Vad går du och tänker på just nu? Monica Silverstrand

Vad går du och tänker på just nu? Monica Silverstrand

I denna artikelserie ställer vi varje månad fem korta frågor till en person som har koppling till både Sverige och Spanien.

Denna månad träffar vi Monica Silverstrand. Hon bor i Marbella och är ett känt ansikte på Costa del Sol. Nästan är det så att Monica inte behöver någon presentation, för det är väl ingen som inte hört denna svenska sångfågel. Hon har bland annat sjungit i dansbandet Wizex, deltagit tre gånger i Melodifestivalen, varit med i musikaler som Fame och Kristina från Duvemåla och tävlat i Så ska det låta. Och detta är bara några sandkorn!
 
Här i Spanien fyller Monica dagarna med arbete som fastighetsförmedlare, översättare och sångerska – kanske har du hört henne under något evenemang, som den välgörenhetskonsert som hölls på Loft & Roomers Mijas i mitten av november till förmån för Maiti Nepal, där hon omskrevs som the Swedish soul diva. Eller under någon av middagsföreställningarna som hon höst och vår ger tillsammans med Erik Grahn på restaurang Garum i Marbella. Och precis nu i dagarna, närmare bestämt den 1 december, medverkar hon också på Svenska skolans välgörenhetskonsert i Fuengirola. Men det är inte bara arbete och sång för Monica. Hon överöser gärna sina vänner och familjemedlemmar med all den tid hon har över och med kärlek i mängder.
 
Vad går du och tänker på just nu?
Att jag borde uppfinna fler timmar på dygnet alternativt försöka klona mig. Jag har ofta många järn i elden och denna höst har varit extremt ”busy” med flera gig i Stockholm och många visningar. Men som singel och egenföretagare (på www.marbellavision.se) kan jag bestämma själv när jag vill göra vad, och det ger mig ändå ofta tid till återhämtning och vila.
 
De som följer dig på sociala medier ser hur mycket dina barnbarn betyder för dig. Hur skulle du beskriva dig själv som mormor?
Jag tror jag älskar mina barnbarn mer än alla de hundar som jag haft genom livet. Och det vill inte säga lite, sådan hundmänniska som jag är! Jag längtar enormt efter att barnbarnen ska bli lite större så att vi kan prata och göra utflykter på tumanhand. Barnbarnet Leo blir två i mars och bor i Stockholm medan lilla Sanola är alldeles nyfödd och bor i London.
Jag vill vara en knasig mormor – en som skojar, hittar på lekar och har kul med barnen. Men också en som läser böcker (otroligt viktigt) och myser med mycket kroppskontakt. Jag ser fram emot att få ha barnbarnen här i paradiset så ofta som möjligt. Klyschan är sann – barnbarn är verkligen livets efterrätt.
 
Du har en mycket vacker, silvervit, naturlig färg på håret, och det blev en väldig kontrast när du för några år sedan slutade färga håret mörkt. Vad fick dig att sluta färga håret och acceptera din naturliga hårfärg?
Haha – ja, det blev ganska bra till slut. I två år såg jag ut som Cruella De Ville i Dalmatinerfilmerna medan håret växte ut 🙂 Jag har sedan klimakteriet som jag klev in för snart 10 år sedan utvecklat psoriasis och just i hårbotten var det illa. Alla färger och kemikalier gjorde det ännu värre, så nu är det bättre. Men klimakteriet biter sig fast med sina eviga vallningar m.m. Måtte det sluta snart.
 
Har du någon otippad egenskap?
Jag kan alla postnummer från katalogen 1982 i huvudet! Det är ingen egenskap, kanske, men jag har lätt för siffror. Jag hade fått sångförbud efter Wizex och var tvungen att försörja mig så jag började på ett tidningsförlag där alla kunder som inte kunde sitt kundnummer letades upp i systemet beroende på var de bodde i landet. Så det där sitter kvar, trots att man borde kunnat stoppa in annat där i stället… Men postnumren i Sverige är geografiskt uppbyggda så det är rätt praktiskt när någon säger var de bor för då ser jag postnumret framför mig och vet om det ligger i norr eller söder, öst eller väst, haha.
Så siffror och texter i tusental – det är min grej.
 
Hur ska du fira jul?
Jag stannar här i Marbella. Några vänner kommer på besök. Jag firar med mina syskon och tjocka släkten i Sverige ungefär vartannat år men ibland är det skönt att slippa stöket och stanna här i solen. Mitt ”purpose in life” är att sammanföra människor som får glädje och nytta av varandra. Det brinner jag för. Så jag är aldrig ensam om jag inte vill. Vänner är livet.
Av Sara Laine, sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.