Golf – Juli/Augusti 2016

Golf - Juli/Augusti 2016

Nu är vårsäsongen för veckotävlingar över för den här gången

Den sista veckotävlingen för den här säsongen var på Santana den 16 maj. Vi var 24 spelare som passade på att spela och ha trevligt innan säsongen tog slut för oss här på Solkusten. Att sätta punkt just där, för en så framgångsrik säsong, kändes ljuvligt. Vad kan vara bättre än att spela på bra banor i fint väder tillsammans med glada människor. Gladast för dagen blev Marie Austvoll och Randi Halland, som båda haft det motigt men som kommit i gång på ett beundransvärt sätt.

Marie vann damklassen med 35 p och Randi 2:a med 34 p
Herrar
Per Anders Eide 41 p
Lasse Lauritsen 39 p
Sevedag Bengt-Åke 37 p
Enoksen Odd H 37 p
Wiberg Karl Erik 37 p

golf 001

Vi börjar igen i september. Alla laddar nu batterierna inför nästa säsong. De medlemmar som finns kvar på Solkusten får roa sig själva. De har över 20 olika banor med speciella Golf i Solen sommarrabatter att välja mellan. En rekommendation till er: Glöm inte paraplyet hemma. Nu menar jag inte för att skyla er från regn utan för att skydda er från solen.

Nu sprids vi som löven för vinden men här är några rapporter från Golf i Solen-medlemmar om vad de gör när de inte spelar golf med Golf i Solen.

Golf i Solen tog oss till Flekkefjord
En fin del av Golf i Solen, förutom alla spännande tävlingar och middagar, är att vi träffar många nya människor. Från Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bland många andra har norrmännen blivit dem som vi med mycket stor glädje träffar i Spanien. Härliga middagar och ett mysigt sätt att bara vara.

Vårt umgänge med ”Trydalarna”, Lilly och Harald samt Hildegunn och Ola Magne resulterade i ett besök hos oss i Höllviken sommaren 2015. I år var det vår tur att åka till Flekkefjord i Norge. En resa som vi inte ångrar. Tvärtom en resa som gav oss många fantastiska upplevelser. Vi valde att besöka Flekkefjord den 17 maj, norrmännens stolta nationaldag.

golf 002

Med start kvart över sex på morgonen med snaps firades dagen in med ett promenerande tåg genom Flekkefjord. Bara det var en fin upplevelse. Hela ”Byn” var pyntad med blommor och naturligtvis massor av norska flaggor. Dagen fortsatte sedan med otaliga aktiviteter. Sång, musik och olika uppträdanden under klarblå himmel och skön värme från en lysande sol blev för oss en upplevelse som visar hur en stolt nation firar sin nationaldag. Denna dag fick vi nöja oss med det svenska inslaget, gul sol och blå himmel, förutom oss själva naturligtvis.

golf 003

Ola Magne och Hildegunn är kända för många i Golf i Solen för sin tävling på Lauro, Kvinesdal Open med ett fantastiskt prisbord från känt glasbruk i Norge. Vi fick också chansen att spela två fina golfrundor på ”Trydalarnas” hemmabana, Utsikten GK i Kvinesdal. En mycket positiv upplevelse. Vi njöt av härliga vyer över skogar och fjordar och intressanta golfhål som följde det kuperade landskapet.

Förutom våra värdar träffade vi fler kända norrmän från Golf i Solen, Liv och Per Mikkelsen samt Torild och Jonny Carlsen. Ni förstår att det blev en trevlig dag och kväll med åtta norrmän och två svenskar.

Vi kom till Norge tack vare Golf i Solen, det är vi mycket glada för.

Ahnja & Peter Jeppsson

golf 004
På vägen hem passade Anja och Peter på att besöka vår sponsor Torreby Golfklubb och utnyttja då sitt pris från Spanien, golfpaket med golf och övernattning.

____

golf 005
Hej, under en sommar i Norge utan golf får vi passa på att spendera tid med våra barnbarn, på tre och tio år. Härligt väder och 18 grader i sjön, så vi kan inte klaga.
Vi spenderar tiden med att fiska och umgås med barn och barnbarn.

Ha en fantastisk sommar, och så ser vi fram emot hösten och mer golfspel med Monica och Golf i Solen!

Rigmor och Jan

____

En i tävlingsledningen som ägnar sig åt arbete på sommaren är Joakim. Han är banchef på Torreby Golf som har ett så vackert klubbhus.

golf 006

Så här ”glamoröst” kan det se ut när han jobbar.

golf 007

I Klippiga Bergen i British Columbia ligger staden Nelson där jag (Monica Richter) besöker min son Rickard och hans familj. Nelson ligger längst ned i en dalgång med höga berg runtom.

golf 008

För att komma till golfbanan Granite Point gick vi drygt en timme i konstant uppförsbacke 45° och mer. Det kändes som en ansträngande golfrunda så det var tur att det inte blev något spel den här dagen. Det här är en fantastisk del av världen med allt från snöklädda berg till floder och sjöar. Här finns också vingårdar och fruktodlingar.

golf 009

Några höjdpunkter kommande säsong.
15-16 augusti: Sommarträff i Trysil
12 september: Säsongsstart på Santana
7 oktober: KICK OFF på La Noria med efterföljande middag
14 oktober: Kvinnesdal Open på Lauro
17 oktober: Bästboll med Nykredit på Santana
6 november: NYTT! Scramble tävling på Calanova sponsrad av Puerto Banús dental Group

Golf i Solen önskar alla en fantastisk sommar och välkomna tillbaka i september!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.