Golf – september 2016
golf
 

Snart ses vi i Spanien!
Men först några somriga hälsningar

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut. I alla fall sjunker temperaturen i södra Sverige och solens strålar värmer inte som tidigare. Visst har det varit en och annan regnskur men summeras sommarens väderläge ska vi vara nöjda.

Mycket golf har det säkert blivit för många av oss ”Golf i Solare” här på hemmaplan, och en och annan har haft trevliga träffar med golf, mat, vin och framförallt gemenskap.

Ahnja och jag var två dagar på Kullahalvön i nordvästra Skåne med golf på Mölle och S:t Arild. Tillsammans med Gerda och Bo Gardebom försökte vi få kläm på greenernas lutning på Mölle GK. Efter en ”femputt” förstod vi att det behövs några varv på banan fört att förstå hur banarkitekten menar att den ska spelas.

golf 01

Fyra glada golfare med Mölle By The Sea i bakgrunden. Utsikten är fantastisk. St Arild är en skön park/skog bana. Trots att klubben bara är knappt 30 år gammal har den blivit en stabil klubb med stor vänlighet. Det gillar vi golfare!

Golf i Solen betyder fest
Den stora sommaraktiviteten för Golf i Solen var träffen i norska Trysilfjellet Golf i augusti. Värdparet Hilde och Juul bjöd upp till en fantastisk upplevelse. Mer om detta senare i artikeln.

En annan trevlig sommaraktivitet hölls hemma hos Monica och Palle i Simmermarken, utanför Trelleborg.

Vi var 20 personer som startade med en tävling på Trelleborgs trevliga golfklubb med bra sea side bana. Resultaten blev inte de bästa men det var nog andra orsaker som spelade in. Vinnare blev Eva Schöllin och Kenneth Lundqvist.

golf 02

Efteråt umgicks vi hemma hos Monica och Palle på sedvanligt svensk sommarfirande med bra väder, god mat och spanska viner, sång och musik samt naturligtvis lekar i trädgården.

golf 03

golf 04

Kocken Mikael förklarar vilka rätter som finns på buffen.

Nu känns det bra att snart återigen vara på plats på varma, sköna och välkomnande Solkusten samt Golf i Solens aktiviteter och tävlingar.
//Ahnja & Peter Jeppsson

_____

Norska framgångar i sommar
Kom tilbake fra Femdagarsgolf i Karlstad. Resultatet ble ikke som i fjor hvor jeg var 4a, denne gang 62 av 145 i min klasse. Banene var våte og tunge i år, ellers kan golfbanene i Värmland anbefales på det beste og ikke minst satte jeg pris på alle de trivelige jeg møtte under Femdagarsveckan. Muligens er jeg så heldig at jeg holder koken også neste år.
// Golf i Solens krutgubbe Per Eide 88 år.

_____

golf 05

Vi har en spelare som blev 5:a på Norsk senior mästerskap.
Grattis Terje!

Kryss i taket!! I dag gikk jeg 18 hull på Myklebostad, banen vår (par 69), fikk 40 poeng og aller viktigst: Jeg gikk rundt på 73 slag=min egen alder!!! Tror sterkt på at jeg er første i klubben som gjør det. Om så er tilfelle så lager jeg ”Foreningen for de som går 18 hull på egen alder!” Så når det er gjort blir det i år selvsagt eget årsmøte med årsmøtemiddag (der Marie får være med), og sånn vil nå dagene gå til vi får selskap av den eller de neste som går rundt en 18-hullsbane på egen alder.

_____

golf 06

Ännu en av våra norska vänner som har framgångar!
Erlend Wiik, som får betecknas som en av våra stora profiler i Golf i Solen, leder Order of Merit på Norska seniortouren!
Erland leder även Golf i Solens Order of merit.

_____

Några av höstens höjdpunkter
7 oktober Kick off på La Noria
14 oktober Kvinesdal open på Lauro
17 oktober Bästboll ned Nykredit på Santana
6 november Scramble med Puerto Banus dentalgroup på Calanova
Poängplocknings-tävlingarna fortsätter som vanligt med final varje månad.

Kommande golftävlingar    
Datum Dag Tee time Bana
Sep      
2016-09-12 mån 14.50 Santana
2016-09-18 sön 15.00 Mijas LL
2016-09-19 mån 14.20 Santana
2016-09-21 ons 10.32 Parador
2016-09-25 sön 14.30 Mijas LO
2016-09-26 mån 14.10 Santana
2016-09-27 tis 10.32 Parador
2016-09-29 tor 13.20 Santa Maria
2016-09-30 fre 10.04 GH
Okt      
2016-10-02 sön 14.00 Mijas LL
2016-10-03 mån 13.00 Santana
2016-10-05 ons 10.56 Parador
2016-10-07 fre 16.00 La Noria
2016-10-09 sön 13.30 Mijas LO
2016-10-10 mån 12.30 Santana
2016-10-11 tis 11.04 Parador
 
_____

 

Sommarträff i Trysil med Golf i solen
Under två härliga dagar, 15-16 augusti, träffades 42 Golf i solen-medlemmar på Trysilfjellet golfbana. Några kom redan dagen innan och passade på att ”spela in sig” på banan inför tävlingarna. De flesta bodde på hotellet Radisson Blu, med både spaanläggning och bowling. Tyvärr hinner man sällan utnyttja sådana faciliteter då spel och umgänge kommer i första hand. Den fina sammanhållningen visade sig hela tiden utan språkbarriärer och alla umgicks tillsammans.

Dag 1
Vid samling i klubbhusets Café Arena delades det ut information om hotellet,
programmet och tävlingsreglerna. Det åts en fantastisk lunch; en buffé
tillagad av Hilde Norum.

Sedan var det dags för spel; Stableford (poängbogey), 100 % hcp, dam- och herrklass med Shotgunstart. Banan, med svindlande vacker natur, har många långa spännande par 4-hål. Då och då hördes ett mummel från herrarna över skillnaden i längd mellan dam- och herr tee.

Gräset på green i norr är annorlunda än söderut i Sverige och Norge,
och än mer i Spanien, så många hade problem att nå fram till hål med puttern. Det både tre- och fyrputtades. Om eftermiddagen mulnade det men inget regn. Vinden var stark och det var konstigt nog motvind från alla håll.

I klubbhuset firade sedan några sitt spel och andra tröstade sig med någonting att dricka. Sedan bar det av till hotellet för dusch och uppsnyggning innan träff i den fina baren inför trerätters middag i hotellets restaurang. Där förrättade Juul Norum prisutdelningen för dagens tävling. Trötta gick de flesta ganska tidigt till sängs för att ladda för nästa dag.

Dag 2
En strålande dag med klarblå himmel. Efter frukost packades väskorna för utcheckning varefter det var samling i Café Arena för lunch samt information inför dagens tävling. Vi spelade Bästboll, 75 % hcp, två-mannalag med Shotgunstart. Vädergudarna var med oss hela eftermiddagen och efter avslutad tävling bjöds det på kaffe och kaka med hjortron och vaniljsås. Prisutdelningen hölls på golfklubben, där också denna fina sommarträff avslutades och var och en åkte till sitt, en del nära och andra långt.

Trysil växer så det knakar. Från att ha varit en vintersportort har det satsats stort på sommarsporter. Bland annat mycket på terrängbanor för cykel. Det byggs också stugor intill golfklubben.

Juul och Hildes engagemang för allas trevnad går inte att beskriva och de är fina ambassadörer för deras ”by”, Trysil. Stort tack till Juul och Hilde med personal. Detta kommer att vara svårslaget.
//Ellinor Fredsborn

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.