Covid-19: smittan minskar ytterligare på Costa del Sol

Covid-19: smittan minskar ytterligare på Costa del Sol

Covid-19-smittsiffrorna fortsätter att falla i hela Málagaprovinsen. När smittan var som högst i somras låg de dagliga smittalen i närheten av 500. De senaste veckorna har talen varit nere på ca 200 smittade dagligen, men i början av veckan har smittsiffrorna legat ännu lägre, i tisdags ända nere på 113. Minskningen av antalet Covid-19-smittade märks naturligtvis på antalet personer som läggs in på sjukhus. I dag ligger endast 21 Covid-patienter på sjukhusens intensivavdelningar i provinsen.

Dessvärre upplevs inte den positiva utvecklingen som ses i Málagaprovinsen i övriga Spanien. Ca en fjärdedel av landets städer präglas av stränga restriktioner för trafik in och ut ur städerna för att minska smittan, som på nationellt plan drabbar ca 10 000 personer varje dag. Fortfarande är situationen värst i Madrid, där centralregeringen förra veckan övertog kontrollen över den regionala sjukvården samt koordineringen av insatser mot Covid-smitta.

(Källa: Dagstidningarna Diario SUR och El País)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.