Lik hittat i havet i Marbella – Skatteverket tar styrketag mot olagliga byggen – Ingmar Bergman firas i Spanien

Lik hittat i havet i Marbella - Skatteverket tar styrketag mot olagliga byggen - Ingmar Bergman firas i Spanien

Lik hittat i havet i Marbella

En kvinna fick sitt livs chock när hon under sin vanliga söndagspromenad längs med stranden i Marbella hittade ett lik i vattnet. Den döda kroppen har identifierats som den 35-åriga brittiska kvinnan Rebecca Muldoom, som varit saknad sedan den 2 januari. Rebecca Muldoom befann sig mitt i en pågående rättegång gällande hustrumisshandel när hon plötsligt försvann från sin bostad.
Trots ihärdigt letande hade inte lokalpolisen i Marbella lyckats finna den försvunna kvinnan.
Rebecca Muldoom lämnar efter sig två barn, 8 och 11 år gamla, som nu får bo hos sina morföräldrar.
 

Skatteverket tar styrketag mot olagliga byggen

Via drönarvideor från luften och flertalet inspektioner har skatteverket i Málaga påbörjat sin hittills största jakt på bostadsägare som gjort mindre eller större ombyggnationer på sina bostäder utan bygglov. Det gäller ombyggnationer och utbyggnader som t ex uterum, altaner, övertäckning av terrasser, redskapsbodar, paviljonger och carportar. Allting rör relativt små byggarbeten men som trots sin ringa storlek kräver bygglov och i och med det är förbundna med en mindre kostnad.
Skatteverket i Málagaprovinsen har 87 000 bostäder under observation.
Böter för olovliga tillbyggnader och ombyggnader i privata bostäder börjar från 600 euro.
 
{loadposition Google}

Ingmar Bergman firas i Spanien

I år är det 100 år sedan som den världsberömda svenska regissören och författaren Ingmar Bergman föddes i Uppsala, vilket närmare bestämt skedde den 14 juli 1918. Detta firas under året på flera platser i världen och kommer även att firas i Spanien, skriver Sveriges ambassad i Madrid på sin Facebooksida. Bland annat kommer firandet att uppmärksammas på filmotek i Madrid, Murcia och Barcelona.
Holl koll på när och var Ingmar Bergman firas i Spanien genom att följa nyheterna från Sveriges ambassad i Madrid på deras Facebooksida (Sveriges ambassad i Madrid / Embajada de Suecia en Madrid) och på deras webbplats: swedenabroad.com/madrid.

Ny tränare till Málaga C.F.

Med endast 11 poäng efter 19 matcher fick Málaga-lagets tränare Michel sparken i söndags. Att Michel avskedas efter en målfattig säsongstart är inte speciellt överraskande, men det är namnet på hans efterträdare. Ny tränare i den heta stolen blir José González, vilket är ett okänt namn för många.
José González spelade en enstaka säsong i klubben 1996 (på den tiden låg Málaga C.F. på andra plats i division B) och sedan dess har han haft en blygsam karriär som tränare. Hans största prestation sågs säsongen 2015/2016 när han räddade Granada från att åka ut ur La Liga. Laget hade då samma svårigheter som Málaga C.F. har i dag.
José González har skrivit kontrakt med klubben som gällen säsongen ut och för att få kontraktet förlängt en säsong måste han rädda klubben från att flyttas ned från La Liga.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.