Dalískulpturer stulna i Stockholm

Dalískulpturer stulna i Stockholm

Det var vid fyratiden i går morse som polisen via ett larmbolag fick larm om att minst två gärningspersoner tagit sig in till konstgalleriet Couleur på Östermalm i Stockholm genom att först försökt krossa ett fönster, vilket inte lyckades på grund av pansarglas, varefter de tagit sig in genom dörren. Deras mål var en utställning med konst av Salvador Dalí och visst kom de över vad de sökte. Inte färre än mellan tio och tolv skulpturer av den surrealistiske, spanska konstnären stals och bland de stulna verken finns Space Elephant, Dance of time 3 och Space venus. Värdet av verken uppgår till mellan 20 000 – 50 000 euro styck. Dock ska konstverken vara svårsålda, dels på grund av dagens snabba digitala kommunikation och att Interpool kopplats in samt dels på grund av att tjuvarna inte fick med sig certifikaten som validerar verkens härkomst. 

Stockholmspolisen är förtegen kring fallet på grund av förundersökningssekretess, men bekräftar att flera föremål har stulits.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.