgångar för 306 000 miljoner euro.
För ett par månader sedan köpte Banco Santander den konkursdrabbade Banco Popular för 1 euro men har nu alltså sålt majoriteten av bankens ”bostadslager” till Blackstone, som är specialist på att omsätta fastigheter. Försäljningen ska ge Banco Santander möjlighet att kunna fokusera på mer traditionella bankaktiviteter.

Brittisk promotor investerar 125 millioner euro i La Cala de Mijas

Den spanska filialen av den engelska promotorn Taylor Wimpley och den irländska hotellkedjan FBD Hotel and Resorts, som bland annat äger La Cala Golf Resort, har startat ett samarbete med syfte att bygga 600 bostäder i La Cala de Mijas under de kommande tio åren. Den totala investeringen uppgår till 125 miljoner euro och är en av historiens största bostadsprojekt på Costa del Sol. Bostäderna som ska byggas ska främst bli radhus och lägenheter.

Spanien Runt trampas igång på lördag

Nästan hela världseliten finns på plats när cykeltävlingen Spanien Runt börjar på lördag i den lilla franska staden Niemes. Det blir starten på 3 300 km fördelade på 21 etapper innan fältet når Madrid den 10 september. För mångas besvikelse leder ingen etapp förbi Málaga stad i år men å andra sidan tar några viktiga etapper vägen förbi Motril, Antequera, Coín och i Sierra Nevada. Tour de France vinnaren, Chris Froome, är favorit, men det har han varit tidigare och har slutat som olycklig tvåa tre gånger. Chris Froome förväntas få hård konkurrans från fransmannen Bardet, de två italienarna Aru och Nibali samt spanska Contador, som sedan, efter Spanien Runt, kommer att avsluta sin karriär.

Fler artiklar...

Norrbom Marketing

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29