Det går enormt bra för Málagas flygplats - 40 procent av andalusierna närmar sig fattigdomsgränsen - Optimism i Málaga CF och ett spännande återseende

Det går enormt bra för Málagas flygplats

Under året som gått har flygplatsen i Málaga registrerat 17,6 miljoner passagerare. Det är över en miljon fler passagerare än år 2016, och nu tyder allting på att denna siffra kommer att runda 18 miljoner passagerare innan året är slut. Detta är en ökning på 12 procent och betyder nytt rekordår för flygplatsen – igen! Och det finns rikligt med plats för flygplatsen att växa, för med den nya terminalen har Málagas flygplats kapacitet till att i framtiden att ta emot 30 miljoner passagerare.
Med dessa siffror placerar Málaga flygplats sig som nummer fyra i listan över landets största flygplatser, mätt i antal passagerare, efter Madrid, Barcelona och Mallorca.

40 procent av andalusierna närmar sig fattigdomsgränsen

En ny undersökning från EU-kommissionen visar att två av fem andalusier lever under eller nära den av EU bestämda fattigdomsgränsen. Detta betyder att 40 procent av den andalusiska befolkningen har svårt att få hushållsbudgeten att räcka en hel månad/eller med jämna mellanrum tvingas fråga familj, vänner eller offentliga institutioner om hjälp. Bakom dessa tråkiga siffror gömmer sig det faktum att Andalusien fortfarande har landets högsta arbetslöshet och längsta inkomstnivå.

Optimism i Málaga CF – och ett spännande återseende

Med två segrar och en oavgjord match under de tre senaste matcherna på Estadio la Rosaleda i Málaga präglas nu laget av optimism, trots att laget fortfarande ligger i botten av La Liga. Och med Sevilla-klubben Betis i resultatmässig kris är det upplagt för en spännande match mellan de båda klubbarna på måndag, i Málaga. Matchstart kl. 21.00.
Då blir det också ett återseende med denna populära spelare:
 
malaga dec
Joaquin jublar under de gyllene Champions League-dagarna tillsammans med två andra före detta Málagaspelarna: Demichelis och Camacho.

Han, den 36-åriga Joaquin, lyste under de glada och framgångsrika Málaga-dagarna i Champions League under säsongen 2012-2013. Med sin hastighet, acceleration och sina offensiva dribblingar på högerkanten höll han försvaret uppe. Joaquin spelade för Málaga CF åren 2011-2013 för att därefter ge sig ut på sitt första utlandsäventyr i sin långa karriär, nämligen till Fiorentina i Italien. Joaquin är nu tillbaka i sin barndomsklubb Real Betis i Sevilla. Biljetter till matchen Málaga CF – Betis på måndag kan fås genom att kontakta den danska supporterklubben till Málaga CF, La Peña de Dinamarca: kontakt@malaga-support.dk – tel. +34 617 700 424

637 böter till prostituerade – jämfört med 24 till sexköparna - Ytterligare en chaufför har dött i kurvan vid La Cala de Mijas

637 böter till prostituerade – jämfört med 24 till sexköparna

I Spanien är det förbjudet att erbjuda och köpa sexuella tjänster på allmän plats. Men trots förbudet har polisen i Málaga i år utställt 537 böter till prostituerade som erbjudit sina tjänster på allmän plats. Siffran, som är en fördubbling jämfört med föregående år, står i stark kontrast mot de böter som utskrivits till personer som köpt sexuella tjänster, som uppgår till bara 24 stycken böter. Detta beror på att det är mycket resurskrävande och svårt att ta sexköparna på bar gärning, förklarar lokalpolisen i Málaga. Den vanligaste boten uppgår till 750 euro. Det gäller både prostituerade och sexköparna.
När det ändå skrivs om sex och böter så har lokalpolisen i Málaga utställt 54 böter till personer som har haft sex på offentlig plats, vilket även det strider mot lagen.

Ytterligare en chaufför har dött i kurvan vid La Cala de Mijas

En lastbilschaufför dog i söndags då han i en av kurvorna på N-340 vid La Cala de Mijas förlorade kontrollen över sin lastbil och körde rakt ut över klippkanten. De skarpa kurvorna i just detta område orsakar ofta lastbilsolyckor, speciellt när det handlar om chaufförer som inte är vana att köra sträckan och som överraskas av hur svårt det är att styra sina stora fordon i just dessa skarpa kurvor. Olyckorna med omkullkörda lastbilar orsakar alltid kilometerlånga köer, och söndagens olycka resulterade även i ett dödsfall. Myndigheternas anmärkningar på kustvägen tycks inte ha någon effekt och det samma kan tyvärr även sägas om det omfattande vägarbetet som myndigheterna utförde år 2000, för att göra just dessa kurvor en aning mindre skarpa.

Fler artiklar...

Norrbom Marketing

Kontakta oss

Läsarservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29